хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Протистояння між Віктором Балогою і Партією регіонів ....

  • 23.09.13, 13:51
Мукачівський кланчик отримав черговий удар від провладної партіїПротистояння між Віктором Балогою і Партією регіонів перейшло на Закарпатті у відкриту й гучну фазу.

Новий політичний сезон на Закарпатті розпочався низкою атак на структури, які входять до сфери впливу Віктора Балоги. З одного боку, влада завдала відразу кілька тактичних ударів по поки ще підконтрольній Балозі обласній раді, головою якої є його брат Іван, з іншого — «біло-блакитний» центр, найімовірніше, хоче повністю вибити з передвиборних перегонів позбавленого мандата Павла Балогу.

Перше пленарне засідання 15 сесії облради почалося з того, що лави «єдиноцентристів» покинув головний лікар Хустської центральної районної лікарні Володимир Роман. Варто зазначити, що це не перші кадрові втрати у підконтрольній Балозі фракції: торік у листопаді пять депутатів облради вже вийшли з ЄЦ. А втім, такі рокіровки поки ніяк не вплинули на розташування сил в обласній раді і їх радше можна вважати психологічним тиском.

Однак на цьому «регіонали» не зупинилися: їм вдалося заблокувати голосування щодо питання про надання дозволу на розробку надр приватному підприємству «Алекс», яке належить керівнику закарпатської «Батьківщини» Олександру Кеменяшу. У відповідь представники опозиції та «Єдиного центру» саботували голосування щодо низки інших питань. Зокрема, дозволи на водозабір питних підземних вод не отримали деякі комунальні підприємства, що може загрожувати припиненням водопостачання у кількох населених пунктах області. Провалили депутати і прийняття рішень щодо майнових питань. Іван Балога переніс їх розгляд на наступне засідання сесії.

Подібним «наїздом» на голову закарпатської «Батьківщини» влада вбила одразу кількох зайців. По-перше, «регіонали» перекрили кисень бізнесу Кеменяша і, відповідно, всій обласній партійній структурі «Батьківщини», яку він фінансує. По-друге, влада подібним чином вирішує ще одне глобальне завдання — не допустити Павла Балогу до перевиборів у «проблемному» 71-й окрузі. Нагадаємо: молодший з Балог пройшов до парламенту по цьому округу, випередивши «регіонала» Степана Деркача всього-на-всього на 217 голосів, однак у лютому Вищий адмінсуд за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна виніс рішення позбавити його депутатського мандата. Як стало відомо «Коментарям», на сьогодні в опозиції всерйоз розглядають можливість підтримки Павла Балоги у разі перевиборів у цьому окрузі. І головним перемовником у цьому питанні є якраз Олександр Кеменяш. Про поновлення дружніх відносин Олександра Михайловича та Віктора Івановича стало відомо на торішніх парламентських виборах, коли Балога відкрито агітував за Кеменяша, що балотувався до ВР по мажоритарці з центром у рідній Сваляві. Однак це йому не допомогло — переміг депутат облради Михайло Ланьо, що раніше залишив фракцію ЄЦ і долучився до Партії регіонів.

Саме тому влада й намагається всіляко перешкодити тому, щоб Віктор Іванович зайняв нішу головного закарпатського опозиціонера, а також тому, щоб Павло Іванович пішов на перевибори під брендом опозиції. Свідченням серйозності намірів є оприлюднення інформації про можливе кримінальне переслідування Балоги-молодшого. Так, низка ЗМІ, підконтрольних губернатору Олександру Ледіді, з посиланням на поінформоване джерело, опублікували інформацію про те, що проти нього можуть поновити стару справу про контрабанду та зловживання службовим становищем. Крім того, статками Павла Балоги нібито зацікавилося Міністерство доходів і зборів, яке намагається зясувати, за які кошти той свого часу купив цілий поверх в елітному районі Києва. Варто зазначити, що таку інформацію, з одного боку, можна розцінювати і як приховану загрозу, спрямовану на те, щоб схилити Віктора Івановича сісти за стіл переговорів і піти на певні поступки. З іншого — не можна відкидати і реалізації подібного сценарію. Тим більше що «біло-блакитні» готуються у всеозброєнні вийти на майбутні, але ще не призначені вибори. Наприклад, не так давно втратили посади голови Хустського і Тячівського районів (входять у проблемний округ №71), які не змогли забезпечити перемогу «регіонала» Деркача на окрузі. А голова Хустсткої райради Василь Губаль уже анонсував свій вступ до Партії регіонів.

9

Коментарі