Совецкая школа учит...

  • 30.04.11, 13:59

Радянська школа вчила,що націоналізм-реакційна ідеологія,і що в Україні націоналісти не будь-які,а буржуазні. Дивно,що з-поміж росіян – представників такої великої нації – ніколи не було «буржуазних націоналістів» – лютих ворогів російського(совєцкого)  народу. До українських буржуазних націоналістів зачислялися всі,хто смів щось сказати про самостійну Україну,про русифікацію,хто волів розмовляти українською.

Перших наших націоналістів цар називав «бунтовщиками». Пізніше непокірних українців називали мазепинцями ,сепаратистами. А вже за радянської влади було винайдено термін «бандерівці»,який фактично давав підставу для фізичної страти непокірних: співпраця з фашистами,погроми євреїв…

…Вересень 1939 р. Галичина з хлібом і сіллю зустрічала червоних вояків. А вже через декілька тижнів почалися арешти,вишукування ворогів,шпигунів. Арештовували націоналістів за списками ,захопленими в польський поліції. Тюрми заповнювалися гімназистами ,священиками ,селянами – активістами «Просвіти» і просто свідомими людьми.

Одним із найтяжких є звинувачення українських націоналістів у злочинах проти власного народу. Хто з нас не чув про «звірства бандерівців», убивства невинних людей ,знищення молодих учительок,яких прислали зі східних областей ,про колодязі,заповнені трупами жертв тощо. Дотепер опубліковано вже немало  колись таємних документів ,які свідчать ,що «звірства ОУН» були організовані НКВС. Лише на території Львівської області в 1947 р. діяло 78 спецгруп,що видавали себе за націоналістів. Готувалися ці провокатори-вбивці в спецшколах НКВС та МДБ(КДБ).

Служба безпеки УПА карала безпосередніх зрадників та провокаторів. А чи могла бути УПА жорстокою до селян,які були їхньою єдиною опорою?

Село(по всій території теперішньої України)забезпечувало УПА харчами,одягом,медикаментами,інформацією,притулком,доглядом за хворими,і так тривало десятиліттями. Більшовики розуміли ,в чому живучість УПА. Тому позбавити повстанців їхнього запілля стало тим над завданням,виконати яке каральні органи мали за всяку ціну. І ніхто не смів протягом десятиліть мовити слово правди про страшні діла переможців. Злочинна акція каральних органів мала жахливі для нашого народу наслідки:сотні тисяч українців загинули в тюрмах і концтаборах(70% всіх політв’язнів СРСР були українці). Але не меншим злочином став спотворений образ українського націоналіста. І цей чорний фантом облудної пропаганди блукає і сьогодні-слова «бандерівець» і «бандит» для деякого звучать як синоніми. Таке наймення отримали свого часу угорці,які в 1956 р. повстали проти радянських військ,й афганські селяни,що із своїх помешкань відстрілювалися від настирливих «носів щасливого життя» і скільки українців загинуло в чужих окупаційних війнах ,і чеченці,які повстають нині з попелу своїх міст і сіл,бажаючи одного:ВОЛІ.

Українські націоналісти воювали й вмирали під гаслом «Воля народам-воля людині»! «Воля або смерть»! У таких гаслах побачити якийсь гріх може тільки засліплений ненавистю шовініст. Націоналізм це любов до Вітчизни ,піднесена до самопосвяти і самопожертви.

До гасла «Україна для українців» не українці ставляться неприязно. Але тут йдеться про українство в сенсі політичному,що охоплює значно ширше коло людей,ніж ті,що є народженими українцями. Наша історія знає немало таких українців,як Петро Могила(молдованин),В’ячеслав Липинський(поляк),Софія Русова(шведка),Агатангел Кримський(караїм),які віддали себе справі відродження української державності. Безперечно,таким людям має належати Україна,а не тим,що носять по правді чи лукавстві українські прізвища ,але демонстративно відкидають українську мову,культуру і не хочуть визнавати свою історію і не визнають боротьбу свого народу за Волю і Незалежність. 

Національні меншини України мають свої материнські землі і можуть ,при бажанні ,можуть мешкати на них. Українці мають єдину Україну і ніхто нам не допоможе її зберегти,окрім самих себе. Так як Японці ,скажімо ,мають Японію. Ніхто в демократичній державі не ставить національні меншини поза законом. Але вини мають покласти на вівтар спільної держави свого національного я :знати державну мову,шанувати державні символи,ставитися з пошаною до культурних традицій і звичаїв нації,що сформувала державу.

   Тривала,підступна й жорстока війна з українським націоналізмом негативно позначилося на ідейному образі нашої нації. Тепер уже нерідко самі українці котрі виховувались на комуністичною ідеологією  чинять наругу над гідністю своєї нації з сліпотою манкуртів ,позбавлених не лише душі й серця,а й природного інстинкту самозбереження свого єства.

Нині можемо спостерігати найстрашніше створення духовно заСНІДеної природи-зрусифікованого «хахла» котрий поклоняється комуно-алігархату котрий його все більше зраджує,і цей «хахол» ненавидить відродження українства,бо воно від нього вимогає бути інтелігентною ,шанованою людиною,а «хахол» може бути тільки слугою. І ще бачить рідство з росіянами і білорусами ,а насправді «хахол» нікому не потрібен,якщо тільки рабом.

Пам’ятаймо,лише через власну національну державу можна осягнути соціальну справедливість. Страшний історичній досвід мав би привести нас до пізнання цієї   істини. А той «хахол» досі не має своєї національної держави і досі обирає комуно-алігорхат ,обирає тих хто його грабує,принижує. Треба обирати новий напрямок -націоналістичний. Будувати свою незалежну національну державу,незалежну не від кого, не від США,Росії і т.і. 

Сторінки:
1
2
попередня
наступна