хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

«Секонд-хенд» з Росії.

Україна - це казкова країна Ельдорадо.Сюди їдуть потягами та летять літаками всі ті хто не зміг працевлаштуватися у себе в країні , а тут вони заробляють шалені гроші. Де ж це місце ? Це наше телебачення , яке вже давно перетворилося на філію московського і де себе вже давно певно почувають несчислені гастарбайтери з Росії.

Ведучі політичних ток–шоу Савік Шустер та Євген Кисельов — це лише видимий фасад. Поза телеекраном помітно активізував консультаційну роботу на проросійському «Інтері» політтехнолог Ігор Шувалов, до порад якого дослуховуються не лише голова СБУ Ігор Хорошковський, фактичний власник цієї медіа–групи, а й Сергій Льовочкін — голова президентської адміністрації Віктора Януковича. На СТБ інформаційно–аналітичний департамент нещодавно очолив Михайло Єрмолаєв, який працював на російському каналі Рен–ТВ спочатку головним редактором, потім заступником головного редактора служби інформації.

Політичні ток-шоу, розважальні програми, численні «фабрики», «кухні», «майдани» — російські ведучі практично всюди. Колись у себе вдома вони мали високі рейтинги і, поза сумнівом, непогані гонорари. Тільки ті часи давно минули, на російському телебаченні з’явилися нові, молоді й популярні журналісти. Їх там пестять, виховують, розкручують. А колишні зірки затишно і привільно почуваються на українському телебаченні.

Журналіст Отар Кушанашвілі, який заробив собі ім’я на скандалах та ненормативній лексиці, якось в інтерв’ю поскаржився, що справи його на російському медіа-просторі похитнулися. Зате тепер він цілком комфортно влаштувався на одному з провідних українських каналів. Лексика його, щоправда, відтоді не покращилася, проте платять за це, здається, непогано.

Ще один «свій» — Дмитро Нагієв. Імовірно, його «Вікна» з їхніми копаннями у брудній білизні настільки набридли росіянам, що довелося йому збирати речі і вирушати в Україну, де його зустріли з розпростертими обіймами. А невдовзі, судячи з телевізійних анонсів, Нагієв взагалі перекваліфікується на сваху. А що? Теж справа — за прийнятний гонорар. Анфіса Чехова, яка вже давно займається цим в Україні, на життя не скаржиться.

А чого, скажімо, не сиділося на Рубльовці у фамільному особняку кулінарці Юлії Висоцькій? За «пекельну кухню» платять більше? А Філіп Кіркоров, сяючи радісною усмішкою, зовсім забув про те, як колись заявляв, що не приїде більше в Україну, бо йому лімузин до трапа літака не подали? І ті, хто його сюди покликав, теж про це забули?

Отже, останнім часом, немов мухи на мед, злітаються на українське телебачення ведучі, які вийшли в тираж, шоумени, що втратили популярність. Навіть світським левицям фінансовий клімат в Україні подобається більше, ніж московський. Не випадково  у новому телесезоні ведучою однієї з програм на українському телеканалі збирається стати Ксенія Собчак.

Перераховувати список іноземної поп-утильсировини можна довго. Вмикаєш будь-який канал  і бачиш обличчя пошарпаних життям і падінням популярності на історичній батьківщині щоуменів і шоугерл.

Телевізійні топ-менеджери, закуповуючи оптом і вроздріб медійний секонд хенд, привчають нас доношувати чуже ганчір’я. Мільйонні телевізійні бюджети витрачають на гастролерів, які давно вийшли в тираж у себе на батьківщині, замість того щоб виховувати, розкручувати, допомагати своїй талановитій молоді. А її у нас чимало. Шоу «Україна має талант» переконливо це доводить. Ось тільки їхній талант країні чомусь не потрібен.

Як завжди, призначивши варягів, управлінці та власники приватних українських каналів узагальнено обґрунтовують кадрові рішення важливістю досягнення поставленої мети і незамінністю своїх нових заїжджих ставлеників. Але, погодьтесь, працюючи в Україні начальником новинарів загальнонаціонального каналу, треба добре знати специфіку країни загалом та політики зокрема й орієнтуватися у підводних течіях сьогоденних подій. Більше того — просто знати українську мову. Звичайно, якщо перед новопризначеними не стоїть завдання пропаганди ідей проросійської влади та замовчування (або перекручування догори дригом) небажаних тем.

Ідеологічне промивання мізків через телеекрани в Україні наростає. І все частіше роблять його з допомогою людей, які не один рік жили і працювали у сусідній Росії, де закручування гайок демократії — уже пройдений етап.

За матеріалами газет "Урядовий кур'єр" та "Україна молода"

13

Коментарі

121.10.11, 20:26

згоден!

    Гість: Рус с kija

    221.10.11, 20:28

    Так ви ж вкажіть національність тих гастарбайтерів, чи слов'яни вони?

      321.10.11, 20:33

      Цілком згоден з автором статті , російський секонд-хенд для промивання мізків.

        Гість: Ай-ай

        421.10.11, 20:51

        так, не телебачення, а срач

          521.10.11, 21:02

          А що ви хотіли? Деградуюча країна,вкрай деградована влада,деградуючий,зубожілий народ...Де ж нам мати своє.Таким тільки секонд-хенд.

            623.10.11, 18:25

            всё в точку, особенно название!

              724.10.11, 11:25

              вы ставите воз перед лошадью:естественно - едут,а почему бы и нет,тем более - зовут.Желание хапнуть баблишка присуще подавляющему большинству человеков.Другое дело - не было б востребованности,но народ - жаждет!Тупая,люмпенизованная масса,с интересами только в области желудка и гениталий не может желать другого,послушайте разговоры на улицах,в маршрутках - иногда иронично усмехаюсь от мысли - а знают ли они,что земляне летают в космос?я работаю обычным продавцом в медийном магазине,когда просят посоветовать что-нибудь к просмотру,добавляют:"только что-то легкое,а то неохота мозг напрягать" - а мне становится интересно - какими такими мыслительными процессами перегружают граждане себе головы,если не понимают обычную грамотную речь! и смотрят зачастую,как бараны...на новые ворота

                Гість: Сатрап

                824.10.11, 11:50

                Все хотят нычку.и притон.....,ничего не меняетсяhttp://blog.i.ua/user/1100233/765546/

                  926.10.11, 14:25

                  спрос породжує пропозицю.
                  цей відомий закон працює в усіх галузях життя.
                  На останніх виборах попит був на "сильну руку",
                  знайшовся "продавець" - їжте що купували,
                  Так і з медіа, пропонують те, що користується попитом,
                  ніхто в збиток працювати не хоче.
                  Якщо в нас, в Україні добре купуються низькопробні
                  рос. серіали, зірки, ведучі,
                  то хто ж нам лікар?

                    1026.12.11, 15:18

                    Українське телебачення давно вже стало лайном з під регіоналів!