хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Прощавай, ХР, та перший погляд на 8 вікно

Старенька кривенька збірка ХР нервово засмикалась і стала безмірно тормозити. Все, вирішив я і взявсь переставляти ось. Спочатку думав взяти ту ж ХРюшу, іншої збірки, проте передумав, потягло на новеньке. На 7-ку явно не вистачало потужності старенького 32-бітника з 2гігами склерозуі, то ж вирішив ставити одразу 8-ку.
Що я вам скажу... Перше враження: твою ж мать!.. Кольори так вдарили по очах, що я одразу спантеличивсь. Друге враження: мать твою ж перетак!.. Звуку нема... і драйверів на моє залізо теж не знайшлося. Проте, все ж таки, назад переходити в облом, до сімки не спустишся, отже, почав працювати. От що не відібрати, то це швидкості. Давно запримітив: хром явно косячить і кожне нове оновлення явно підгрібає під себе ресурсів більше й більше. Причому, не просто йому треба всього й одразу, а може так працювати собі а потім раз, і песець, приїхали, так загрузить, що комп дохне. Тут же такого не запримітив. Так, хром не перестав викаблучуватись (в треї весь час споглядаю за завантаженням машини), проте ці його заскоки не заважають і воно собі далі вирулює. Довго дупливсь із новою схемою доступу до програм. Просік, нарешті тему, сподобалось, проте дещо харить те, що кілька переходів треба зробити, щоб до списку дібратись.
Працюю так вже третій день. Схоже на те, що назад навряд-чи повернусь, хоч і сиджу поки що без звуку, мабуть, прикуплю дешевеньку звуковуху, щоб забалакав. Треба також придумать як вивести кольори до природніх відтінків, бо дуже вже ядучі за промовчання.
Да, прикольно, коли під'єднав графічний планшет. Тепер маю дві форми керування: звичайний, мишою, і дещо новий, пером (система намагається зчитувати з нього команди жестами, як з сенсорного екрану).
Дещо перемудрено з сервісами і досить запутано добиратись до налаштувань. Проте, не кожного ж дня налаштовувати...
Ну, якось так... Прошу тапками сильно не закидувати.
2

Коментарі

17.11.14, 21:34

що звуку так і нема?

    27.11.14, 21:39Відповідь на 1 від рapiллon

    що звуку так і нема?Нема... Поривсь по форумах, схоже на мою мать не буде підходящих дров звуковуха встроєна і не фуричить.. Скоріш за все, прикуплю якусь дешевеньку звукову карту і так виїду.

      Гість: Вуйко Любко

      37.11.14, 22:05

      Після фрази "збірка ХР" далі змісту читати немає.... Зборки віндовозів - результат діяльності буйної фантазії "творчих особистостей". Найстрашніше не те, що ці пасажири фарширують дистрибутив всяким абсурдним шлаком, котрий вони вважають беезаперечно найкращим, найгірше те, що вони викидають з оригіналу те, що вважають непотрібним.... Яким боом це вилазить в роботі ОС, їх не надто цікавить....

        48.11.14, 05:43Відповідь на 3 від Гість: Вуйко Любко

        Ото ж мені боком і вилізло.
        В принципі, знав, що та збірка була кривою. Виходу не мав іншого: свого часу треба було терміново привести комп до більш-менш робочого стану, то ж вибирать не приходилось, що знайшов під рукою, те й встановив.
        Звичайно, зараз теж не ліцензія, проте хаки цього чела мені завжди подобались. А про такі ж проблеми своєї материнки з 8-кою в неті багато постів знайшов.

          58.11.14, 08:31

          Линукс-минт ставь и забудешь вообще про проблемы..

            68.11.14, 08:44Відповідь на 5 від Хармс

            Та я й хотів лінукс ставити, проте фотошоп мені потрібен, а інтеграцію фш в лінукс ще не перевірив

              78.11.14, 09:07Відповідь на 6 від ДикийБезобраз

              Та я й хотів лінукс ставити, проте фотошоп мені потрібен, а інтеграцію фш в лінукс ще не перевіривЛегко.. через костыли "вино" или виртуальную машину.. можно использовать GIMP вместо фш..

                88.11.14, 09:17Відповідь на 7 від Хармс

                Та я й хотів лінукс ставити, проте фотошоп мені потрібен, а інтеграцію фш в лінукс ще не перевіривЛегко.. через костыли "вино" или виртуальную машину.. можно использовать GIMP вместо фш..Ну, на вирт все равно винду парить... А вино хакнутый фш запустит, есть нюансы? Это и хочу проработать сначала на виртуалбоксе. GIMP симпотная штука, но переучиваться как-то стремно, чтоль, сколько-то времени угрохал на один редактор, а теперича на другой спрыгивать...

                  98.11.14, 09:26Відповідь на 8 від ДикийБезобраз

                  Не надо винду парить..есть и под Линкус VirtualBox..
                  GIMP не только симпотная.. но и бесплатная..

                    108.11.14, 09:42Відповідь на 9 від Хармс

                    Да знаю я. Говорю же: давно к линуксам присматриваюсь. Вообще Сюзи себе хочу установить, но увяз в виндовских прогах. Еще немного попрактикуюсь с линуксом в виртуальной машине а потом решу устанавливать ли навсегда или в форточках торчать.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна