хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Старобільськ, частина 1. Той самий Старгород

  • 30.09.21, 19:41

В половине двенадцатого с северо-запада, со стороны деревни Чмаровки, в Старгород вошел молодой человек лет двадцати восьми. За ним бежал беспризорный.

– Дядя! – весело кричал он. – Дай десять копеек!

Молодой человек вынул из кармана налитое яблоко и подал его беспризорному, но тот не отставал. Тогда пешеход остановился, иронически посмотрел на мальчика и воскликнул:

– Может быть, тебе дать еще ключ от квартиры, где деньги лежат?


Із таких багатьом знайомих слів починається розділ, де на сцену роману «12 стільців» виходить його головний герой, ім’я якого навіть називати зайвий раз не потрібно. Дія першої частини першого радянського бестселера відбувається у вигаданому місті Старгород, у якому Ільф та Петров, найпевніше, зобразили Старобільськ – тим більше, якраз перед початком написання книги вони були в ньому у півторамісячному відрядженні. Є, звісно, і противники такої версії, тим більше істину ми все одно не узнаємо, та і в авторів давно її не спитати, хоча вцілому все виглядає правдоподібно, то чому б і ні?


1. Як для тихого провінційного міста, зі Старобільськом пов’язано не так уже й мало історичних подій і постатей, включаючи сучасність. Тут принагідно згадати, що саме звідси родом Сергій Жадан і саме тут знімали «Дике поле» за його романом «Ворошиловград». А от війни, на щастя, майже обійшли місто стороною, так що воно у значній мірі зберегло те обличчя, яким його бачили Ільф та Петров, або Махно, наприклад. І воно навіть намагається ствердитись як туристичний центр, що насправді непросто найперше завдяки стереотипам, адже це далека від усіх, проте близька до фронту північ Луганської області.



11

Коментарі

11.10.21, 10:13

Щасливі міста всі щасливі однаково. Кожне ж депресивне місто депресивне по-своєму. Це мабуть добре

Яким магнетизмом виганяєте людей з кадру?

    21.10.21, 11:13Відповідь на 1 від Lulu

    Та їх просто небагато на вулицях, як у більшості малих міст (не рахуючи берега річки й парку з околицями). А автомобілі можна просто пропустити.

      31.10.21, 13:27

        41.10.21, 13:43

          52.10.21, 00:31

          Цікаво як для...

            62.10.21, 11:20Відповідь на 5 від Nech sa paci

            Та й не тільки як для)

              72.10.21, 11:52Відповідь на 1 від Lulu

              Щасливі міста всі щасливі однаково. Кожне ж депресивне місто депресивне по-своєму. Здається навпаки, нмд