хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Чернівецькі міфи та легенди

  • 12.08.11, 00:44

   Дехто закидає сучасним чернівчанам, що до європейської цивілізації старих Чернівців вони, мовляв, абсолютно непричетні. Мовляв, австрійці, будуючи європейське місто, спирались на давньоримську традицію - пріоритет розвитку міст при нехтуванні, водночас, сільською провінцією. Тому, мовляв, жителі навколишніх сіл практично не відчули благотворного впливу європейської цивілізації.

   А оскільки результатом воєн, катаклізмів і міграцій ХХ століття стала повна зміна міського населення, то велика частина нинішніх чернівчан - нащадки навколишніх селян, колись не включених до європейського дискурсу. 

   Цей ворожий емігрантський поклеп, вигаданий агентами ЦРУ в таємних підвалинах Тель-Авіву, легко спростовується чернівецькими міфами та легендами, стародавніми та більш сучасними.

   І хоча йдеться в легендах про загальнолюдські одвічні пристрасті - заздрість і ревнощі, кохання і марнославство, пихатість и шляхетність – вони переконливо доводять: предки сучасних чернівчан ще в середні віки були найсправжнісінькими європейцями…

ЧИТАТИ ДАЛІ

0

Коментарі