хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Василь Єрошенко

  • 27.03.11, 19:56

ОПОВІДКИ ЗІВ'ЯЛОГО ЛИСТОЧКА

Маленькі казки, етюди із шанхайського життя.

Присвячую своїм дорогим шанхайським друзям.

Автор

ПРЕЛЮДІЯ

Була осінь, ставало вже холодно. Перша осінь, яку я мав прожити у Шанхаї. Я часто згадував Японію, де лишилися мої щирі дру­зі, згадував токійську вес­ну, яка завжди вливала в мене нові сили, і на серці ставало ще сумніше, ще хо­лодніше. Я був такий са­мотній у цьому великому незнайомому місті.

На щастя, я зустрів тут двох моїх друзів, яких знав ще в Японії. Вони приїхали сюди незадовго до мене і теж почували себе в Шан­хаї дуже сиротливо. Ми  стали майже нерозлучні, і Китай залишався для нас загадкою, та ми не мали ні  сил, ані бажання розгадувати її. Я поривався до Європи, мої друзі мріяли про  південні острови і Тібет. Ми і почували, що наш корабель щастя   розбився вщент, і Шанхай здавався нам пустель­ним островом, на який викинули нас бурхливі хвилі. Ми не сподівалися ані збудувати нові кораблі, ані знайти тут другу вітчизну. Безнадійно дивилися на гамірливе людське море, стоячи на цьому пустельному острові, та­кі самотні і чужі всім. Коли ми з усмішкою на устах і з невимовним болем у серці блукали по величезному шанхайському базару, де сновигали й лементували, про­давали, купували й обдурювали одне одного тисячі лю­дей, нам здавалося, що ми — у непролазному темному лісі. Іноді ми бродили навмання по Сіньшицзе — Новому Світу, вулиці театрів, барів, картярських домів та всіля­ких інших розваг, і нам не раз спадало на думку, що тій .людині, котра прагне самоти, зовсім не треба іти в го­ри,— досить потрапити їй на цю вулицю, в цей «новий світ», і вона відчує себе більш одинокою, аніж десь се­ред безлюдних хребтів Гімалаїв.

Якось блукаючи отак без всякої мети містом, ми зне­нацька спинилися вражені перед величезним деревом. Листя на ньому вже геть облетіло, і тільки один зів'я­лий листочок ще тримався на гілці — один-єдиний лис­ток на могутньому дереві... Невимовне хвилювання охопило нас. Ми стояли мовчки, нерухомо, і тисячі безрадісних думок терзали наші серця.
8

Коментарі

127.03.11, 20:10

    227.03.11, 20:21

      анонім

      328.03.11, 09:04

      Не ми одні безталанні. А чому? Бо безголові!

        Гість: Рatlan_yu

        431.03.11, 16:15

        Пане Вадиме, прийміть моє вітання! Не побачила, чий це ПЕРЕКЛАД УКРАЇНСЬКОЮ і за яким виданням. Вкажіть, будь ласка.
        Щиро,

        Ваша Юлія Патлань

          56.04.11, 20:49

            68.06.11, 20:01Відповідь на 4 від Гість: Рatlan_yu

            Пане Вадиме, прийміть моє вітання! Не побачила, чий це ПЕРЕКЛАД УКРАЇНСЬКОЮ і за яким виданням. Вкажіть, будь ласка.
            Щиро,

            Ваша Юлія Патлань
            Шановна пані Юлія, я бачу Вас теж цікавить ця тема, може Ви порадити мені ще якісь джерела інформації