хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Краще не хворіти (поради)

Цього року нас укотре лякають страшним грипом. Краще лишатися здоровими, тому раджу скористатися чужим досвідом, - знайшла ці поради і видалися вони мені дуже доречвними саме зараз, - тож беріть на замітку.Будьмо здоровими!!------------------------------------------------------------------------------

Якщо вакцинація для вас задорога профілактика – скористайтеся простішими та дешевшими засобами.

- Надійний спосіб уберегтися від грипу – вживати противірусні препарати: амізон, екстракт елеутерококу, настоянку чи таблетки ехінацеї, мефенамову кислоту, арбідол. Вони допомагають організму впоратися із зовнішньою агресією, зміцнюють імунітет.

- У перші години хвороби можна також закапувати у ніс інтерферон (по 3-5 крапель у кожен носовий хід через 3-4 години), стимулюючи власний імунітет.

- Антисептичні властивості мають не лише часник, але і розмарин, ромашка. Якщо контактуєте з хворими на застуду, розмарин допоможе зберегти здоров’я. Сім гілочок свіжого розмарину (можна знайти в супермаркеті) залийте склянкою гарячої, але не кип’яченої, води і настоюйте 10 хвилин. Додайте чайну ложку меду – він посилить зігрівальну та дезінфікуючу дію розмарину. Пийте по склянці вранці та ввечері.

- Ромашковий чай особливо корисний для дитини – він знімає початкові симптоми застуди. Такий чай найкраще купувати не у пакетиках, а розсипний, в аптеці, і заварювати дві чайні ложки квітів на склянку гарячої води.

- Якщо застуда лише починається, можна вжити екстрених заходів, щоби уникнутирозвитку хвороби. Для цього тримайте вдома про запас кілька пакетиківаскорбінової кислоти у порошку (в 1 пакеті – 2,5 грама). За перших симптомів слід розчинити один пакетик у трохи теплій воді та випити. Вживати потрібновпродовж трьох днів по пакетику. Ударна доза аскорбінової кислоти закриє порисудин для вірусів та бактерій. Але часто користуватися цим методом не можна,передозування може призвести до алергії.

- Мало хто знає, що вітаміни, а особливо «протизастудний» вітамін С, без білківпросто не засвоюються. Тому, щоби допомогти організму ефективно впоратися зінфекціями, обов’язково потрібно їсти молочні та м’ясні страви.

- Оскільки застуда атакує насамперед носоглотку, то лікування горла – першийкрок на шляху до одужання. Для цього можна використати настоянку шавлії.Залийте жменю листя шавлії 0,5 л окропу, добре закрийте і витримайте у темномумісці мінімум 20 хвилин. Щоби підвищити ефективність настоянки, перед полосканням можна додати півчайної ложки морської солі.

- Допоможуть інгаляції з ефірними оліями шавлії, евкаліпта, розмарину, м’яти,лимона, майорану, ромашки. Для цього достатньо 1-2 краплі ефірної олії на 0,5літра гарячої води.

 

 

   Рейтинг блогов

4

Коментарі

112.11.08, 20:18

Багато чого нового дізнався

    212.11.08, 20:23Відповідь на 1 від ДімкаLvivsky

    Багато чого нового дізнавсяЯ теж. Знала про аскорбінку, як про дієвий засім, але навіть не здогадувалася, що "Ударна доза аскорбінової кислоти закриє пори
    судин для вірусів та бактерій". Бідні віруси та бактерї, - тепер ми їх ПЕРЕМОЖЕМО!!!

      312.11.08, 20:24

      не їжте хімікалій! є ліпші ліки!

        412.11.08, 20:28

        за народні засоби

          512.11.08, 20:32Відповідь на 2 від Sumna_Olesya

          Аскорбінка дієва, тільки її треба в великих кількостях споживати тільки під час хвороби, бо при постійному нажиманні може виникнути авітаміноз - організм надлишки вітаміну з себе виводить, тобто засвоює тільки необхідну кількість, а коли раптово припиняєш цю дозу, організм по інерціїї виводить далі такими самими темпами, і виникає гостра нестача вітаміну С. І ще від дуже великих кількостях саме вітаміну С мякнуть кістки, виводиться кальцій. Треба все в міру.

            Гість: ВОЛЧИЦА_

            612.11.08, 21:34

            И тебе не болеть!

              712.11.08, 22:59Відповідь на 3 від нофакінгнейм

              не їжте хімікалій! є ліпші ліки!Ну, не все тут і хімія... А мед? А шавлія, ромашка, розмарин, лимон, часник? Ефірні олії теж натуральний продукт і приємний до того ж.

                813.11.08, 09:21

                спасибо)