хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Опозиція готує нову блокаду Київради

  • 06.08.13, 23:09
Опозиція продовжує наполягати на тому, що Київська міськрада є нелегітимною і вичерпала свої повноваження. Засідання, заплановане на 19 серпня, може не відбутися.

 
Зрив засідання Київради 11 липня


Активісти партій "Свобода" та "Батьківщина" мають намір блокувати засідання Київської міськради, проведення якого заплановано на 19 серпня.

Про це заявили керівник аналітичної служби "Свободи" Юрій Левченко і голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Київська міська рада є нелегітимною і вичерпала свої повноваження, відповідно ми не будемо звертатися до Київради і якісь рішення приймати, ми будемо Київраду й депутатів блокувати і не дозволимо проводити які-небудь нелегітимні збори", - сказав Левченко, якого цитують "Українські новини".

"Наша фракція, як і весь депутатський корпус Київради, термін повноважень якого закінчився, однозначно не має права приймати будь-які рішення і голосувати за ті чи інші питання", - заявила Меліхова.

"А спекуляції щодо надбавок до зарплат, які влаштував голова КМДА Олександр Попов, це лише політичний піар, оскільки Київрада ще півроку тому провела ці рішення. Тому Попову тільки й треба, що їх виплачувати згідно з рішенням Київради", - додала депутат.

"Що стосується "гострих" питань, то владі ніхто не заважав внести їх до порядку денного ще до закінчення повноважень Київради - до 2 червня - замість того, щоб перевантажувати порядок денний земельними питаннями", - пояснила вона.

У той же час, уточнила прес-служба "Батьківщини", Меліхова візьме участь у президії Київради для того, щоб розуміти дії влади і донести до громадськості інформацію про те, які питання будуть внесені на незаконне засідання Київради, особливо без проектів рішень.

Нагадаємо, повноваження діючого складу Київради, обраного в 2008 році, завершилися 2 червня, опозиція блокує її пленарні засідання.

Верховна Рада вже двічі розглядала питання про призначення місцевих виборів у Києві, але обидва рази голосування провалилося - проект не підтримала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою позицію рішенням Конституційного суду (втім, у рішенні КСУ йдеться лише про чергові, а не позачергові вибори).

У свою чергу, голова КМДА Олександр Попов та голови фракцій Київської міської ради вважають за необхідне проведення сесії. Наступне засідання заплановано на 19 серпня.
9

Коментарі

16.08.13, 23:40

    27.08.13, 20:37

    Слава УКРАІНІ НЕСКОРЕНІЙ http://blog.i.ua/user/4400999/ Слава НАЦІІ*beer2*

      37.08.13, 21:51Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола

        47.08.13, 23:14Відповідь на 2 від SOKILDNISТЕR+

        Слава УКРАІНІ НЕСКОРЕНІЙ http://blog.i.ua/user/4400999/ Слава НАЦІІ