хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Православні патріархати: Україна не є канонічною територією РПЦ.

Глави п’яти найдавніших православних церков наголосили на необхідності дотримуватись тих канонічних кордонів, які були установлені при заснуванні національних православних церков

1-3 вересня у Фанарі, резиденції Вселенського Константинопольського патріарху, відбувся Собор (Синаксис) п’яти найдавніших православних церков. Окрім іншого, на соборі були прийняті рішення, які напряму стосуються українського православ’я.

На Собор у Константинополь (Стамбул) до Вселенського патріарха Варфоломія прибули представники Олександрійського, Антіохійського, Єрусалимського патріархатів та архієпископ Кіпру. Деякі оглядачі до цієї зустрічі відзначали, що таким чином, Вселенський Патріарх ініціює відновлення давнього інституту, що називався «Пентархія» — Синод п’яти найдавніших Апостольських кафедр православної Церкви.

На цьому соборі дійсно були присутні уповноважені представники  глав перших п’яти історичних православних церков світу. На зустрічі було обговорено ряд проблем загальноправославного характеру і питання, пов’язані з усуненням перепон до скликання запланованого Всеправославного Собору.

Як повідомляє офіційний сайт Православної церкви Кіпру, за результатами цієї зустрічі були прийняті: «Послання Предстоятелів Найдавніших Церков» та «Комюніке про підсумки роботи Собору Предстоятелів Найдавніших престолів на Фанарі». У документах сказано про необхідність подальшої діяльності з підготовки скликання Великого Собору Святої Православної Церкви. Також піднімаються питання щодо діяльності православних церков на Близькому Сході, необхідності зусиль політичних та релігійних лідерів світу для встановлення миру в цьому регіоні.

Окремо слід відзначити, що у підсумковому комюніке Собору сказано:  "крім того, зважаючи на останні події, що мали місце в Православній Церкві, Собор наголошує на необхідності для всіх православних Церков поважати і суворо дотримуватися географічних кордонів своїх юрисдикцій, в тому вигляді, як вони встановлені священними канонами та Томосами про створення цих Церков".

Таким чином Собор п’яти найдавніших Апостольських православних церков підтвердив неодноразові заяви Константинопольського патріархату, щодо неканонічності твердження Російської православної церкви про свої претензії на Україну. Нагадаємо, що у Томосі від 13 листопада 1924 року Вселенський Патріарх Константинополя Григорій VII заявляв: "вiддiлення вiд Нашого Престолу Київської Митрополiї й залежних вiд неї Православних Митрополiй Литви та Польщi, а рівно ж прилучення їх до Святої Московської Церкви наступило не за приписами канонiчних правил, а також не дотримано всього того, що було установленно вiдносно повної церковної автономiї Київського митрополита, який носив титул Єкзарха Вселенського Престолу".

Детальніше читайте у статті Павла Береста Найдавніші православні патріархати підтвердили неканонічність претензій РПЦ на Україну

12

Коментарі

14.09.11, 23:52

Ну, дай, Боже!!!

    25.09.11, 00:02

      35.09.11, 00:03Відповідь на 1 від Кривовус

      Ну, дай, Боже!!!Як же Гундяй це переживе зі своїми *єдино-канонічними*? Може *кондрашка якась хватить* чи з горя своєю *водкою* заллється...

        45.09.11, 00:55

        Всєх інакомислящих под караул

          55.09.11, 01:04

          Будемо сподіватись, що РПЦ їх зрозуміла
          Не хочеться єднати церкву та політику але коли говориш про РПЦ, то вони завжди разом. А де політика там: підкуп, шантаж, вплив на свою користь тощо. Останнім часом натрапляв на різну історичну інформацію, щодо православ'я і чесно кажучи був не в захваті . Взагалі Християнство - найбільш суперечлива віра: хіба можна під егідою любові та братства чинити стільки зла і ненависті???

            65.09.11, 07:39

            Ну что, мордва неумытая, так кто здесь раскольник?

              75.09.11, 10:20Відповідь на 6 від Gaydamaka

                85.09.11, 10:40

                  95.09.11, 12:36

                  Кто б семневалсо!

                    105.09.11, 14:44Відповідь на 6 від Gaydamaka

                    Ну что, мордва неумытая, так кто здесь раскольник?
                    мої 50 % раскольника (мордви чи мері чи назви не знаю, треба подивитися на історичну мапу) з Вами теж радіє!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна