хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Паска? Що це для Вас?

Цією писаниною я не хотів скривдити ні вірування, ні релігійних вподобань, ні святинь інших, просто виказав свої думки.

Кожний рік всі звикли святкувати Паску. Багато хто вважає це свято особливим, хто вважає просто за традицію. Хтось піде до церкви вперше, хто ходить туди кожного року. Для більшості паска – це нічого не значуща традиція, вони понесуть напечені паски в церкву (до речі, знайдіть мені будь ласка в біблії де там є паска на дрожах, та ще й з такою кількістю яєць?), несуть «святити» ковбасу, сало, горілку й вино… (для чого поясніть? Що горілка стане як свята вода?). Потім вони сядуть в кругу сім’ї, будуть пити спочатку Кагор, їсти фарбовані яйця, при зустрічі вітатися – Христос Воскрес. І мені напало на думку, а хто з них задумувався що то є Паска? На сам перед Біблія пише що то є жидівське свято, (Исход гл12). Свято чудового звільнення з полону єгипетського жидівського народу. І мало хто з стоячих сьогодні біля церкви може пояснити що то є за свято.

Дуже сумно дивитись на таких людей. Невже, хоть би один раз в житті не цікаво дізнатися те що ви робите? Чи краще жити тільки за принципом – їж, пий веселись бо завтра вмремо. Й як мул йти до церкви тому що, так роблять всі.

Почитайте біблію, невже Ви не знайшли що й Ісус святкував Паску? Він святкував Паску, бо він був жидом. Це для Вас новина? Думаю ні. Але Ісус не святив пасок, не їв крашанок, не ходив до церкви, не був в кругу своєї сім’ї, не ставив свічок в церкві. Уявіть що сьогодні з’явився Ісус на землі, я впевнений що він би не зрозумів що роблять ці люди біля цих будівель з хрестами, й що то за люди в золотих одежах з хрестами на пузі. От як би він запитав що ви робите? Яку відповідь Ви дасте йому?

Зараз багато хто скаже що теперішня паска це паска Ісуса як жертви, як жертви того ягня що забивали жиди.  Що Він за нас страждав, для нас воскрес, і тільки як що ми приймемо його як свого Спасителя то маємо шанс спастись. А як же ті хто жив до Ісуса спасався? А хто до сих пір живе й не знає про Нього як Спасителя? Виходить що спасуться тільки ті хто святить ковбасу й горілку, а буддисти чи то плем’я африканське буде горіти в вогні вічному? Вам не здається це не зовсім правдоподібним.

Ще питання, хто задумувався й знає відповідь на питання чому – паска кожного року в різні дні? Наприклад, якщо хтось народився 1 травня, а помер 25 лютого, а воскрес 28 лютого то чи зімнеться ця дата навіть через 5000 років? То подумайте.

 

16

Коментарі

123.04.11, 20:22

Християнство, прийшовши на слов'янські землі, асимілювало багато традицій корінних народів, перетворившись з монотеїстичної юдейської релігії в барвисту і багату народними традиціями систему. Священство мусило поєднувати старі і нові свята, аби спонукати людей молитись іншим богам... А, власне, традиція крашанок виникла задовго до християнства - адже раніше люди пов'язували свята з річним календарним циклом, і найбільшим святом було саме настання весни - народження нового сонця - воскресіння померлого взимку сонячного бога...
Читайте про це докладніше у Фрейзера "Золота гілка"

    Гість: ХУДОЖНИК+

    223.04.11, 20:23

    як для кого..хтось вірить..а хтось поважає предків, їх традиції..та й не "просте" це заняття пекти пасочки і малювать писанки, тут набагато більше глибокого змісту ніж ви вложили в поняття святкування релігійного..хто постив дійсно, для того символи будуть справді значущі..а решті можна побажати прийти колись до духовної рівноваги ; )

      Гість: ХУДОЖНИК+

      323.04.11, 20:24

      для мене це свято душі, а для тебе?

        Гість: Shynshyla

        423.04.11, 20:28

        Як Ісус міг за життя святкувати Паску, якщо це день його воскресіння? Стаття- повна дурня....

          Гість: Shynshyla

          523.04.11, 20:33Відповідь на 4 від Гість: Shynshyla

          Крім того у нас значення Паски зовсім інше ніж було за життя Христа. Для нас - це його Воскресіння.

            Гість: ХУДОЖНИК+

            623.04.11, 20:33Відповідь на 4 від Гість: Shynshyla

            святкували древні іудеї до різдва христового за півтори тисячі років..старозавітна Пасха є символом звільнення народу єврейського від єгипетського рабства під проводом Моісея ; )

              Гість: ХУДОЖНИК+

              723.04.11, 20:34Відповідь на 5 від Гість: Shynshyla

              так шо міг Ісус святкувати

                Гість: Shynshyla

                823.04.11, 20:35Відповідь на 6 від Гість: ХУДОЖНИК+

                6 ком. До нас це свято дійшло з зовсім іншим значенням і відповідно іншими традиціями.

                  Гість: Shynshyla

                  923.04.11, 20:37Відповідь на 7 від Гість: ХУДОЖНИК+

                  Він святкував Песах- звільнення іудеїв від єгипетського полону. Ми святкуємо його воскресіння.

                    Гість: ХУДОЖНИК+

                    1023.04.11, 20:41Відповідь на 8 від Гість: Shynshyla

                    в нас на Русі з приходом християнства це набуло значення святкування світлого воскресіння..Велик день..але ж Ісус міг святкувати старозавітну Пасху

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна