АНОНС: ВГО "Ідея Нації" відзначатиме 72 - річницю створення Карп

  • 11.03.11, 23:00


15 березня(вівторок) 2011 року о 12:00 ВГО "Ідея Нації" спільно з національно-патріотичними організаціями буде відзначати 72 - річницю створення Карпатської України на Красному полі Закарпатської області.

До відома мешканців Львівщини: 15 березня(вівторок) зранку зі Львова буде відправлятись автобус на святкування, що відбудуться на Красному полі. Хто має бажання поїхати відзначити бій за Українську Державу просимо зголошуватись:
тел.: 067-661-76-17, ел-пошта: [email protected].

Прес-служба ВГО "Ідея Нації"

ВГО«Ідея Нації»вшанувала річницю смерті командира УПА Р.Шухевича

  • 06.03.11, 10:19

5 березня 2011 року о 12:00 у с. Білогорща, Львівської області ВГО «Ідея Нації» спільно з ветеранами ОУН-УПА та іншими патріотичними силами панахидою та Вічем вшанували пам'ять про генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який 1950 року у своїй штаб квартирі впав смертю Героя за Волю України.

На Вічі також був присутній Головний Провідник ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів, який зазначив: «61 рік тому назад на цьому місці Тарас Чупринка своїм власним прикладом показав нам як потрібно діяти у момент істини свого життя. Тому, коли сьогодні політика україножерів намагається знищити нашу культуру, історію та державність - ми повинні рівнятись на чин Воїнів УПА і продовжити їхню Велику Справу у боротьбі за майбутнє Української Держави».

Син Романа Шухевича, Герой України Юрій Шухевич зазначив, що шлях до визнання генерала УПА був тяжким, були часи, коли люди навіть не могли вимовляти його ім’я. У 1990 році біля цього пам’ятника відбулася панахида по Романові Шухевичу, і це було перше публічне відзначення його пам’яті на території України. Але держава довго недооцінювала його. І лише кілька років тому Героями України стали Роман Шухевич і Степан Бандера. Але, за словами Юрія Шухевича, в серцях справжніх українців героями вони були вже давно. Саме тому сьогодні не вдасться позбавити їх цього звання через суд. Юрій Шухевич заявив, що тисячам героїв, які загинули у в’язницях і таборах, не треба якогось особливого визнання і орденів, бо вони будуть жити у свідомості людей. «Ідея, за яку померли Шухевич, Бандера та інші переможе у серцях українців», – сказав Юрій Шухевич, і додав, що в Україні не буде манкуртів, подібних до коновалюків і колесніченків.

Прес-служба ВГО «Ідея Нації»

АНОНС: ВГО "Ідея Нації" вшанує пам'ять командира УПА

  • 04.03.11, 12:35

5 березня(субота) о 12:00 у с. Білогорща ВГО «Ідея Нації» Урочистим Вічем та покладанням квітів вшанує світлу пам'ять про генерал-хорунжого УПА Р. Шухевича, який загинув у бою з НКВДистами у своїй підпільній штаб-квартирі 1950 р.

Також планується відвідати колишню штаб-квартиру Тараса Чупринки, а нині музей у с. Білогорща.

Збір буде проводитись біля порохової вежі(вул. В. Винниченка) о 10:30, звідки автобусом організовано прибудемо до пам’ятнику командиру УПА.

Прес-служба ВГО «Ідея Нації»

Відкритий лист: "У Львові на 9 травня п’ята колона РФ запланувал

  • 02.03.11, 09:13

Як стало відомо із заяв у ЗМІ, політична партія «Русскоє єдінство» планує приїхати з Криму до Львова, для того, щоб 9 травня пройтися центральними вулицями міста. Таким чином ця партія планує відзначити перемогу СРСР над своїм колишнім союзником – націонал-соціалістичною Німеччиною.

ВГО «Ідея Нації» хоче нагадати даній організації, що такої держави як СРСР вже не існує на карті світу, проте офіційною спадкоємницею залишається Російська Федерація. А Українська Держава, яка була проголошена 30 червня 1941 року була окупована нацисткою Німеччиною, а пізніше СРСР. Тому дата 9 травня, як день перемоги одного окупанта над іншим, не має жодного відношення до України, а будь які провокації п’ятої колони РФ у місті Лева ми будемо зупиняти шляхом прямої дії.

Також ми звертаємось до ЛМР, якій поступило повідомлення від політичної партії «Русскоє єдінство» на проведення 9 травня 2011 року ходи по вулицях Львова, відреагувати згідно законодавства України - та подати до суду на заборону даної акції, що має на меті заздалегідь провокативний характер.

Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації.

Голова ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів

Приклад для наслідування

  • 17.02.11, 18:12

У Львові 16 лютого відбулося відкриття фотовиставки "Грузія 2000-Грузія 2011", організованої Інститутом світової політики за підтримки Посольства Грузії в Україні.

Спеціальний фотопроект дозволяє побачити дві реальності з різницею у десятиліття, відчути поклик Кавказу і подих грузинського вітру змін. Виставка успішно відбулася у Києві, здобувши схвальні відгуки відвідувачів та поціновувачів фото-мистецтва.

Побачити Грузію та її зміни за останні 10 років запропонували 11 найвідоміших фотографів Грузії, зокрема, Аміко Кавтарадзе, Леван Чхатарашвілі, Бесо Гулашвілі та інші. На фотовиставці "Грузія 2000 vs. 2011" будуть представлені близько 75 великих робіт грузинських фотографів.

Серед відвідувачів виставки були: сестри Горгішелі, представники іноземних консульств, представники комітету підприємців Львівщини, львівські дизайнери, зокрема Олена Даць, організатор Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Леньо, голова Всеукраїнської громадської організації "Ідея Нації" Остап Стахів, а також відомі громадські та політичні діячі, художники, митці, журналісти.

Зокрема, як зазаначив голова ВГО "Ідея Нації" Остап Стахів: "Відсутність ефективних реформ на пострадянському просторі часто пояснюється історичними передумовами. Грузія зламала цей стереотип, довівши, що успіх країни залежить не стільки від того, що було вчора, скільки від того - хто і що робить сьогодні."

У Львові фотопроект «Грузія 2000 vs. Грузія 2011» представлений у Львівському Палаці мистецтв (за адресою вул. Коперніка, 17). Виставка триватиме до 28 лютого.

Прес-служба ВГО "Ідея Нації"

Розвіяння ілюзій…

  • 11.02.11, 17:09

У четвер, 10 лютого 2011 р. о 18.30 в конференц-залі Центру міської історії (вул. акад. Богомольця 6) відбулися дебати на тему:"Роз'єднання? Повернення націоналізмів у Європі".

Головними диспутантами були Давид Ван Рейбрук(фламандський письменник, драматург і культуролог з Брюсселю) та Андрій Шевченко(український журналіст і політик). Модератором виступила Софія Дяк.

Ініціатором виступив Eurozine, який проводить серію дебатів високого рангу у різних центрально- й східноєвропейських містах – зокрема у Будапешті, Братиславі, Брно, Бухаресті, Львові, Софії, Варшаві й Відні з осені 2009 р. до весни 2011 р.

Варта зауважити, що тема дебатів привернула до себе велику увагу не тільки у Львові, а й загалом в Україні.

Перше слово взяла модератор дебатів Софія Дяк, котра вступним словом намагалася ввести в курс справи гостя з Бельгії. Проте з її перших слів було зрозуміло, що до націоналізму ця пані м’яко кажучи жодного відношення не має і таким чином свої власні думки вона намагалася видати за дійсне в Україні. Зокрема пані Софія сказала, що українські націоналісти основним своїм прагненням вважають вступ України в Європейський союз.

Після ведучої мікрофон передали одному з двох учасників дебатів Андрію Шевченку, котрий намагався змалювати Львів як мультикультурне місто і що толерантність у нас на першому місці. Але, що мене найбільше вразило – це те, що пан Андрій, як приклад діяльності українського націоналізму назвав РУХ за перебудову і його співпрацю з кримськими татарами, що сповідують іслам. Таким чином українські представники з самого початку подали викривлене бачення бельгійському гостю.

Проте представник із Західної Європи не мав наміру пристосовуватись чи показувати, що він хоче нам усім присутнім сподобатись які бельгійці добрі та привітні. Пан Давид одразу дав зрозуміти усім, які настрої панують у Європі, що європейці вже не вірять у мрію під назвою «Європейський союз», який дав тріщину як на національному, так і на економічному ґрунті. Також пан Давид розповів, що ЄС вже не виконує своєї основної функції щодо стабілізації ситуації. Зокрема навів приклад, коли Німеччина відмовилась допомагати Греції – заявивши, що німці не будуть працювати на греків.

Пізніше Давид Ван Рейбрук розповів про політичну ситуацію, що трапилась у його країні. Що Бельгія розділилась на дві частини – нідерландомовну Фландрію і франкомовну Валлонію, а об’єднуючим чинником служить столиця Брюссель, яка є двомовною. Проте сьогодні сталася така ситуація, коли за деякий час така країна як Бельгія може пропасти на карті світу через те, що політика, яка проводилась у Бельгії зазнала краху і країну зараз супроводжують різні кризи. Ось до чого призводить політика двомовності.

В кінці дебатів присутнім у залі дозволили задавати свої питання і говорити свою власну думку стосовно даної тематики. Таким чином я також вирішив задати запитання та висловити свою позицію.

Перше моє зауваження стосувалися ведучої Софії Дяк, про те, що українські націоналісти не ставлять своїм головним пріоритетом вступ у Європейський Союз. А друге моє зауваження адресувалося також до українського представника в дебатах Андрія Шевченка, котрому я нагадав, що гасло РУХу у 90-х на виборах до ВР було – «Голос за націоналіста – це голос за комуніста», тому РУХ називати націоналістичною організацією і ще й приводити їхній союз кримськими татарами як приклад діяльності українських націоналістів мінімум не доречно.

Надалі я адресував запитання Давиду Ван Рейбруку, яке стосувалося подій в Центральній Європі: «Чому Європейський Союз, декларуючи свої наміри до об’єднання підтримав незаконне відділення етнічної частини Європейської держави Сербія – Косово? Як до цього загалом поставилися європейські націоналістичні партії і чи вони якось на це відреагували».

Після мого запитання шанований гість взяв трішки часу подумати та подав свої власні міркування з цього приводу, що йому як і багатьом європейцям було не зрозуміла та генетична ненависть до Сербії з боку керівників Європейського Союзу. Також він зазначив, що в Європі негативно сприйняли інформацію, коли Європейський Союз визнав Косово як незалежну державу.

Наділі тривали різні подяки з різних сторін і як грім серед ясного неба від одного пана прозвучало чітке та зрозуміле питання до гостя з Брюсселя: «Як так могло статися, що країни Західної Європи допустили на свою територію багато вихідців із Африки і Азії, з якими у європейців зараз багато проблем і як до цього сьогодні відносяться у країнах ЄС». До речі слід зауважити, що модератор Софія Дяк неодноразово намагалася перебити та не дати договорити це запитання слухачу, що викликало обурення залу.

До честі пана Давида, він не оминав гострих запитань та чітко відповів, що політика мультикультурності, лібералізму і толерантності зазнала повного краху і принесла в Європу багато проблем, які сьогодні дають новий виклик. Також шанований гість сказав, що йому як і усім іншим європейцям приємніше спілкуватися та мати справи з представниками своєї нації. Прозвучала навіть репліка, що: «Свої проблеми вирішуйте в себе вдома».

На завершення усі присутні зрозуміли, що нам з блакитних екранів і шпальт жовтої преси подають викривлене бачення дійсної ситуації у Європі, яка виникла на національно-етнічному ґрунті у країнах Західної Європи та проблем з представниками міграції з країн Африки та Азії.

Ілюзій про щасливе життя у демо-ліберальному суспільстві Західна Європа як бачимо вже позбулась…

Голова ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів

Прохання до усіх – хто має змогу допомогти

  • 04.02.11, 20:16

Проводиться збір коштів на лікування Цвик Ярини Романівни, яка є інвалідом першої групи з дитинства і потребує постійно стороннього догляду.

Жидачівське відділення Ощадного банку № 6313

р/р 373919004

МФО 385167

ЗКПО 02762263

Зарахувати на особовий рахунок № 63099 в філії №6313/019 м. Ходорів на лікування Цвик Ярини Романівни

Усім наперед вдячні за сприяння і допомогу.

ВГО «Ідея Нації» у Львові вшанувала Героїв Крут

29 січня 2011 року Всеукраїнська громадська організація «Ідея Нації» провела урочистий захід по вшануванню воїнів УНР, які героїчно встали на захист Української Держави під Крутами.

На вершині Замкової гори в знак подвигу молодих українських юнаків було викладено з лампадок надпис – «КРУТИ». Після чого о 20:00 розпочалось Віче із зачитування «Молитви українського націоналіста».

Пізніше перед присутніми виступив голова ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Брати по крові, сьогодні у цей пронизливий вітер і сильний мороз, ми усі з вами зрозуміли як було важко молодим хлопцям стояти в окопах та боротися з ворогом за Волю України. Але ми також маємо пам’ятати, що керівництво УНР відмовилось від армії чисельністю у 450 тис. вояків, заявивши, що ми не будемо воювати проти північних «соціалістичних братів». І поплатились за це кров’ю славних синів землі української. Тому нам потрібно усвідомити просту істину, що побудова могутньої та сильної держави як військово, так і економічно лежить на наших плечах. І в цей час, стоячи на найвищій вершині міста Лева, яке захищали славні князі, козаки, Січові Стрільці та бійці УПА – ми з Вами стаємо на сторожі Української Держави!»

На закінчення усі присутні хвилиною мовчання пом’янули 300 молодих ліцеїстів, завдяки кому ми живемо в самостійній Україні.

Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань.

Слава Україні! Героям Слава!

Прес-служба ВГО «Ідея Нації»

АНОНС: У Львові ВГО "Ідея Нації" вшанує Героїв Крут

  • 29.01.11, 11:03

29 січня(субота) 2011 року о 20:00 у місті Львові відбудеться вшанування подвигу Героїв Крут.

Місце проведення: Високий Замок. На вершині Львова в знак подвигу молодих українських юнаків буде викладено з лампадок надпис – «КРУТИ».

На акції будуть присутні: голова ВГО «Ідея Нації» Остап Стахів, голова Комітету збереження та розвитку парку «Знесіння» Ірина Крупа.

Мета: Вшанування воїнів, які 29 січня 1918 року під Крутами полягли за Волю України.

Організатор: ВГО «Ідея Нації».

Тел.: 067-661-76-17, e-mail: [email protected],http://ostakhiv.blogspot.com/

Прес-служба ВГО "Ідея Нації"

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна