хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Дорога на роботу.

На дорогу до роботи я витрачаю годину. Це в один кінець... Шкода втрачених годин життя. :(

Кілька разів чула, як позитивно можна витратити цю годину вивчаючи іноземну мову. Можливо... Та не скажу, що в метро оточення сприяє бадай якомусь вивченню... Це я така приндикована чи дійсно не можу себе організувати і викидаю на вітер 35 підземних хвилин ? ;)) Переважно (вранці) я борюся із залишками сну (я сова), пробую планувати свій день, слухаю музику, а увечері (інколи) читаю якісь цікавинки з Нету, на які в робочий час не вдається відволіктися. 

Іще маю питання:

Чим ви зайняті в дорозі? Що позитивне вдається (?) зробити за ці хвилини/години для себе? Яку останню книжку ви прочитали в транспорті?

 

Не хочу, аби подумали, що моя дорога це так вже й погано. Буває, що знаходжу цікаві заняття і час просто прошмигає, навіть пропускаю потрібну зупинку. Навчилася зупиняти балаканину в голові (для тих, хто зрозуміє/знає/читав про це, є більш точне поняття "зупинити "словомешалку"), і гарно від цього відпочиваю. :) Інколи роблю вправи, тренуючи мізки, аби не заіржавіли... А ще люблю спостерігати за людьми.

 

 Рейтинг блогов

1

Коментарі

115.10.07, 14:35

Кілька разів пробувала вчити чи повторювати в транспорті італійську. Результат, що називається - "що вчиш, що радіо слухаєш". Мені для цього треба інша обстановка, хоча, якщо з кимось вдвох, то можна і в транспорті.
Найчастіше в транспорті читаю, або теж досипаюю Останнє, що прочитала - це А.Новых "Сэнсэй. Исконный Шамбалы" - дуже цікава книжка і читається швидко і легко. І теж люблю спостерігати за людьми і їх "типувати".Навіть іноді це само собою виходить, не усвідомлено))

    215.10.07, 14:50Відповідь на 1 від smuga

    Для мене "дорожнім" форматом є притчі й коротенькі оповідання. Плюс, що в дорозі є час над ними подумати.

      312.11.07, 21:09

      Інколи, перед важливою зустріччю переглядаю робочі матеріали, щоб зосередитись. Допомагає.
      Більшість часу - дійсно просто втрачаю на "кимарення".

        414.11.07, 19:29Відповідь на 3 від Gluck(Счастье)

        А я все сподіваюся почути про якусь цікаву техніку, чи заняття, аби мої ранки і вечори в транспорті були іншими.

          514.11.07, 20:26Відповідь на 4 від Sumna_Olesya

          Без проблем:
          є проста та чудова техніка вивчити потрібні "зв"язки" у будь-якій галузі.
          На приклад - іноземна мова.
          При її вивченні одна з проблем - запам"ятати кілька десятків (якщо не сотень чи тисяч) сполучень/слів [одна мова] - [інша мова].
          Береш шмат цупкого паперу, ріжеш на прямокутники, схожі на карти (головне - щоб на них вмістилась потрібна інформація, та одночасно - їх пачку було зручно тримати в руці).
          На кожній такій "карті" пишеш з одного боку слово на "мові 1", з іншого - переклад, з синонімами на "мові 2".
          Після створення коллекції з таких слів у транспорті (чи де-інде) дістаєш цю пачку, і читаючи бік з "мовою 1" подумки згадуєш як воно перекладається на "мову 2". Коли згадала - перевертаєш картку, і перевіряєш свої знання.

            614.11.07, 20:37Відповідь на 4 від Sumna_Olesya

            Переваги такого методу навчання - не потребує корисного часу, та швидке. Коли набридає таке заняття - досить перегорнути колоду на інший бік, та по читанню синонімів на "мові 2" згадати як має звучати слово на "мові 1".
            В мене чудово пройшло вивчення неправильних дієслів в англійській мові таким способом, але це ж саме можно розширити від таблиці множення до інтегралів - в математиці, назв та законів - в фізиці, скорочень - в економіці, та будь-чому, чим бажаєш займатися.
            Єдиний недолік - багато йде паперу (краще використовувати щось на зразок ватмана), та ще більше часу на нарізання та надписування карток (зате потім буває пізнавальним комбінувати кілька колод)

              715.11.07, 18:26Відповідь на 6 від Gluck(Счастье)

              ДЯКУЮ!
              Оце й справді корисна порада! Я ще в школі пробувала для вивчення мови писати слова на папарцях, які потім розвішувала по квартирі... Моїх рідних вистачило на два дні.

                85.12.07, 13:34Відповідь на 7 від Sumna_Olesya

                Я ще в школі пробувала для вивчення мови писати слова на папарцях, які потім розвішувала по квартирі... Моїх рідних вистачило на два дні.Тому варто вчити мову не самому, а з кимось...
                А по темі - раніше читав книжки, роздруковки (особливо їдучи увечері з роботи додому) або просто дрімав... Не так давно придбав собі КПК і проблема вирішилась.

                  95.12.07, 13:41Відповідь на 8 від Icebear

                  Не так давно придбав собі КПК і проблема вирішилась.Теж думаю про КПК, але... бідні оченята - там же такий манюній екранчик!!!!!!! А після роботи вони і так сліпнуть...

                    105.12.07, 14:04Відповідь на 9 від Sumna_Olesya

                    А ти пробувала читати? Не все так страшно, як може здатись на перший погляд... Хоча я спеціально для очей брав хоч і дорожчий, але КПК з екраном VGA, а не QVGA. А якщо ти ще й подорожуєш, то бери з GPS.

                    PS З власного досвіду - відсутність колесика для прокрутки це _дійсно_ незручно...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна