Євробачення 2011 або Хто реально обирає представника від України

  • 01.03.11, 17:06
Отже, хочу поділитися своїми враженнями від чергового відбору на Євробачення від України.
Почну, однак, ще з минулого року - всі пам'ятають, як рішенням першого національного на Євробачення було відправлено Василя Лазаровича (канал мав на це право). Пісню було вибрано шляхом голосування глядачів та жюрі... Питання мало бути закрите, проте прийшла нова влада, яка вирішила пхнути свого носа (а інших слів я не доберу) ще й сюди (ніби їм мало того, що вони й так порозставляли всюди "своїх" людей). Пані Анна Герман стала такою собі посланицею демократії - організувала "народний відбір", дозволивши саме людям обирати представника. Та чи так все було як це виглядає? Пісню Лазаровича - I love you принаймны обирали українці. А що вийшло з відбором 2010? Альоша перемогла завдяки тому, що саме жюрі віддало їй перевагу над іншими учасниками - глядачі обрали іншого кандидата, який не потрапив на Євробачення! (Тоді лідером СМС-голосування був Матіас). А Альоша навіть не мала бути допущена до голосування - адже її пісня буда застара для цього (в конкурсі мають брати участь тільки "свіжонаписані" пісні - якщо я не помиляюся не раніше першого жовтня минулого року). Те саме із піснею конкурсантки, що посіла друге місце - Марії Собко. Матіас, що тоді посів третє місце мав право претендувати на поїздку, але вирішили зробити по іншому... хто вирішив? Той, хто і обрав учасника, той і вирішив шукати йому нову пісню - ризикуючи бути дискваліфікованим з тогорічного Євробачення взагалі (адже всі строки подачі пісень-учасників вже минули). Обрали... і не важливо, яке місце зайняв би Василь Лазарович, а яке - Альоша, важливо, що участь у конкурсі не брала пісня, обрана народом - те, заради чого, нібито, влаштували цирк, що називався "відбір на Євробачення-2010."
2011 рік - масштабність цьогорічного відбору просто вражала - безліч раундів, незрозумілі правила, їх постійні зміни, купа  незрозумілостей і суперечностей... та то предмет іншої теми - я ж бо хочу з'ясувати - хто мав обирати представника від України цього разу. Все було схоже на те, що все таки народ - адже думка жюрі складала лише 45 відсотків від загального результату, а народ мав цілих 55 - трохи (10%) через інтернет і ті ж 45% за допомогою СМС. Хай там які фальсифікації мали місце в інтернет голосуванню (а вони, схоже, таки були), вирішальними були Жюрі та СМС. За всима критеріями перемогла Міка Ньютон - вона набрала максимум від Жюрі, в Інтернеті, в СМС-голосуванні. Так, можливо й не максимальна кількість людей за неї проголосувала, але ж такі правила - рахуються не люди, а голоси. Знову на авансцену випхалася Пані Герман - їй бо не сподобалося, що перемогла не Джамала. Заради цього було влаштовано перерахунок голосів, який все ж підтвердив перемогу Міки Ньютон. Так, були невдоволені глядачі, але це не дивно, адже конкурсантів 19, а переможець один. Але Пані Герман не здавалася і таки домоглася того, що буде "переголосування" - три конкурсанти будуть знову змагатися за перемогу - перемогу, яку вже законно здобула Міка Ньютон. Постає питання - навіщо??? Інше питання - чому три а не два, п'ять чи десять конкурсантів? Які правила нового відбору? Багато питань? А як же гроші тих людей, що відправляли СМС за Міку Ньютон? Хай людей було менше, та гроші знімають же за кожен СМС, не дивлячись з якого номеру він був відправлений. Ці гроші будуть повернуті людям? Наврядчи... А як знову переможе не Джамала - тоді ще одне переголосування? То може досить цирку? Я розумію пані Герман, якій треба наразі відпрацювати гроші, які їй дісталися від продюсерів Джамали. Я не розумію Єгора Бенкендорфа, який вважає, що Міка Ньютон перемогла справедливо, та все ж проводить переголосування. Я розумію обурення тих конкурсантів, які теж бажають взяти участь в "переголосуванні". Я не розумію чому Україну досі не дискваліфікували за втручання політиків в хід національного відбору. І я закликаю Міку Ньютон не брати участь у фарсі під назвою "переголосування" - вона перемогла чесно.
П.С. Особисто мені найбільше сподобалися пісні Едуарда Романюти та Владислава Левицького - та я вважаю, що Міка Ньютон перемогла за правилами і має їхати на Євробачення!!!
А ви як вважаєте?

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

100%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.