Дещо цікаве про дебати

  • 12.04.19, 12:23
Існує закон "Про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів Президента України", в якому вказано, що офіційні дебати мають проводитись в останню п'ятницю перед голосуванням (п.1), на цей раз це 19 число, і саме в студії НТКУ (п.6), і, я так бачу, кандидати мають бути особисто присутні, хоча тут не зовсім ясно, бо не прямо написано (п. 13).

Якщо є ще положення про це, то кидайте в коменти

И снова о Советах...

Когда в июне 1941 батальон «Нахтигаль» вошел во Львов, при осмотре тюрем выяснилось, что камеры, и просто незасыпанные рвы, забиты трупами. Отступая, советские оккупанты расстреляли 4140 человек.
Об этом Захарова рассказать не хочет? Все документы в наличии

https://bessmertnybarak.ru/article/rasstrelnyy_spisok_lvov/

@Vitauskas_A  26.12.2018 








Листівка УПА

Коли б у Західній Україні були колгоспи то Ви вмирали би від голоду вже в 1945 - 47 рр


Фальсификации при обвинениях УПА в терроре

Например, выдать за жертв террора УПА детей душевнобольной цыганки, убитых ею же. Я уже не говорю про вольную импровизацию вроде сжигания пограничника в советском фильме "Государственная граница". Во времена царствования советского агитпропа можно было выдумывать зверства УПА как угодно, приписывать им Хатынь например, изображать их обдолбанными придурками, тупо ненавидящими русских и эльфов- коммунистов.  Другие мнение просто не допускались. Самое главное чтобы идея украинского суверенитета сама по себе уже вселяла страх и отвращение на фоне святого СССР и коммунистов.


Думаю всі добре відоме ось це фото воно походить із цієї книги: http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile   (Александер Корман: «Геноцид УПА Польского населения»)
Раніше стверджувалося, що це польські діти вбиті повстанцями. Як потім виявилося це фальшивка. Це було спростоване самими поляками.
Historia jednej fotografii.
http://science-info.pl/?page_id=30#axzz2Vu9EgopX




http://blacklack.livejournal.com/108404.html

Але в даній польській книзі виявляється є інші неправдиві фотографії.

Фото, що зліва взято із книги Миколи Лебедя. УПА. 1946 р.
Книгу можна скачати ось тут: http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=41963

Фото в польській книзі під номером 33 http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile
Там стверджується, що це поляк. Якому нанесли 20 колотих ран.
Але якщо уважно придивитися, то можна побачити, що в польській книзі фотографія обрізана. А в книзі Миколи Лебедя воно повне. І ран на тілі вбитого більше ніж 20.
Книга Миколи Лебедя була видана в 1946 р. а польська в 2003 році.


Поляки іще одне фото взяли із книги Миколи Лебедя і написали, що на фото зображені вбиті поляки
Польське фото в книзі під номером 122http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile
Зображення

А ось це фото із книги Миколи Лебедя. УПА. 1993. С. 146
http://vuzer.info/load/voennaja_literatura/upa_ukrajinska_povstanska_armija_lebed_m/25-1-0-17150
Зображення

Якщо уважно придивитися то видно, що фото із польської книги обрізане. Підпис біля польського фото стверджує, що там лежать двоє вбитих поляків. Але вище видно ноги третьої людини. Коли брали фото із книги М. Лебедя поспішили, фото обрізали а ноги третьої людини не помітили.

<img src="http://iplogger.ru/1q7c3.jpg"> (мені фото не вдалось знайти)

А ось іще одне цікаве фото із тої ж польської книги. Під номером 78 http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile
Зображення
Стверджується що ці поляки були вбиті бандерівцями.

Це саме фото.
Джерело:
http://www.konflikty.pl/z,Galeria_do_artykulu,2235,ofiary_rzezi_woli.jpg (ссылка уже не рабочая)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Victims_of_Wola_Massacre.jpg
Тут стверджується що ці поляки загинули під час Варшавського повстання. Так само написано у польській вікіпедії.
І знову зверніть увагу, фото із польської книги в якій стверджується, що ніби ці поляки були вбиті бандерівцями обрізане.
Тобто оригінальне фото спеціально було обрізане, щоб його було важче впізнати.


Я матеріал взяла звідси  https://leg0ner.livejournal.com/762193.html

Смертна кара для дітей

7.4.1935 - в СРСР прийнята постанова РНК № 3/598 яка передбачала смертну кару для дітей віком від 12 років


Вовка, де жгут?

  • 06.04.19, 12:45
Щось не віриться, що люди можуть на повному серйозі так лажати, більше схоже на знущання, це про всю ситуацію




Сагринь

10.03.1944 у селі Сагринь польськими підрозділами Армії Крайової і Батальйонів Хлопських була проведена спланована акція зі знищення місцевого українського населення.

В результаті акції село було оточено бойовиками АК і БХ, спалено понад 300 селянських будинків, вбито 600—1000 мирних українських жителів . Серед убитих переважну більшість (70%) становили жінки і діти. Більшість загиблих перед смертю зазнали знущань і тортур.

Усього в ході акції в Сагринь та прилеглих селах, бойовиками АК і БХ було вбито близько 1300 українців із числа мирного населення, в основному жінок, дітей і людей похилого віку. Всупереч твердженням ветеранів АК, що дана акція була проведена для попередження дій проти поляків з боку УПА, останні не мали підрозділів у даному районі.

Керівником акції був Зенон Яхимек, у 1943-44 рр. командир підрозділу Армії крайової в Томашівському повіті, Люблінського воєводства.

На фото - вояки Армії Крайової під час знищення Сагрині






Хімічна зброя «Нептун-47» проти повстанців

Для боротьби з підпільниками ОУН(б) і УПА співробітниками МДБ застосовувались спеціальні засоби. Одним з них був засіб «Нептун-47» - хімічний препарат, який непомітно підсипався у їжу і майже був позбавлений запаху та смаку. Звісно, що підпільники, яким підсипали такі засоби у їжу, навіть не здогадувалися про їх наявність. Після вживання отрути людина втрачала здатність пересуватися і протягом 6-8 годин (або і більше) перебувала у сплячому та безсилому стані.

Типовим прикладом використання засобу «Нептун» є чекістська операція з захоплення керівника Луцького окружного проводу ОУН(б) Олександра Савири – «Яроша».

Чекісти знали про діяльність одного з найважливіших керівників підпілля на Волині О. Яроша ще з 1945 р., однак незважаючи на всі вжиті заходи тривалий час не могли виявити місце його перебування.

У 1953 р. співробітники органів держбезпеки УРСР залучили до співпраці мешканців одного з сіл Теремнівського району Волинської області, який раніше мав контакт з підпільниками ОУН(б) і УПА та надавав їм матеріальну допомогу (зважаючи на чинне законодавство України, яке досі забороняє оприлюднення справжніх імен та псевдонімів агентури МДБ УРСР, назвемо його просто «А»). Він особисто знав оточення О. Савири, і тому чекісти сподівалися, що рано чи пізно підпільники звернуться до нього за допомогою.

13 травня 1953 р. «А» повідомив Теремнівський райвідділ МДБ, що підпільники О. Савира - «Ярош» та «Василь» перебувають у нього в господарстві в сараї. Підпільники прийшли несподівано вночі та залишилися днювати на даху сараю, не повідомивши про це господаря. Приблизно в 19.00 їх випадково виявила дружина «А», яка полізла на дах за сіном.

Будучи виявленими, «Ярош» та «Василь» покликали до себе «А» та відкрилися перед ним. Вони запропонували йому поновити підтримку підпільників і тісніше співробітничати з ОУН(б). Господар приспав їх пильність обіцянкою співпрацювати з підпіллям, а сам порадився з рідними та доніс про появу підпільників в Теремнівський райвідділ МДБ.

Оскільки чекісти хотіли захопити О. Савиру живим щоб отримати від нього свідчення про діяльність підпілля та місця перебування його учасників, то вирішили застосувати для цього спеціальний засіб «Нептун-47».

Для захоплення «Яроша» та «Василя» господарю будинку, де вони перебували, був конспіративно вручений «Нептун-47» з завданням застосувати його, розтворивши у молоці і віддати підпільникам, як тільки стане темно. Для уникнення розправи підпільників над господарем у разі виявлення спеціального засобу, неподалік від будинку була прихована чекістсько-військова група, яка повинна була обеззброїти та доставити в УМДБ захоплених учасників ОУН(б) у випадку якщо вони після вживання «Нептуна»залишились би в будинку.

Дружина «А» влила спеціальний препарат «Нептун» в молоко, і попробувавши його, виявила що молоко гірчить. Незважаючи на це, вона розлила молоко в дві півлітрові кружки та віднесла у сарай підпільникам.

Перевіривши сарай через півгодини, дружина господаря виявила, що підпільники випили молоко (в одній кружці залишалось менше стакана) і зникли. Судячи з усього, «Ярош» і «Василь» помітили щось підозріле, і намагалися пошвидше і якнайдалі втекти з місця події. При цьому їх відхід залишився непоміченим як господарями будинку, так і чекістсько-військовою групою, яка перебувала неподалік.

Хоча в документах цього не відзначено, але не виключено також, що господар будинку, вимушений під тиском обставин співпрацювати з органами МДБ, переживав про долю своєї родини і тому просто не захотів своєчасно повідомляти їх про застосування препарату, щоб не втрапити у перестрілку між отруєними підпільниками та чекістами.

Через 20 хвилин, коли за розрахунками підпільники вже повинні були знаходитись під дією «Нептуна», за їх слідами були пущені дві службово-розшукові собаки. Однак жодна з них не змогла взяти слід.

У зв’язку з цим чекістами на місце подій було викинуто військовий підрозділ для очеплення місця ймовірного знаходження втікачів. При цьому враховувалось, що підпільники, будучи під впливом «Нептуна», могли пройти півтора – два кілометра, після чого обов’язково повинні були впасти і знаходитися в безпомічному стані 5-6 годин. Це дозволило б співробітникам МДБ виявити їх до світанку.

Близько 6 години ранку 14 травня 1953 р. обидва підпільники ОУН(б) були виявлені лежачими на полі в двох кілометрах від будинку, де їх отруїли. При підході до них молодшого сержанта Воркова підпільники піднялись та спробували втікати, при чому один з них відкрив вогонь по солдатах. (ГДА СБ України. – Ф. 65. – Спр. С-9112. – Т. 4. – Арк. 308.)

Підпілля ОУН(б) і УПА добре знало про те, що чекісти розробили спеціальні отруйні засоби, які вручають своїм інформаторам та агентам з завданням отруювати підпільників і захоплювати їх живими. У зв’язку з цим Служба безпеки ОУН(б) розробила спеціальну інструкцію «Про снодійні засоби» щодо запобігання отруєнню підпільників Інструкція датована серпнем 1951 р. Вона доводилася до відома підпільників для впровадження в життя всіма членами організації. Автором інструкції був підпільник «Т-48». (ГДА СБ України. – Ф. 13. – Спр. 372. – Т. 90. – Арк. 133-138.)

У документі вказувалося, що з часу приходу більшовиків в Західну Україну самим серйозним для них є питання щодо ліквідації ОУН(Б). На думку «Т-48», у 1951 р., коли світ був охоплений психозом «холодної війни», це питання стало ще гостріше і тому воно є основним у всіх заходах радянської каральної системи.

Автор інструкції відзначив, що оскільки у чесній та відкритій боротьбі більшовики повної ліквідації українського підпільного руху добитися не в змозі, то вони не соромляться найбільш підлих та віроломних засобів аби лише добитися своєї цілі. Не маючи успіхів з застосуванням старих методів, вони почали використовувати хімію, доручаючи своїм вченим створювати снодійні засоби без запаху та смаку, які можна було б підмішувати в рідкі та сухі продукти, напої, тютюн.

«Т-48» відзначав, що такі засоби чекісти видавали своїй агентурі разом із радіосигнальними апаратами, через які можна повідомити оперативному працівнику про отруєння підпільників. Завдяки застосуванню таких методів в полон неодноразово потрапляли живими навіть найбільш ідейні підпільники, які в іншій обстановці ніколи б не здалися живи ворогу. (ГДА СБ України. – Ф. 13. – Спр. 372. – Т. 90. – Арк. 133.)



Світлина: Військово-історичний Клуб "Повстанець"

Ну а я взяла статтю, разом з світлиною,  з сторінки ФБ УПА (Ukrainian Insurgent Army) reenacting

Новий кліп Раммів!

  • 29.03.19, 09:00
Ну і без скандалу не обійшлось. В промо ролику були показані образи в'язнів нацистських концтаборів, через що группу звинуватили в антисемітизмі. Хоча кліп на історичну тематику і на мою думку антисемітизмом було би ігнорування тих подій при створенні відео, а щоб зрозуміти про що я, то дивіться


Стаття «Розстріли голодних»

Відомості, що надійшли до Варшрви з Харкова. «Наша речь», 25 липня 1933 р