"Сад Гетсиманський" і трохи про родичів

Дочитала "Сад Гетсиманський", накрили емоції під самий кінець книжки, там є момент про опис кімнати для розстрілів і рівчаки для крові під ними, про такі ж мені баба розповідала, вона їх бачила коли її в засланні водили до такої кімнати, психологічні тортури, і потьоки на стінах, як іржа, тільки то була не іржа, а уламки черепів, з шкірою, і от це зафарбували не обдираючи, воно і потікло.

Книга описує що з нами було і що може бути в разі невдачі. Тепер в списку улюблених, якось перечитаю, персонаж Андрій настільки глибоко продуманий, що це варто зробити

Все менше довіряю родичам, які агітували мене малою не читати або скандали бабі влаштовували коли вона мене вчила історії.




"Ліпше поламати ребра ста невинним, аніж пропустити одного винного“! І ця заповідь стала девізом епохи" 

"Слідчий подумав, а потім:

— Тут тебе, зрештою, не питають про правду. І нікому вона тут не потрібна. Правдою буде те, що я тобі тут начеплю. Ясно? Ти ворог — і це основне. Ти людина інтелігентна, а ні чорта не понімаєш. Зрозумій, що раз ти ворог, то всі статті, які тобі начеплять, абсолютно правильні, хоч найбезглуздіші. І їх зовсім не забагато. «Запрос не б’є в нос», пойняв? Суть в тім, що ти ворог. А раз так — всі статті, до тебе прикладені, будуть правильні."

Фейк про Зеленського

  • 03.01.24, 12:50
Чи доводилось вам зустрічати в мережі відео як Зеленський виконує танець живота?
Насправді це аргентинський танцівник Пабло Акоста. Вони і так схожі, а ще відео виглядають наче Пабло трохи підфотошопили щоб виглядав точно як президент.

Питаннячко

  • 21.12.23, 15:35
Любити себе перш за все, це сатанізм? Ясно, так і запишемо



"Сатана нашіптує "Вір в себе, а не "Вір в мене""
Метью Шметхерст, пастор баптиської церкви в Річмонді

Хоча у тих же лавеїстів девіз "Believe in yourself"("Вір в себе"). От тільки що в цьому поганого?

Хайп скінчився?

  • 01.12.23, 04:33
Було багато вереску, що "жіночі вагони" принижують чоловіків, а як з'явилась петиція про "чоловічі вагони", то всім чхати, її з 26 жовтня підписало менше сотні народу, зате під відео про це в ТікТоці суперечки й досі, і там ображених чоловіків більше ніж тих, які підписали цю кумедію. Хайпувати ділом не так цікаво? Чи тут головна мета жінок хаяти?

А якщо прикольнутись і просунути цю петицію? А на закиди хайпожерів розказувати, що більшість підписантів жінки?

Як люди ганьбляться

  • 29.11.23, 17:47
В англійській мові існує термін electromagnetic radiation (EMR) це електромагнітні випромінювання, якесь недолуге, видно, не так переклало і почало верещати, шо це радіація, що телефони, 4G-5G та мікрохвильовки "облучають", прямо як в Чорнобилі. Електромагнітні хвилі включають в себе і Іонізуючу радіацію (Ionizing radiation) але не тільки її, цих електромагнітних хвиль 7 видів. 
То ж перестаньте нити, що вишки, телефони та мікрохвильовки "облучають", типу міні версії Чорнобилів, там радіохвилі, вони відносяться до неіонізуючих і значно слабші за інші, не здатні пошкодити ДНК

І найбільший вереск, що в мене сусідка доктор наук, біолог, онколог розказує про радіацію в телефонах. Чого я можу посидіти в Гуглі та Вікі і знайти це все, а вона ні?

Матеріали 
https://ekspertiza.com.ua/uk/tse-korisno-znati/361-korotka-kharakteristika-vidiv-elektromagnitnogo-viprominyuvannya

UPD
Порадьте книгу по цій тематиці, для більш детального вивчення, бажано українською чи англійською

"Какаяразніца"

  • 21.11.23, 08:00
Оце росіяни міняють табличку з назвою міста. Новини за Травень 2022


А цією фурою, з портретами Пушкіна, Лєрмонтова, вони возять свої книги на окуповані території. Новини за Жовтень 2023




[ Подробиці... ]

Про особисті дані та Фаріон

  • 13.11.23, 18:08
Не моє але згодна.

"Зараз мережа дуже чутливо реагує на те, чи викрила пані Фаріон студента, що має проукраїнські погляди в анексованому росією Криму, чи це іпсо або ж вистава фсб. 
Я хочу сказати, що за будь-яких умов, за будь-якого сценарію заради того, щоб продовжувати мережеві бої і захист своєї правоти, через марнославство, зверхність, тяжіння до правди тощо в жодному разі не можна у якості доказу оприлюднювати документи, де є персональні, приватні дані людини, котра знаходиться на тимчасово окупованій території. 
Постанова, підстава це чи реальність: не можна так чинити, це щонайменше безвідповідальний вчинок. 
Треба зрозуміти просте правило: якщо людина, що звертається до вас, перебуває у вразливому стані, перебуває на території, де панує насилля, а це і є тимчасова окупація, навіть коли вона просить оприлюднити її приватні дані, ви повинні зробити все, щоб захистити її чи його."

ФБ Лариса Денисенко

Про ШІ

  • 09.11.23, 18:40
Заяви, що ШІ забере роботу у митців аналогічні тим, що чат GPT, чи аналог, заберете роботу в IT сфери. Ви шо, гоните?
Так, ШІ може виконувати певні завдання, але від інтелекту там тільки назва, він занадто тупий, щоб самому щось зробити, це інструмент.
Та і люди все одно будуть використовувати для фігні, малювати милих котиків, безтолкові відео з жуючими людьми, а згодом і ворожити, точно як і з інтернетом зараз.
А ще я не люблю нав'язування, типу якщо вам не подобається ШІ, то його не мають права інші використовувати