хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Невигадані історії про котів 2.

Мурчик "Пальоний" був вельми харАктерний кіт. Коли ти збираешся кудись сісти, то кіт вмощувавсь на те місце раніше, навіть коли до цього спав в іншому кінці кімнати. Полюбляв впасти і прикинуться сплячим прямо на ходу, приземлившись комусь на ногу, чим нас перечіпав і визивав кількакрокову пробіжку з цікавим лексиконом. Особливо полюбляв "парні танці" з матір'ю: ввертавсь їй під ногу і потім умудрявсь так викручуватись, що кожного разу опинявсь знов під ногою. Па і піруети, які при цьому виписувала мати визвали б нервовий тік в будь-якої балерини. Завжди перевіряв хто що робить, встромляв свого носа навіть до забивання цвяхів, що кілька разів ледь не привело до влучання молотком киці по лобі, проте,батьків палець героїчно встигав взяти удар на себе. А щоб Мурчик не перевірив, що лежить на столі, то світ, мабуть, перевернувся б (хоча, ніколи не крав, інколи, коли хотів щось зі столу, то сідав на табуретку і, дивлячись на ласий шматочок, нявкав, доки не давали). Налякати "Пальоного" було майже неможливо. На "брись!" він реагував зверхнім поглядом і лиш інколи дозволяв собі гордовито покинути спірне місце, всим своїм виглядом виказуючи таку зневагу, що задумаєшся, хто ж тут хазяїн. Нас же з братом взагалі, ігнорував "на корню". Варто було розкласти конструктор (а це була наше найулюбленіше заняття), як Його Величність Кіт вмощувавсь посередині, покривши собою майже всі детальки.
І ось нам подарували "залізну дорогу".Рельси складались в кільце, більше метра в діаметрі, а з прямими сегментами досагало всіх півтора. Щасливі від нової гри ми на підлозі склали колію і запустили паровозик на батерейках. Аж тут виник Мурчик. Гордовито підійшов до новинки, понюхав, презирливим поглядом провів пролетілий мимо паровозик і гепнувсь прямо на колію одразу за ним. Паровозик оббіг коло і вийшов на фінальну пряму до кота. "Пальоний" загарчав: що за неподобство, його персону сміе тревожити якась дрібнота, що вештаеться по ЙОГО території. Паровозик, звісна річ, не струхнув і продовжив свій путь. Кіт перейшов до більш рішучих мір: встав, настовбурчив шерсть і вигнув спину дугою. Паровозик сміливо проїхав під котячим пузом і продовжив свій шлях. Кіт здивувавсь і сів (з рейок, звісна річ, не зрушив). Паровозик знов закінчив коло. Кіт знов вигнув спину а це неподобство знов його проігнорувало і промчалось під пузом! Нерозуміння ситуації виразно промалювалось на всій котячій пиці, він знов сів, проте передні лапи на цей раз опинились посеред колії. Хоробрий паровозик почав чергову атаку і   ткнувсь з усього розгону в котячі лапи... Кіт побив всі рекорди по стрибках вгору і вбік! Диким воєм провів ще пару кіл сміливого паровозика і героїчно сховавсь під шафу, звідки настороженим поглядом состерігав за нашою грою. 
Це була перша ганебна поразка Великого Кота. Пізніше, коли ми зробили перерву, Мурчик підійшов до паровозика і акуратно збив його лапою з колії, після чого гордовито покрокував на кухно. Проте, надалі, якщо бачив розложені рейки, різко змінював свої плани і вибирав шлях не через середину кімнати, а трохи осторонь, роблячи вигляд, що вирішив на хвильку прилягти на дивані чи кріслі а потім враз згадував, що йому треба до кухні чи надвір, проте шлях вже не пролягав через дорогу нахабного паровозика...

Буде ще...
4

Коментарі

Гість: Мартышка Чита

122.12.14, 10:19

    222.12.14, 10:44Відповідь на 1 від Гість: Мартышка Чита

      322.12.14, 10:53

      коти читають людей, як буквар

        422.12.14, 11:59Відповідь на 3 від Poroshenko

        А люди, потім, читають історії про котів...

          522.12.14, 12:30

          гарно написано, але неприємно "ріжуть вухо" русизми і незрозумілі неологізми типу розложені рейки і умудрявсь і проч. Найміть коректора.

            622.12.14, 12:57Відповідь на 5 від Анна-Марія

            Перепрошую... Пишу від себе, про себе, для себе і в тій формі, як звик розмовляти. Ба, навіть стараюсь наблизитись до класичної української. В нашому районі дещо більше вживається українізованих русизмів, ніж я використовую. В дитинстві взагалі частіше доводилось розмовляти російською, аніж рідною мовою. Так що - звиняйте...
            Якщо мої опуси дійсно надалі подобатимуться людям... ба, не так: я й без усяких умов бажаю покращити свою українську, до цього насправді писав здебільшого російською. Власне, заради цього й взявсь за цей цикл, а ще маю намір перекласти мої "в розробці"