***

  • 13.05.17, 18:01

Сьогодні вже фінал Євробачення. Люди їдуть здалеку, щоб подивитись на це. А я навіть не дивилась як у нас тут все облаштували. Побувала на Поштовій площі. Там зранку нічого і майже нікого немає. Потім подивилася що змінилося  після реконструкції площі.

 Всі дерева з площі перетягли у одне місце.

З іншого боку тепер знаходиться великий пивбар. Чомусь здалося, що із-за пивбара робилася Поштова площа, бо він тепер займає велику частину зверху біля паркану і увесь бік від набережної.

Потім вирішила подивитися на пам'ятник, який недавно відкрився. Я знала, що він десь Є. Але ніяк не могла його знайти. Запитала там про нього, але ніхто його не бачив. Потім знайшла його . З одного боку від нього стояв шатер. А з іншого боку через нього проходив паркан.

Композиція авторства київського художника Володимира Журавля складається з чотирьох фігур дітей - трьох хлопчиків і дівчинки - прообрази Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либеді. Вони "граються" корабликами на карті міста, на якій позначені місця, що цікавлять туристів: пам'ятники, церкви, парки.(с)інет

Не зрозуміло навіщо таку прикрасу так приховали. Тут не те що туристи його побачать, а навіть мешканці міста не можуть знайти. Я вже мовчу, що його навіть важко сфотографувати, бо паркан проходить як раз по карті міста, де вони граються корабликами.  

Недалеко від них знаходиться  і їх сестра Либідь

Після того як я почала фотографувати малечу, то люди звернули увагу на скульптуру і теж почали підходити та дивитися що воно таке.

Далі пішла на  Михайловську, Софіївську і Майдан Незалежності. Нічого особливого. Скрізь огороджена велика площа із сценою. На Майдані Незалежності працювали музикальні фонтани.

Чомусь я  по іншому уявляла фан-зони Євробачення.

***дерева і рослини

  • 11.05.17, 01:40

Гуляючи на травневі по новим місцям знайшла нові рослини, які я раніше не зустрічала або бачу вперше як вони цвітуть. Зроблю таку невеличку добірку. Назв їх не знаю.

Рожеве дерево у Києві

Наче акація, але жовті квіти.

Знайшла  у парку Коростишіва

На берегу річки у Ржищіві ростуть хвилясті кущі .

Вже відомі назви (одне невідоме) :

1)скумпия
2)Акация желтая (карагана древовидная)
3)-
4)Ива извилистая Матсудана

***Черкаси

  • 08.05.17, 15:45

Вперше Черкаси я побачила з вікна автобуса, коли  їхала в Чигирин. І ось вирішила подивитись на нього. Черкаси -це дуже спокійне і затишне місто. Можна навіть сказати, що воно прийняло мене і не відчувалось, що я там гість. Час там йде повільно. У місті є декілька парків, невеличкий зоопарк, багато дерев'яних скульптур, а у центрі декілька фонтанів. Біля фонтанів ціківі написи: під напругою або вода хімічно оброблена. У парках скрізь є фонтанчики з питною водою і безкоштовні туалети. У місті дуже часто зустрічається герб міста. Його можна побачити на люках, на парканах, на вазонах з квітами.

На зупинках є розклад руху тролейбусів і автобусів. Вони не зовсім нові. Я таких вже давно не бачила. Крім цього є маршрутки, які їздять частіше (проїзд у маршрутках 4грн).

У місті багато зелені. Зараз там цвіте бузок і каштани. У нас теж багато каштанів у місті, але чогось від черкаських каштанів згадався київський торт.

В місті якось добре поєднані між собою різні будинки -старі, нові, торгові центри.

Здивував планетарій. Я його якось по іншому уявляла. Трохи побільше і сучасніше. В планетарій не попали там лекції від 10 чоловік і за домовленістю.

Більше фотографій дивіться у альбомі  http://photo.i.ua/user/385887/492772/

Я не  встигла подивитися усе, тому можливо, що я ще повернуся до Черкас.

***козацький чобіт

  • 04.05.17, 01:20

Їздила до Батурина на вихідних. І у археологічному музею був козацький чобіт середини 17ст.

А тепер запитання - Це правий чи лівий козацький чобіт? Які будуть варіанти.

***

  • 03.05.17, 01:30

На травневі свята я  трохи поїздила по Україні. Втомилася за чотири дня і потім  розповім докладніше де була.  А зараз завантажу  декілька моїх фоток для настрою.

1. Біля собору (м.Козелець, Чернігівська обл., 30.04.2017)

 

2. Скульптура у Коростишеві (02.05.2017)

3. У Житомирі (02.05.2017)

4. Кіт відпочиває на території Тригірського монастиря (02.05.2017)

Додам голосування, щоб подивитися кому що сподобається.)


46%, 6 голосів

8%, 1 голос

8%, 1 голос

31%, 4 голоси

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

***парк у Бучі

  • 01.05.17, 20:15

 Колись познайомилися  на цьому сайті з  NIKOTIN . Живемо в одному районі . Отже, сьогодні у нас пройшла міні-блоговка, а точніше- невелика прогулянка у нове місце. Їздили у Бучу. Там знаходиться чудовий міський парк.  Я гадала, що до нього далеко, а виявилось тільки 40 хвилин (це з Мінської, а від метро Академмістечко ще швидше).  Парк чудовий. Багато зелені і різних скульптур. Фотографій з Бучанського парку вийшло багато.

Увесь наш шлях я сфотографувала і розмістила у моєму альбомі http://photo.i.ua/user/385887/492452/

Поки травневі свята, то обов'язково подивіться цей парк і відкрийте для себе нове місце для відпочинку.

***сакура

  • 29.04.17, 19:40

Вже давно хотіла подивитися на сакуру. І ось нарешті потрапила у парк Кіото. Там є велика алея з сакурами.

Хто не знаю, то парк Кіото знаходиться не в Японії, а в Києві ( від метро Чернігівська  до  метро Лісова). Сакура чудова!

 Вперше побачила білу сакуру.

Ось ще трохи фотографій у моєму альбомі http://photo.i.ua/user/385887/492388/

***мурал

У нашому районі на території дитячого садочку з'явився ось такий єнот.

Ще буде котик. Але робота ще не завершена.

***мускарі

  • 21.04.17, 02:00

 Подивилась фотки у Вискариона (http://blog.i.ua/user/1959447/2010642/) та у Марін( http://photo.i.ua/user/2056116/491577/ ) з ботанічного саду на Печерську і  у понеділок (17.04.2017) вже була там. Гіацинт вже відцвітав. Білі магнолії теж потроху опадали. Бачила подряпані дерева, про ті що писав Вискарион ( http://blog.i.ua/user/1959447/2009278/ ). Знайшла поляну з весняними квітами.

Потім побачила їх на Співучому полі.

 

Подивилась назву через гугл. Це- Мускари, или мышиный гиацинт, или гадючий лук. Тепер хочу такі самі  на дачу. Їх не потрібно викопувати на зиму і можна посадити  у садочку. Але у торгових центрах їх немає, бо там луковиці, а не насіння і складніше  знайти, коли вони вже цвітуть.  Записала собі назву, щоб не забути про них.  Коли шукала мускарі, то купила якісь невелички луковиці Бродіея Квін Фабіола. Пізніше подивлюся, що з нього вийде.

***виставка тюльпанів

  • 20.04.17, 00:50

Зараз дуже активно рекламується виставка тюльпанів. Це вже друга виставка. Минулого року я на ній не була. До події прикладались яскраві фото з минулої виставки. Вхід 30грн. Тюльпани були. Але вони ще не розцвіли. Тільки дві композиції можна було розгледіти. А все інше зелене. Добре, що поруч були таблички з картинками.  Отже, у понеділок на Співучому полі проходила виставка зелених тюльпанів. Кажуть, що після відкриття 13 квітня писали, що тюльпани не зацвіли, але я це не бачила, бо новини читаю у робочий час, а в п’ятницю була зайнята по роботі.  Багато не фотографувала. Ось так представлено  Оболонський район і що повинно бути.(фото від 17.04.2017)

 

Ось одна з композицій, яка зацвіла .

Отак, чекаєш побачите одне, а виходить зовсім інше. А буває нічого не чекаєш, а там незабутні враження від побаченого. Інші фотографії у моєму фотоальбомі http://photo.i.ua/user/385887/491679/