Профіль

Сварожичь

Сварожичь

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

Походив я тут.

Оце походив я блогом, почитвав коментері і виникла купа питань. З одними все зрозуміло - патріоти, пишуть про Україну, видно любов до неї. Але ж інша частина... Громадянами якої держави вони є? Нападки та приниження на Україну та українців, постійні образи в їх бік. Таких хочеться запитати -- громадянами якої держави ви є. Чи можна уявити собі, аби хтось у Франції зневажливо писав про французів "свідоміські деголівці" або "бандопедомітеранівці"? Чи можна уявити, щоб у Германії писали "та скільки тій Германії, усього 130 років. А до того це була купа роздроблених князівст. І тому говорити про Германію несерьозно". Або скажімо " Тільки прусаки є справжні німці. А якісь там саксонці це не німці. Хай відділяються." Там би це була повна маячня. Але мому у нас це все проходе? Чому у нас галичани оголошуються неповноціними українцями? Чому у нас учасники національно-визвольних змагань і досі ходять в зрадниках? Чому НКВДісти, які винищували українських селян, інтелигенцію, духівництво герої, а дивізійники Галичини, які протистояли цьому винищенню -- злочинці? Чому про права "російськомовного"  нащадка чи то окупанта, чи то манкурта можна кричати, і це нормально, а про права українця говорити це вже злочин? Чому російський шовінізм в Україні це нормально, а український націоналізм треба заборонити? Чому москалі і кацапи (не плутати з росіянами) в Укрїні можуть відверто зневажати і принижувати Україну, а українці не маюить права любити Україну? 

Список "чому?" можна ще довго продовжувати. Але доцільно було б дати хочь якісь відповіді.

Свою незалежність ми дійсно вибороли. За неї поклали свої життя мільони українців. Але в конкретний історичний момент вона далася нам без наднапружень, без загальнонародної боротьби. Боротьби, в якій би добре було видно де свій, а де ворого. Боротьби, яка б відсікла від молодої держави всих отих "господарників" з партноменклатури. Боротьби, після якої Президентом України не міг би стати Кучма, який був запеклим противником Незалежності. Боротьби, після якої пята колона не змогла б навязувати Україні Президента зека. 

Ми мали Кучму, маємо Януковича та його банду, які зневажауть та принижують Україну. А значить боротьба попереду. Маємо купу їхніх прихвостнів, які усюди де тільки можуть зневажають нашу мову, історію, глумляться над нашими жертвами. А значить боротьба за Україну буде запеклою. Але переможцем в цій боротьбі будемо ми. Бо така воля Богів.