Держава це ви!

  • 26.05.23, 06:15
Я принципово не стала би народжувати, якби могла, в країні де дитину можуть вбити чи згвалтувати та уникнути покарання, де поліція покриває переслідування жінки своїм колишнім працівником, за згвалтування чи домагання цькують жертву, а над спробами самозахисту насміхаються. Держава це ви!

З святом

  • 08.03.23, 18:01
Це свято в пострадянському форматі марнує боротьбу за права жінок, цей день cтворений щоб нагадувати, що жінка не зобов'язана готувати тому що вона жінка, обов'язково народжувати, слухати чоловіка тільки тому, що він чоловік та бути просто зручною, а в результаті його значення викривили та перетворили на привід для посиденьок

Петиція про сексуальну освіту в школах

  • 07.03.23, 07:00
Петиція

Цей предмет потрібен щоб люди знали яка різниця між гомосапієнсом та гомосексуалістом та що за звір такий гетеросексуальність, та чому лимон не контрацепція, це елементарні знання, але люди чомусь не знають цього 

Неопалимі

Без кінцівок і з опіками, фотограф зі Львова показує наслідки війни

Петиція про статеве виховання в школах

  • 15.02.23, 10:05
Впровадження обов’язкового статевого виховання в систему освіти України

Шановний Володимире Олександровичу!


Закликаємо сприяти розробці програми статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам і у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти України.
В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести.
Учні і учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди.
Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту.
Закликаємо запровадити обовязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти.
Наша країна, яка нині є світовим прикладом боротьби за людські цінності, за людську гідність, має також стати суспільством згоди, взаємоповаги і безпеки.

Громадський альянс «Політична дія жінок».
Експертний ресурс Гендер в деталях.

Година з життя Маріуполя

  • 03.02.23, 06:21

Щойно подивилась фільм “Маріуполь. Невтрачена надія”. Хотілось написати багато слів але важко підібрати опис, та і емоції описати, для мене, киянки це всього година, з майже року жахіть в Маріуполі.

В фільмі згадується книга Надії Сухорукової, маріупольчанки, яка писала блог про своє перебування в місті, на даний момент книгу майже видали в видавництві Лабораторія, є передпродаж

https://laboratoria.pro/products/mariupol-nadiya


Яку інформацію про військових публікувати не слід?

  • 25.01.23, 07:22
Інформаційна безпека під час війни: яку інформацію про військових публікувати не слід?
Наш ворог не спить - він чекає на те, коли ми втратимо пильність. У фейсбуці все більшої популярності набирають групи з назвами: “Пошук людей під час війни”, “Зниклі безвісти.Розшук”, “Пошук людей в Україні, які зникли після 24.02.2022р.” тощо. Контент кожної з них однаковий - пости про зниклих військовослужбовців з їхніми фото та приватною інформацією. І Люди, що втратили зв’язок зі своїми рідними чи друзями, які захищають нас  на фронті, хапаються бодай за якусь можливість, щоб їх знайти чи отримати звістку. Часто організації, які займаються питаннями зниклих військових, не мають що сказати. Однак  ці, здавалося б, добрі наміри можуть нести небезпеку. 

Ми вже розповідали про те, що за такими групами можуть стояти російські спецслужби (допис в Телеграмі від 22 грудня, 10:49), які збирають особисті дані українських бранців. Наслідки цих постів можуть бути значно важчими, ніж здаються на перший погляд. 
В одному з постів у своєму телеграм-каналі заступниця Міністра оборони Ганна Маляр наголосила (допис в Телеграмі від 2 листопада, 19:52), що будь-яка опублікована інформація щодо військових може зашкодити перемовинам щодо їх обміну, адже в полоні вони можуть перебувати як цивільні особи, або ж переховуватись на тимчасово окупованих територіях, шукаючи можливість повернутись додому. 
Також такі пости приваблюють шахраїв, які намагаються нажитись на рідних військовополонених, пропонуючи фейкові послуги щодо обміну, повернення тіл та телефонних розмов. Рідні готові віддати останнє, хапаючись за соломинку надії, проте саме на цьому і наживаються шахраї.

Отже, яку інформацію про військовослужбовців не рекомендують публікувати в публічному просторі:
прізвище, ім’я, по батькові особи у поєднанні з наступними пунктами;
фото людини у військовій формі;
військова посада;
позивні українських бійців;
військові частини й місця їх дислокації;
обставини зникнення чи потрапляння військовослужбовців в полон (дата, місце, час, коли востаннє виходив на зв‘язок);
значущість особи для суспільства (особливо, якщо це відома постать);
політичні погляди людини;
відомості про склад сім’ї;
Дуже обережно потрібно тегати профілі військових, оскільки там теж може міститися приватна інформація, яка може ускладнити процес їх пошуку та звільнення з полону. 

Якщо ви хочете знайти людину, яка зникла під час війни, або ж ви знаєте, що вона потрапила у полон, Міністерство оборони рекомендує звертатися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Головного управління розвідки Міноборони України. 
Ви можете звернутися до них онлайн за номерами телефону та електронною поштою: 
+38 (095) 412 74 24; 
+ 38 (044) 425 12 09.
Або ж приїхати за адресою: м. Київ, вулиця Спаська 37. 
Також можна звернутися до Служби безпеки України з питань звільнення полонених, заручників та пошуку зниклих безвісти: +38 (067) 650-83-32, +38 (098) 087-36-01 (Viber, WhatsApp).
Пам‘ятайте, що зберігши холодний розум і критичне ставлення до всього, ми зможемо вберегти тисячі життів і перемогти ворога на інформаційному фронті! Нехай усі зниклі знайдуться живими і неушкодженими!
Прямі посилання на дописи Маляр та НотаЄнота надати тут не можу, сайт не пропускає їх, пише "Ваша замітка містить згадку неприпустимих доменів"

Радянська пропаганда

  • 14.01.23, 07:15
Натрапила на уривок радянського фільму "Об этом забывать нельзя" (1954), з підписом про антиукраїнську пропаганду, там дівчина сильно критикувала вірш товариша про любов до України, я вирішила подивитись фільм щоб зрозуміти, а що ж не так з тим віршем, чому така реакція. 

Як виявилось Україна у вірші згадується величною, без прив'язки до "старшого брата", хазяїна, якого так українцям нав'язували, це в фільмі поету пояснив його знайомий, правда іншими словами і цитуючи Франка, Шевченка.

Ще в фільмі багато виступають проти Михайла Грушевського, це має значення, як на мене, хороша реклама, буду читати.

Фільм є на Ютубі, сам момент починається з 38:45. 
А я додам посилання на уривок відео, який сама вирізала, тут і діалог з критикою, і пояснення

https://video.i.ua/user/3485938/82233/484888/

Щодо знесення «храму-МАФу» МП в історичному центрі Києва

  • 13.01.23, 10:00
Щодо знесення «храму-МАФу» московського патріархату в історичному центрі Києва

Розгляд справи щодо знесення церковного МАФу триває з 20 липня 2020 року, коли до суду звернувся Національний музей історії України. Розміщення цієї споруди на земельній ділянці музею суперечить її цільовому використанню. Це порушує вимоги пункту „а“ частини 1 ст. 91 Земельного кодексу.

Що відбувається станом на зараз?

МКІП готує пояснення до суду на підтримку музею. Попри те, що МКІП не виступає позивачем у справі, команда Міністерства активно співпрацює з музеєм задля успішного вирішення питання знесення «храму-МАФу»

Що відомо про МАФ?
 Представники УПЦ МП передбачали, що у майбутньому на місці МАФу буде зведено храм, що стане «возрождєнієм унікального символа Православія — Десятінного собора».

Що ще з ним не так?
«Храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

«Окрім вищезгаданого заклад, який знаходиться в споруді, поширює антиукраїнські наративи та працює на країну-агресора вже 14 років поспіль», — йдеться у петиції на підтримку знесення споруди.

Петиція на сайті КМДА



Джерело ФБ 
Міністерство культури та інформаційної політики України