хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

ВГО«Ідея Нації»вшанувала річницю смерті командира УПА Р.Шухевича

  • 06.03.11, 10:19

5 березня 2011 року о 12:00 у с. Білогорща, Львівської області ВГО «Ідея Нації» спільно з ветеранами ОУН-УПА та іншими патріотичними силами панахидою та Вічем вшанували пам'ять про генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який 1950 року у своїй штаб квартирі впав смертю Героя за Волю України.

На Вічі також був присутній Головний Провідник ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів, який зазначив: «61 рік тому назад на цьому місці Тарас Чупринка своїм власним прикладом показав нам як потрібно діяти у момент істини свого життя. Тому, коли сьогодні політика україножерів намагається знищити нашу культуру, історію та державність - ми повинні рівнятись на чин Воїнів УПА і продовжити їхню Велику Справу у боротьбі за майбутнє Української Держави».

Син Романа Шухевича, Герой України Юрій Шухевич зазначив, що шлях до визнання генерала УПА був тяжким, були часи, коли люди навіть не могли вимовляти його ім’я. У 1990 році біля цього пам’ятника відбулася панахида по Романові Шухевичу, і це було перше публічне відзначення його пам’яті на території України. Але держава довго недооцінювала його. І лише кілька років тому Героями України стали Роман Шухевич і Степан Бандера. Але, за словами Юрія Шухевича, в серцях справжніх українців героями вони були вже давно. Саме тому сьогодні не вдасться позбавити їх цього звання через суд. Юрій Шухевич заявив, що тисячам героїв, які загинули у в’язницях і таборах, не треба якогось особливого визнання і орденів, бо вони будуть жити у свідомості людей. «Ідея, за яку померли Шухевич, Бандера та інші переможе у серцях українців», – сказав Юрій Шухевич, і додав, що в Україні не буде манкуртів, подібних до коновалюків і колесніченків.

Прес-служба ВГО «Ідея Нації»

2

Коментарі