Профіль

WalKing

WalKing

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

Трошки про Мозиллу. )

  • 11.04.24, 20:11

   А ви в курсі , що Мозиллу потрібно адаптовувати під вашу систему ? ) Про деякі  тонкощі в лінукс :
   Якщо ви зрозуміли , що лінукс працює з віртуального диска, то кешування дискового простору потрібно не збільшувати , а зменшувати для вивільнення оперативної пам'яті для більш повноцінної доступності . Що це дає ? ) Допустим у вас 4 ГБайта ОЗУ і у вас по замовчуванню в налаштуваннях кешування в Мозиллі прописано недоступними 3 Гбайта, а ваша система в цей час споживає 1,8 ГБайта , тобто сумарно вам потрібно 4,8 ГБайта. Глюка не станеться , але система буде звертатись до Swap який ви не створили. Система його створить в кореневому розділі , але при скроллінгу сторінок , та завантаженні інших ви будете спостерігати тормоза і плюватись в монітор. ))) Що робити ? ) - Зменшувати вільний простір кешованого простору на *диску*. ) от це буде виділятись під що завгодно, тільки не під роботу браузера . ) тобто : 

 Далі, для оптимізації скроллінгу на різних відеокартах AMD чи Nvidia в *дуже глибоких налаштуваннях* передбачено ряд специфічних функцій які бажано змінити для супер м'якого скроллінгу. Для  AMD:

Для Nvidia:



    Але, хоча GPU-Z для відеокарт AMD не підтверджує підтримку Physics, вони це МОЖУТЬ, ) правда не всі покоління , потрібно пробувати, а от слабкі відеокарти Nvidia ви не впізнаєте. ) Дерзайте ! )
  В Windows теж працює. podmig

Чому я вибираю Linux. )

  • 10.04.24, 21:15

  А ви не пробували обійтись без Майкрософту ? ) ... при чому безплатно. ) А варто спробувати. В таблиці реального тесту , на реальному тому самому залізі все наочно видно. 2D тест , як відомо, є процесорозалежним і зовсім не залежить від потужності вашого 3D акселератора, тобто ми бачим можливості CPU в різних ОС.     
 Тест   писався для Win ХР , тому, що там з  2D-Shapes не зовсім зрозуміло (швидкість відмальовування знаків - крапки, коми, букви ), але решта тестів вказують лиш на те , що майкрософт штучно занижує продуктивність CPU, в Win 11 composite average взагалі  25  *балів* . Просто сумно , що годне залізо приходиться викидати на злом. ) Але не все так погано. )
  На сьогоднішній день лінукси працюють в двох графічних підсистемах : для новішого заліза Wayland ( ядра 6.1 і вище) і Х11 Xorg  для старішого ( ядра 5.15 і нижче ). Спробував і те і друге, в результаті вернувся на 
Х11 - працює ВСЕ, на Waylandі ще є глюки непереборні. ) Але багато хто жаліється на тримінг ( подьоргування анімацій, відео, ігор ) в Х11 Xorg. Це брехня. )
  Вони просто не знають, що
тримінг виникає в режимах переключень CPU з найнижчих частот на вищі, і замість того женуть верхню частоту процесора, що нічого не вирішує. Що робити ? ) Правильно - підняти нижню планку і опусти верхню, ) бо потужності  CPU вистачає *позавуха*. Практично у всіх дистрибутивах по замовчуванню присутня служба cpupower, але вона неактивна, і недайбох на  Waylandі доінсталювати cpupower-gui і все це добро активувати - переміщення курсора буде грузити проц на 100%, ) але якщо вам треба обігріти хату , то вперед. ) Тож займемось іксами (Х11).)
  
cpupower.service

Включити:
            sudo systemctl unmask cpupower.service
            sudo systemctl enable cpupower.service
            sudo systemctl start cpupower.service
            sudo systemctl status cpupower.service
виключити:   
це якщо Вам не сподобається
             sudo systemctl stop cpupower.service
             sudo systemctl disable cpupower.service
             sudo systemctl mask cpupower.service
             sudo systemctl status cpupower.service
Далі нагло лізем в конфігураційний файл /etc/default/cpupower/
і розкоментовуєм там те що нам треба;

# Define CPUs governor
# valid governors: ondemand, performance, powersave, conservative, userspace.
governor='ondemand'

# Limit frequency range
# Valid suffixes: Hz, kHz (default), MHz, GHz, THz
min_freq="2.2GHz"
#max_freq="3.7GHz"
__________________________________________
 Далі спостерігаєм за CPU в терміналі:
watch hwinfo --short --cpu


 По замовчуванню на феномі мінімальна тактова 0.8 ГГц , але як бачим її нема. На вашому процесорі може бути інша, тому з початку : watch hwinfo --short --cpu , визначаєм слідуючу, а далі по сценарію.  Що цікаво - температура процесора що на 0.8 , що на 2,2 ГГц не змінилась, тобто активацію ядер для потреби BIOS вміє робити з любої тактової частоти.



 Так наочніше, і з цим можна жити. ) До речі Manjaro безподобний в анімаціях, швидший за любий Windows .) На сьогодні хватить, далі буде про безпеку в мережі. )


О чём думал Бог ? )


  А вы а курсе , шо такое метод *тыка* ? ) Ваш , мой моцк, иногда хочет увидеть , услышать , понять, где же истина в наших злоключениях ? ) Не буду много описывать, расшифровывать, возможно, что ваш наблюдательный и внемлющий мозг, вне зависимости от состояния, хочет получить ту эмоцию и почувствовать ту девятую ноту которой нет, то число которого не существует, то состояние реальности которая живёт вне зависимости от нашей формулы существования. ) Просто сегодня ткнул пальцем и попал в офигенную историю, пусть фантасмагорическую , но такую реальную, что описать словами можно только так : *Когда Бог создавал человека, он не мог предвидеть того, что он его превзойдёт*
    Если этот фильм досмотрите до конечных субтитров, то поймёте, то, о чём написано выше . )    

.

Просто Думка . )


  За 14 рочків мого перебування на цьому ресурсі траплялися різні особини homo , але як не дивно, тільки декілька не встидались відреагувати на мої недолугі потуги розмалювати нашу буденність, та відношення до ближнього у всій його красі та невизначенності. А тепер якось звернув увагу на ту реальність в якій будуються відносини в віртуальному світі між его тих хто забрів не цей ресурс, та й не тільки на цей. Як все просто . ) Ви наділи маску. а за нею нема реальної сутності , ) І ви стоїте під вибором - вірити  чи ні ?, сприймати чи ні ?, нехтувати чи ні ? ) Особливо ціннним постає останнє запитання для власного самозаспокоєння. І знаєте , я прийшов до висновку , що ні реал, ні віртуальна складова Вашої реальності підказок не дасть. Бо їх нема.  Тобто Вами  буде керувати ваша Інтуіція, це мало ? ) думаю що ні , це дар , це те, що переросло в теорію ймовірності, це те, що пробують описати математики , фізики , теологи і не тільки . ) Ми шукаєм собі подібних із вірою в те , що наступні граблі в лоба не влуплять , але вони луплять ще з більшою силою , бо ви йдете по тому шляху з кожним днем все впевненіше і не звертаєте увагу на перешкоди і непізнаність . ) Нарешті цей процес стає цікавим. ) І тут ви помічаєте , що при звуженні кола любителів поскакати по граблям, у вас з"являються однодумці, навіть при тому , що колись вони були вашими ворогами в віртуальному світі. ) Чому б це ? ) Певно ви божеволієте, чи мудрішими стаєте ? , ) хоча мало хто це помічає , але знаходяться ті, що явно не нехтують Вами, бо самі по тим граблям скачуть і при цьому кожен день. ) Та що ж це ? ) Мабуть віра, ) Віра у що ? ) Та мабуть Віра в людину, в істинність того, що бачим та відчуваєм  дивлячись на маску.  То маска таки щось значить ? ) 

     Інтуіція - мабуть, той хто вигадав цей термін, свято вірив в те, що неможливе може матеріалізуватись в реалі . Інакше звідки і яким чином цей термін виник ? ) Віра в казку це ще не все, а от віра в результат, мету, в те що так воно і станеться і стається, ) мабуть це те, що розділить нас і ШІ , і мабуть це основна відмінність живого розуму від неживого. podmig А у Вас є інтуіція ? ) 




Війна Богів.


      Нефіліми знищили самі себе ? Чи це була війна з Богами ?      


С Днём Рождения Vasя ! )


    Как то сегодня утром, после зимней спячки, Vasя выпрыгнул во двор подлить кусты соседа за забором, ) и как то задним зрением замечает возле сарая свой любимый грибочег, ) тот шо нифсегда в лесу растёт, ) и тут его забор ударил током за струю. )  Пока Vasя  разбирался шо со струёй , ) то заметил старую гирлянду , шо ещё с прошлого года валялась под забором  но отключить забыл, ) но уже не горела. ) Йолку Vasя выкурил фсю, по сему пришлось украшать забор, ) зелёненький он был . ) Но то такое, ) после бодрящего поливания гирлянды Vasя убежал к сараю за грибочком , аккуратно срезал и быстренько убежал его жарить. ) Пока нёс внимательно рассматривал, ) и в моцке после короткого замыкания через струю всё никак не мох понять, ) на шо оно похоже ? ) lol то ли это гадюка, то ли жаба, ) ... И тут он фспомнил шо похоже оно на день рождения, ) только кого ? ) ну никак не мох въехать. )     


   После сытного зафтрака Vasя почувствовал, шо нирвана возвращается со скоростью бешеного поросёнка на своё прежнее место. ) И тут его офиолетило, шо надо срочно узнать у кого сегодня день рождения ? ) Vasя рванул к сараю, вытащил свой трёхколёсный лисапет, шо на батарейках, и рвонул на фургенштрассе ловить удачу. 
  И тут ему сразу подфортило: )

    - Девачко !!!, а ты тоже  грибочеги любишь ? ) - выпалил Vasя не задумываясь - у меня тоже есть . )
- Ога ! ) - ответила она не вытаскивая банан изо рта. )
- Показать ? )
Девачко внимательно осмотрела Vasю с нох до кумпола, и Vasя фпервые в жизни увидел как банан целиком без всякого сопротивления ушёл девочко в живот. ) Шарики у Vasи фсихда были квадратными, ) а тут от увиденного они самопроизвольно становились круглыми ну совсем. )
- Отето мну подфортило, ) - возрадовался Vasя и затанцевал жопой на лисапете. )


  Но не тут то было. ) Девачко встала на задние ноги и кожуру банана одела ему на голову как шапочку .)
- Ето тебе комплект к твоим ластам ! )
Vasя осмотрелся и тут замечает , ) шо он действительно в ластах и беструсов. ) И тут он фспомнил, ) шо ему действительно почему то очень даже прохладно в низу, ) хотя сверху у него зимняя куртка и лыжные палки в руках, ) только зачем ? ) фспомнить не мох, ) и руль на лисапете куда то подевался. ) Но это его ничуть не смущало, ) почему то. ) И он решил спросить. )
- А вы не подскажете у кого сегодня день рождения ? )
Девачко заулыбалась лошадиной улыбкой и с видом проффесора нирванных наук взяла его за ручку и выпалила : )
- Судя по твоему виду, ) жопа с ручкой , ) у тебя ! ) Поздравляю! ) - и дёрнула за *ручку* )lol
   Vasя в ужасе проснулся и начал себя внимательно рассматривать, ) ластов на ногах небыло, трусняк на месте, только вот одеяло всё на шее, а на пузе спит его любимый кошак, мурлычет и когтями перебирает его пузо. ) Первое шо подумал - выдать точно на лисапете ездил, ) с кошачьим мотором. ))
  А на стене висело незабываемое лето, которое никогда больше не повториться. )

Но кто знает ? кто знает ? )

Шлях до Бога 3.


     Якщо Ви додивились другу частину , то можете зробити висновок про те, що основним богом є Ель, першорідними йому є Салім та Шахар, а ще під ними 70 богів, вони ж сини божі, вони ж ангели, які були розподілені між народами по всій Землі, і які ж навчали людство, будували міста, розвивали цивілізацію, і що вони були не духовними сутностями, а цілком матеріальними та антропоморфними. Крім того під цими богами були ще тисячі ангелів ( богів ) помічників, бо для створення умов на Землі для заселення людством потрібні були потужні інженерні ресурси. Але маєм цікавий факт переродження Саліма в Яхве з антропоморфного бога в духовну сутність, і це зроблено було не випадково, скоріш за все причиною було бажання сховати в історії позорну війну між кланами богів за панування над планетою. Будували всі, а от правити хотіли по різному, що і переросло в ядерну війну, наслідки якої знаходять тепер ( Мохенджо-Даро )
  На сьогодні маєм три напрямки дослідження минулого: теологічний, антропогенез та археологію.


   Як вам нефіліми ? ) по теорії Блаватської та Мулдашева, а може це і були ті боги що побудували піраміди в Гізі ?, бо сучасному людству такі будови поки що не під силу, і для чого ?
   Те що піраміди повторюють положення зірок сузір"я Оріона вже не секрет, і те, що в царській кімнаті однієї з пірамід на стінах зображений зоряний календар положення зірок сузір"їв Оріона, Сиріуса і Плеяди 2450 років до нашої ери теж. Оскільки в той час не було телескопів, то, ймовірно, стародавні єгиптяни  ( а чи єгиптяни ? ) знали про зірки більше, ніж ми можемо собі уявити. Встановлення точних часових рамок і зв’язків між космічними об’єктами свідчить про глибокі знання астрономії. Вважають, що в піраміді закладені координати Сиріуса, що дозволяє стверджувати, що координати вказують на джерело прибуття інопланетних гостей. 
   В якомусь джерелі читав, шо в центрі Сахари знаходиться храм на стіні якого зображене сузір"я Оріона і текстом на поки що нерозшифрованій мові. Місцеві монахи охороняють цей храм вже на протязі тисячолітть, бо це їх місія. Крім того деякі племена бушменів Африки стверджують, що їхні пращури прилетіли з Сиріуса. Напевно це не випадково. А от єгиптяни на стелі Храму Есни, збудованого близько 2200 років тому, зобразили фреску Оріон, Сіріус і Анукіс катаються на човнах, а Нут, богиня неба, ковтає вечірнє сонце над ними.



   На зображенні Оріон є однойменним сузір’ям, а Сотіс представляє Сиріус, зірку, яка була невидима на нічному небі Стародавнього Єгипту протягом 70 днів на рік, перш ніж знову стати видимою на сході, в цей день відзначається давньоєгипетський Новий рік. От і всі пізнання, але це явне нагадування та знак.
   Добре, допустим Ель прилетів з Сиріуса - це 8,6 св. років . Допустим *колісниця* його з чотирма *серафимами* техногенного походження, і явно по опису це міжзоряний корабель, і навіть якщо він летів з швидкістю 0,01 шв. світла = 3000 км/сек, то для цього йому потрібно було б 860 років. І ще одне спостереження - для того щоб починати з нашою планетою щось робити, треба летіти намірено, тобто це не перша і остання подорож в один кінець.
Тоді виникає питання - хто б міг летіти ?
  Ще одна цікава деталь бог Шахар, пустеля Сахара - це сьогодні вона так називається. Сахара - це і є царство Шахара, колись було квітучим раєм на Землі, до потопу. В роликах в інтернеті знайдете ще, що Сатан  це посада прокурора на Божому суді, а диявол як культ антихриста вигадали тамплієри - воїни господа підтримувані папством, а потім раптово стерті з історії Ватикану. Так хто ж бреше ???


Шлях до Бога 2.


     Якщо Ви додивились першу частину всю, то є зміст вести логічний звязок всієї біблійної історії з закритим змістом в ній, та від необдуманого сліпого читання. Перше, що з першої частини Ви мали б усвідомити це - невипадковість такої великої кількості ангелів, існування розподілу по функціоналу та існування ієрархічних рівнів. Тобто організація умов для існування вуглецевої форми життя, та становлення людства як цивілізації з можливостями до розвитку виявилось непростою задачею. Та чи ангелами були вони ? і чи духовними створіннями ? бо інакше нефіліми стають нереальними казковими персонажами, ) але їх скелети сьогодні викопують ! )      




Шлях до Бога.


    Людство всю свою відому історію  шукає відповідь на питання: - Хто такий Бог ? і як Його знайти ? чи пізнати ? чи відчути та зрозуміти. Бажання виявляється настільки великим, що теологи всієї планети і всіх культур вивчають і по сьогодні з історично далекого минулого манускрипти до нашої єри та оповіді наших часів в пошуках істини.     



Угода !


    

УГОДА З КОРИСТУВАЧЕМ

3.7.
Матеріали, що розміщуються на Сайті, не повинні містити:

- матеріалів, що містять комп'ютерні коди, призначені для порушення, знищення або обмеження функціональності будь-якого комп'ютерного або телекомунікаційного устаткування або програм, для здійснення несанкціонованого доступу, а також серійні номери до комерційних програмних продуктів, логіни, паролі та інші засоби для отримання несанкціонованого доступу до платних ресурсів в Інтернет;


5.7.
Адміністрація не гарантує, що сервіси сайту будуть відповідати вимогам Користувача; надаватимуться безперервно, швидко, надійно і без помилок, а результати, які можуть бути отримані Користувачем, будуть точними і надійними.



5.13.
Адміністрація не несе відповідальності:

- за дії Користувача на Сайті;
- за збої, що виникають в телекомунікаційних і / або енергетичних мережах, дії шкідливих програм, а також за недобросовісні дії третіх осіб;
- за зміст і законність Інформації, використовуваної / одержуваної Користувачем в рамках Сервісу, а також за її характер;
- за шкоду / упущену вигоду, заподіяну Користувачеві в результаті використання або неможливості використання того чи іншого сервісу;
- за достовірність рекламної інформації, одержуваної Користувачем в рамках сервісу, і якість рекламованих в ній товарів / послуг тощо;
- за будь-які пошкодження програмного і / або апаратного комплексу Користувача, що виникли в результаті користування сервісом.