хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Як депутати ВР заробляють десятки мільйонів доларів "на стороні"

  • 02.03.13, 23:25
Депутати Верховної Ради України заробляють десятки мільйонів доларів «ліваків», змінюючи політичну орієнтацію, створюючи депутатські запити, лобіюючи закони, а також контролюючи держзакупівлі.

В якості такого собі докази, як пише Фокус, може слугувати діяльність депутата Ігоря Рибакова, який за час минулого скликання заробив більше 100 тис. доларів, проте за цей час у нього з'явилися позашляховик BMW X5, рибальський катер Princecraft, а у власності родини - розкішне судно Four Wins.

Як депутат без бізнесу і його дружина, яка згідно з декларацією заробляє тільки дві тисячі в місяць, це все змогли накупити - секрет. Однак відповідь на запитання про фінансовий стан може критися в його біографії - у 2009-му він став одним з перших депутатів-перебіжчиків, які іменуються «тушками».

Саме політична гнучкість і є самим високооплачуваним «лівим» доходом депутатів - за такі зміни в поглядах платять до $ 10 млн.

Другий спосіб - субвенції та дотації, які виділяються в регіони, зокрема, на будівництво доріг і зведення державних об'єктів. Отримати матеріальну допомогу без зв'язків в уряді - майже нереально. Повинен бути налагоджений зв'язок з прем'єр-міністром, від якого залежить процес розподілу бюджетних коштів. На таких махінаціях депутат заробляє до 2 млн. доларів за субвенцію.

Третій варіант - депутатський запит. Це доля небагатьох парламентарів, за це вони отримують до 10 тисяч доларів. Супровід запиту виступом з трибуни коштує 5 тисяч, виїзд депутата на місце події - 10 тисяч.

Один з найприбутковіших варіантів «бізнесу» - держзакупівлі. Депутати отримують на них до 10 тисяч доларів за тендер. Однак, для цього потрібно мати зв'язки у виконавчій владі, Кабміні та мати сильний авторитет в регіоні.

Ще один спосіб - лобіювання законопроектів, вартість такої «послуги» - до 100 тисяч за один закон.

Останній варіант - найскромніший. Це банальна економія. Кожному депутату крім зарплати видаються гроші на урядові витрати, які ніким не контролюються. Два роки економії - можете йти в автосалон за Toyota Camry, три роки очікування винагороджується новим позашляховиком Lexus RX350.
13

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

12.03.13, 23:58

    23.03.13, 00:33Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

      анонім

      33.03.13, 12:35

      Деякі суми ну дуже вже сумнівні. А загалом, при "првильному" підході можливостей заробляти гроші вистачає, навіть не напрягаючись та не маючі звязків в кабміні.

        43.03.13, 20:34Відповідь на 3 від анонім

        Звісно що в них зовсім інші способи заробітків,і за ради цього багато хто туди іде.