хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

restif

попередня
наступна

Драгобрат

Останніми роками в Україні спостерігається справжнісінький гірськолижний бум. Зимовий відпочинок посів невід'ємне місце в житті кожної людини, витісняючи депресію і непереборне бажання сидіти вдома за телевізором чи комп'ютером.

Є екстремали які з лижами на плечах підкорюють Говерлу, тільки заради недоторканого снігу і миттєвих емоцій які залишаться на все життя, і їм не потрібні ні витяги ні добре прочищені траси. Та більшість людей полюбляють зручності: доїзд під гірськолижну базу, теплу хатинку, крісельний підігрів і глінтвейн на самій горі.

Засніжені Карпатські краєвиди захоплюють,  чарують і заманюють, тож для чого далеко їхати, на щастя вибирати є з чого: Буковель, Драгобрат, Славське, Ізкі, Тростян, Воловець, Ворохта, Яблуниця, Синяк, Плай, Тисовець, Красія, Подобовець.

Щороку зима до України спускається з Свидовецького хребта. Близниці і Стіг - одні з найвищих вершин в Україні. Біля їх підніжжя і розташована, найвища і екстремальна, лижна база  "Драгобрат" з сотнею готелів і котеджів.

Як правило сюди їдуть, щоб покататися по першому снігу. Втім, щоб потрапити на гору, туристам доводиться проходити нелегкий шлях.

Драгобрат - розташований на висоті 1300-1400 м, в 18 км від смт.  Ясиня Закарпатської обл. (єдиний населений пункт, через який проходять всі шляхи до підніжжя г. Стіг) і 9 км від автомагістралі Ужгород-Івано-Франківськ. Відстань до обласного центру - 240 км, до аеропорту - 125 км (Івано-Франківськ), до залізничної станції - 12 км.

Дістатись на Драгобрат можна, доїхавши до села Ясиня з Івано-Франківська.  Далі, ведуть 2 гірські дороги (довжина однієї з них - 9 км, іншої - 18 км), через поганий стан доріг, тільки на могутньому джипі, хоча краще всього на Уазіку або Газі-66. Із-за довгої дороги планувати відпочинок слід щонайменше на декілька днів.

На вершину можна піднятись на підйомниках крісел і бугелів. А любителі екстремального фрирайда можуть піднятися ще вище пішки. Саме тут як правило випадає перший сніг, а тримається аж до середини травня.

Є траси всіх рівнів складності - починаючи від навчальних і закінчуючи екстремальними трасами для професіоналів. Курорт постійно розвивається.

Відкриваються чудові панорами на найвищий масив Українських Карпат - Чорногору, проглядаються вершини гір Говерла (2061 м), Петрос (2020 м). В іншу сторону видно найвищі хребти Ґорґан — Добошанка (1754 м), Синяк (1662 м) та інші.

Зима! Сніг! Лижі!

V-a
Туризм і відпочинок - Rest.if.ua
1

Коментарі

117.12.10, 10:01

карпати найкращі

    217.12.10, 11:49Відповідь на 1 від govoruscha

    погоджуюсь))))