хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

ВР звільнила від люстрації вищих офіцерів силових структур.

  • 27.01.15, 21:05
 

 


Депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні і в цілому проект закону № 1841 «Про внесення змін до закону України "Про очищення влади" щодо додаткових заходів щодо забезпечення обороноздатності держави». За відповідне рішення проголосував 241 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як повідомив автор законопроекту народний депутат з фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, цим законопроектом пропонується виправити ситуацію, коли у відповідності з законом про люстрацію були звільнені деякі особи вищого офіцерського складу, які зараз опинилися вкрай необхідні для підтримання обороноздатності України під час військової агресії з боку РФ.

Новим законом знімається заборона, передбачена у частині 3 та 4 статті 8 закону України «Про очищення влади», і люстрація не застосовується до осіб вищого офіцерського складу, які займали або займають посади в органах внутрішніх справ, Службі безпеки України, Міністерстві оборони України, Збройних силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, якщо це зумовлено необхідністю забезпечення обороноздатності держави.

Саме тому законом передбачається, що керівники силових відомств отримують право клопотати за те, щоб незважаючи на люстрацію залишити на службі тих чи інших фахівців. Остаточне рішення за клопотанням приймає президент.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 року набрав чинності закон № 1682-VII «Про очищення влади» (про люстрацію).

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про звільнення з посад 5 високопоставлених осіб з числа військовослужбовців та 1 державного службовця на виконання закону україни «Про очищення влади».

При цьому в Міноборони України відзначили, що виконання вимог закону України «Про очищення влади» негативно впливає на виконання бойових завдань в зоні проведення АТО на сході України.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада визнала Росію країною-агресором і закликала світ визнати «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями (детальніше).
2

Коментарі

127.01.15, 21:20

Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.

    227.01.15, 21:40Відповідь на 1 від Бармалей Глюк

    Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.Вы не поняли! Этот закон позволяет избежать люстрации...

      327.01.15, 21:45

      Наполеоновским генералам и генералам Кутузова было от 32 до 40 лет, это тот возраст, когда военноначальник трезво мыслит, обладает достаточным боевым опытом, и может повести за собой войска... Наш паркетный генералитет, воспитанный на учебниках по стратегии и тактике Второй мировой войны, являет собою угрозу для украинских войск иногда более страшную, чем регулярные эрэфовские войска...

        427.01.15, 22:37Відповідь на 2 від kuziok

        Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.Вы не поняли! Этот закон позволяет избежать люстрации...А жаль

          527.01.15, 22:50Відповідь на 4 від Бармалей Глюк

          Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.Вы не поняли! Этот закон позволяет избежать люстрации...А жальТолько отчасти жаль, у нас под люстрацию сейчас попадают только порядочные и честные, которые работали во власти или армии при овоще..., а вся мразь уже отмазалась-откупилась, и на нее законы не распространяются...

            628.01.15, 10:37Відповідь на 5 від kuziok

            Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.Вы не поняли! Этот закон позволяет избежать люстрации...А жальТолько отчасти жаль, у нас под люстрацию сейчас попадают только порядочные и честные, которые работали во власти или армии при овоще..., а вся мразь уже отмазалась-откупилась, и на нее законы не распространяются...Мне не попадались порядочные и честные у власти. Такие просто не пробивались наверх.

              728.01.15, 18:16Відповідь на 6 від Бармалей Глюк

              Согласна на все 100%.
              Ну, будем говорить об "условно" порядочных

                828.01.15, 18:31Відповідь на 7 від kuziok

                Согласна на все 100%.

                Ну, будем говорить об "условно" порядочных
                Тогда и люстрацию попрошу считать условной

                  928.01.15, 20:57Відповідь на 8 від Бармалей Глюк

                  Согласна на все 100%.

                  Ну, будем говорить об "условно" порядочных
                  Тогда и люстрацию попрошу считать условной
                  А кто сомневается, что она именно такой и будет???

                    1028.01.15, 23:45Відповідь на 1 від Бармалей Глюк

                    Давно пора. Я лично штук восемь знаю на которых у солдат руки чешутся.На жаль все наоборот,їх потрібно судити трибуналом а не повертати.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна