хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Недобросовісний бізнес або не будьте лохами!

Сидимо в офісі, що розташований над дорогою. Останнім часом почали заходити люди, в основному жінки, з питанням «а як пройти, тут десь є фірма, що платить за роботу на дому».Колега знайшла оголошення в газеті :плата за надомну роботу від 500 до 900 грн за тиждень.

Чергова людина спитала як пройти, я вирішила піти теж, може і я перейду на роботу на дому J))))

Маленька кімнатка, 2 дівчини за ноутбуками. Розказує: ми видаємо вам 1000одиниць товару і стільки ж упаковки, ви їх за тиждень упаковуєте. Якщо це гребінці (расчески) то вартість роботи 500 грн, косметичні набори- 700 грн за1000, якщо столовий посуд- 900 грн.Вам приносить все курєр, розраховується з вами коли ви здаєте упаковане. Приймаємо на вагу, або ж перераховуючи щоб було все. В цей момент курєр виплачує вам гроші за роботу, і якщо хочете можете брати інше замовлення.

Показує сам товар- на столі китайське щось таке.

«Потрібен завдаток- 250 грн, одноразово, коли вперше берете товар, але його через тиждень повертають, в момент виплати заробітку»- розказує, і підсовуєдоговір. Коли пробігла очима договір, очі в мене полізли вгору десь на лоба,це був договір кадрового агентства про надання послуг з пошуку роботи,реєстраційний збір 250 грн не повертається. Внизу печатка-  ПП «Альянс»,м.Кіровоград, і тд. Запитую де нормальний договір, дівчина каже що це все що є і починає посилено щось друкувати на ноуті, очі вниз.»хочете підписуйте хочете ні»-каже жінці, я мовчки іду, жінка за мною «ну так що, можна підписувати?»-умоляюче в очі заглядає мені. За дверима вже кажу їй що це таке.Туди ідуть самі ті хто не має досить доходу і проблеми вийти на основне місце роботи /малі діти чи догляд за інвалідами/

Ці люди туди йдуть і йдуть, я думаю що ж я повинна зробити аби запобігти. Йдуть з уже підписаними договорами, несуть квитанції про сплату 250 грн, на яких нема жодної печатки…і самі хитають з сумнівом головами, це ті кого я не встигла попередити і своїх мізків у них не вистачило. Хто поїде в Кіровоград шукати фірму і подавати в суд? можливо ПП «Альянс» вже давно не існує.

Прокуратура відповіла, що це компетенція міліції на підставі заяви. Згідна.Міліція каже що без письмової заяви вони не мають підстав туди виїздити. Таки знов згідна.

Сиджу і думаю. Поки до них міліція підійде, вони за ноути і у вікно…шукати вітер в полі…Та ще не раз пересвідчувалась як працює міліція- ніяк,абсолютно!!! Ми живемо в державі де зовсім немає ніякого захисту, хоч кричи хоч волай- як у пустелі…

15

Коментарі

111.09.12, 11:35

Вибач, але проблема не в міліції. Міліція без заяви потерпілих справді ніяких звинувачень не може проти них висунути.

Вони що, людей під примусом змушують ті заяви підписувати і гроші платити? Тобі ж дали договір прочитати? Хто заважає іншим зробити так само?

Такі шахраї існують не тому що у нас держава така погана, а тому що люди у нас не думають головою.
Яскравий приклад - МММ. Вже ніби всі знають що це шахрайство і власник один раз за це відсидів, що це когось зупинило?

    211.09.12, 11:37

    Было у нас такое в городе много людей пострадало

      311.09.12, 11:39

      згодна. у нас рай для для таких "лохотронів". ми нещодавно допомагали родичу, що приїхав на навчання, квартиру знайти. Натрапили на таку контору веселу. потріпали їм нерви в конторі, потім потрібному знайомому зателефонували. але на наступний ранок ні оголошень ні вивіски на "офісі". а підприємства такого давно не існує.

        Гість: SakuRaKiev

        411.09.12, 11:40

        Мдяааа...кто сидит без работы - туговато...безвыходь толкает людей принимать поспешные решения....

          511.09.12, 11:40

          Десь років 9-10 тому в Києві на таку ж контору попав. тільки там потрібно було за співбесіду платити Я розвернувся і пішов, вони ще таким тоном відповіли, "о ви відмовляєтесь працювати" Сміхота, як то кажуть "бєз лоха і жизнь плоха"

            611.09.12, 11:45Відповідь на 1 від tanjuwa

            у таких "фірм" є до чого докопатись, якщо захотіти. але ж не хочуть.
            хоча б до формулювання "ми вам повернемо гроші", коли в договорі протилежне.
            Договори наші люди і справді читати не вміють.

              711.09.12, 11:58Відповідь на 6 від все_буде_так

              До речі, якщо на те вже пішло, то найлогічніше наслати на них податкову - вони якраз можуть перевіряти без заяви.
              Докопатись, якщо захотіти, можна і до чесної компанії, особливо з нашим законодавством. Згадай Розетку чи ПростоПрінт.
              А про договори і підписи - я на початку семестру даю студентам підписати правила нашої з ними роботи - коли що здається, як виставляється оцінка і т.д. Коли трапляється ситуація описана в правилах 80% заявляють що їх про це не попереджали. Показую підпис - щире здивування. І я на 100% певна, що вони все так підписують

                811.09.12, 12:06Відповідь на 1 від tanjuwa

                Я навіть не сумнівалась,що прокоментуєте саме Ви)))) Але аргументую свою думку про мілцію. 17березня минулого року я писала заяву про злам та крадіжку у моїй квартирі,була опергрупа,брали відбитки і знімали сліди.І що? вони свою справу не виконали, результат нульовий.Через місяць я вже не могла знайти слідів де є моя справа,хоча відбігала в міліцію і добивался щоб після досудового справу таки відкрили.А тоді кажуть- вже в архіві!

                  911.09.12, 12:09Відповідь на 4 від Гість: SakuRaKiev

                  Мдяааа...кто сидит без работы - туговато...безвыходь толкает людей принимать поспешные решения....лично у меня и у многих проблема- маленький ребенок и отсутствие помощи со стороны родичей,все они далеко.У той что шла женщины- две невестки в декрете дома, нехватка денег,и они надеются на надомную работу..честно признаюсь сама думала что если там все нормально может подработаю,когда шла..Оказалось ((((((

                    1011.09.12, 12:10Відповідь на 6 від все_буде_так

                    у таких "фірм" є до чого докопатись, якщо захотіти. але ж не хочуть.
                    хоча б до формулювання "ми вам повернемо гроші", коли в договорі протилежне.
                    Договори наші люди і справді читати не вміють.
                    про податкову зразу думала, але там фактично і фірми не існує схоже на те.Та може хоч податкова передасть далі це все.Краще так ніж ніяк.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      11
                      попередня
                      наступна