*** магнолії

  • 19.04.17, 02:57

У ботанічному саду біля метро Університет вже цвітуть усі магнолії (білі, рожеві ). Зараз там дуже класно. На невеликому клаптику розміщено багато сортів магнолій. Вони різного кольору і різного розміру. Цвітіння такої кількості магнолії не може не вражати.
За цей тиждень бачила інші магнолії, але тут вони найкращі. Якщо їхати дивитись на магнолії, то треба це робити зараз, бо в Києві можливий невеликий сніг і похолодання. Ботанічний сад біля метро і можна заїхати туди по дорозі додому.

Більше фотографій у моєму фотоальбомі http://photo.i.ua/user/385887/491272/?p=1

***

  • 18.04.17, 07:00

Щось швидко пройшли вихідні. Наче тільки була субота, а вже вівторок і  треба вже йти на роботу(.

І не треба  зменшувати травневі вихідні. А то тільки розмов, як зробити так, щоб українці менше відпочивали. Тут за три дня нічого не зроблено. Одна надія на травневі свята.   

Хочеться знову на природу, але вже з шашликами. Квіти і дерева я вже побачила у цьому році. У планах тільки цвітіння сакури у парку Кіото ).

А як у вас пройшли вихідні?

***о жалобах

  • 11.04.17, 02:50

День не задался с утра. Понедельник -день тяжелый. Решила поработать и  вернулся платеж. Потом час общалась с банком, чтоб его все-таки провести. Если  с утра что-то пошло не так, то лучше уже ничего не делать, чтоб потом не думать как  исправить, то что уже сделано. (как я придумала, кстатии так оно и есть). Вечером не могла уехать домой. Долго ничего не было. А когда  что-то появилось, то "битком забитый". Надо было топать пешком, а не ждать на остановке. Удалось уехать только через полчаса.  Вчера прочитала в журнале  про жалобы. И вот уже результат. Сразу захотелось пожаловаться, что день был так себе))

А теперь делаем работу над ошибками. Сегодня был чудесный и запоминающий день. Ну глюканул немножко банк, но все же решилось и исправилось. В ожидании оператора в чате  был сделан чай и прослушана  музыка. Благодаря утренним недоразумениям, вторая половина дня прошла в  лентяйстве и ничего не деланье. Вечером не было никаких проблем с транспортом, то был небольшой отдых на остановке и заранее запланированное наблюдение по сторонам.

Понравился в статье один метод, чтоб меньше жаловаться. Текст взяла с инета, но в журнале было это же.

Называется он «метод фиолетового браслета». Суть метода — надеть на руку фиолетовый браслет и перестать жаловаться, высказывать недовольство и критиковать. Необходимо носить фиолетовый браслет 21 день на одной руке. Если поймали себя на жалобе, браслет следует переместить с одной руки на другую. В первый день большинство людей неоднократно переодевают браслет с руки на руку. Автор метода достиг цели непрерывного ношения на одной руке 21 день только спустя три месяца. В среднем у разных людей уходит на это 6 месяцев. Подумать только, насколько нам привычны жалобы, нытье и недовольство. Для большинства это стало образом жизни. (с)фиолетовый текст с методом взят с инета

Если бы я  носила фиолетовый браслет, то после этой заметки его срочно нужно перемещать на другую руку lol

Сколько раз на день вы успеваете пожаловаться и поныть?


38%, 3 голоси

25%, 2 голоси

38%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

***

  • 08.04.17, 20:20

Ще вчора з вечора розпочався дощ, який продовжувався аж до обіду. Все що повинно було проходити на Софіївській та Михайлівській площі дороблювали  у день коли припинився  дощ.  Коли я там була, то тільки прикрашали дерев'яні арки, а на розфарбовані яйця прикріпляли таблички. Хто там ще не дивиться на календар, то нагадаю, що через неділю вже Великдень. І ось пару варіантів для крашенок. 

Всі розфарбовані яйця не фотографувала. Їх там дуже багато. Але дещо можна подивитися в моєму альбомі ось тут  http://photo.i.ua/user/385887/491271/

Іще одна новина ... У ботанічному парку біля метро Університет зацвіла  магнолія. Рожева і червона магнолія ще у бутонах. А  біла магнолія вже цвіте.

***весеннее

  • 03.04.17, 22:30

в продолжение темы от disu http://blog.i.ua/user/4574453/2009325/

весна все-таки настала. Каштаны тоже это подтвердили )))

Хотелось бы добавить еще музыку, но не знаю как ее вырезать с видео. Ее  можно послушать вот здесь http://blog.i.ua/user/385887/2009100/  

***

  • 02.04.17, 14:19

Цимбали , слухати з 3-32 хвилини. Дуже сподобалося мелодія на цимбалах. Добавлю у блог відео, щоб слухати цю мелодію.

***прогулянка

  • 25.03.17, 23:00

Дві різні прогулянки в один день. Але так сталося, що в один день проходив день відкритий дверей в музею транспорту та в Києво-Могилянській академії. Ще хотіла по дорозі заскочити у два музеї на Контрактовій площі, але вже не встигла.

Музей транспорту знаходиться у колишньому автобусному парку (йти від метро Берестейська). Давно хотіла потрапити в діючий автобусний парк, але тут він вже давно недіючий. По тому що залишилося можна уявити як там колись було. Прохідна,  адміністративний корпус, заправка, мийка, гаражі, ангар для ремонтування та територія, де розміщувались автобуси.  Там ще багато що треба зробити, а територію довести до ладу. Але початок покладений. Подивимося пізніше яким стане музей і збережемо фотографії для майбутнього порівняння. 

 Інші Фотографії з музею в моєму фотоальбомі http://photo.i.ua/user/385887/490579/

Друга прогулянка була по Києво-Могилянської академії. Знайшла на сайті університету, що по території академії іноді проводять екскурсії (дивитись  в новинах http://www.ukma.edu.ua ). Сьогодні був день відкритих дверей і по програмі була запланована екскурсія. Давно хотіла там побувати. Навчатися поки не планую, так як  вже є дві вищі освіти.  Екскурсія по Могилянці цікава.  Нарешті побачила соняшний годинник, який розташований на території університету.

Фотографії з університету можна подивитися тут http://photo.i.ua/user/385887/490581/

***

  • 25.03.17, 03:00

Біля будинку є лавки, на яких у будь-яку погоду збирались веселі компанії.  Що там тільки не було.  Коли  вночі машин  на дорозі  стає менше і більш-менш тихо, то розмови на лавках голосніші. Із-за цього  шуму вікна краще не відкривати, бо заснути із-за криків, співів, розмов, бійок  було неможливо. Недалеко від лавок знаходиться цілодобовий супермаркет. Казали, що це одна із змін супермаркету так весело відпочивають після зміни, а потім йдуть на перше метро. Зранку біля лавок залишалося купа сміття. Перед Новим роком несподівано закрили цей  супермаркет. Спочатку всі засмутилися. Було якось незручно, що  за хлібом тепер треба кудись йти. Зараз всі продукти купуємо по дорозі, а якщо чогось немає, то буде інший день. Зате вже три місяці на лавках ні в день, ні в ночі нікого немає. Біля лавок вже не прибирають  двірники, бо там чисто.  Відкриті вікна і не чутно ніяких розмов. Тепер можна виспатися. Не знаю, що там буде замість супермаркету. Кажуть що побудують житловий будинок. Але нехай там краще поки нічого не буде. Чекаю літа, щоб перевірити чи будуть там концерти на лавках, чи буде все ж таки тихо, чи може будуть з собою приносити  випивку і їжу  з віддалених магазинів.  Якщо хто хоче випити, то тепер йдуть на набережну через інший магазин.  

А часто ви буваєте у супермаркеті вночі? Якщо буваєте, то що ви там купуєте?


***Оболонь туристична

На Оболоні хочуть зробити одну з фан-зон до Євробачення-2017. Вчора  прочитала на фейсбуці одну замітку з питаннями, на які я дуже швидко відповіла. Як не допомогти в такій важливій справі. Місцеві читають ці питання з посмішкою, а ті що займаються організацією, то посміються пізніше, коли почитають відповіді.

https://www.facebook.com/hashtag/оболоньтуристича?source=feed_text&story_id=668917469957516

 

Давайте розберемося  докладніше. Візьмемо друге питання. Які історичні місця на Оболоні ви знаєте? lol

Історичні місця на Оболоні майже на кожному кроці. Кожний будинок це історія. Добрий коментар на Фейсбуці по цій темі від Artem Atamanyuk Хммммм, тааааак, надо подумать. Что же есть на Облони? Хмммм, о! Набережная! Мало надо еще...о! Снова набережная! А еще можно набережную написать! О, а добавим еще набережную. Ну пока хватит, завтра можно будет еще набережную дописать.

Оболонь була окраїною Києва. Тут будували заводи, а потім на пісках збудували житловий масив. Коли заводи почали закриватися, то в них зробили торгові центри  або здали під офіси в оренду. Завдяки лінії метро, Оболонь став чудовим житловим районом, але ніяк не туристичним. Єдине, що тут є, то це звичайна набережна (декілька кілометрів) і система озер Опечень. На набережній є звичайні скульптури, а на будинках є мурали.

До історичних місць Оболоні можна віднести аж два. Але туристи ці місця не зрозуміють. Перше, це те що в тому році повернули невідомій річці назву Почайна і зберігли її від знищення. Джерело http://my-obolon.kiev.ua/stati/legendarnaya-kievskaya-reka-pochajna-prodolzhaet-sushhestvovat-na-oboloni.html  Ось основне з цієї замітки

Для подтверждения этого факта, Аннабелла Морина отправилась в библиотеку Вернадского, чтобы отыскать упоминание реки в летописях, а также найти все сохранившиеся карты с ее изображениями. Результатом изучения различных исторических источников стало подтверждение предположения исследовательницы о том, что река продолжает существовать на территории современной Оболони. А именно – в промзоне, вблизи Московского моста. После этого активистка начала добиваться, чтобы киевские власти переименовали безымянную речку, вернув ей историческое название. Усилия Аннабеллы Мориной увенчались успехом, и 26 апреля 2016 года небольшая река между озером Иорданское и заливом Волковата стала официально называться Почайна. Безусловно, в наши дни она не слишком похожа на реку, если исходить из классического определения этого слова. В результате возведения на Оболони нового жилого массива, Почайна оказалась, фактически разделена на пять технических озер, из которых добывали песок для многочисленных строек. Но, несмотря на это, летописная река сохранилась в своем историческом русле в той части, которая протекает параллельно улице Электриков.

Друге місце знаходиться на набережній. Це було секретне місце. Недобудований тунель під Дніпро. Кому буде цікаво, то зможе почитати про нього  http://my-obolon.kiev.ua/stati/sekretnyie-tonneli-pod-dneprom.html  Так виглядає наземна частина, а інша частина знаходиться під землею.

Ці два об'єкти можна віднести до історичних, але ніяк не до туристичних.  А тепер на завершення добавлю ще одне фото, як раз по темі туризму. Це місце знаходиться недалеко від набережної, на вулиці Героїв Сталінграда біля дитячого майданчику. Довідка про цей обєкт  http://my-obolon.kiev.ua/dostoprimechatelnosti/skulptura-«shar-puteshestvennik».html

Шар-путешественник на Оболони

Данный персонаж напоминает Колобка в очках и ботинках, который сидит на крупном чемодане, закинув ногу на ногу и задумчиво подперев указательными пальцами сложенных рук подбородок. Правой рукой этот симпатичный путешественник поддерживает сачок для ловли бабочек, а рядом с ним на небольшом столбе находятся три стрелки-указателя, с надписями «Африка», «Лапландия» и «Сибирь».

Замітку підготувала туристка trinks. Текст синього кольору  взят з сайту http://my-obolon.kiev.ua/ . Фотографії мої. Скрин з питаннями зроблен з Фейбука. Чекаємо всіх на Оболоні туристичній.

*** первоцвіти

  • 19.03.17, 22:20

Сьогодні їздила  у музей новин. Коли йшла по вулиці, то біля одного будинку побачила сині первоцвіти. Дуже гарні. Вже дома пошукала їх назву. Це пролісок. Сині проліски я не бачила. Було би гарно, якби в кожному районі зробили невеличку ділянку з різними первоцвітами.  Ділянка пролісків, шафранів, нарцисів та інших. Хоча це неможливо у нас. Як би таке було, то квіти зразу всі повиривали або витоптали. ((