хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

А вы любите французский сыр?

  • 24.05.18, 14:47
Домашний французский сыр: вкусно, просто и дешево!

Я не покупаю сыр в магазине, потому что там столько добавок, что страшно кушать.

Готовлю сама по рецепту, привезенному из Франции. Делюсь с вами!

Рецепт

Ингредиенты:

  • 0, 5 кг – творог от 9% жирности;
  • 0,5 л – молоко от 3,5% жирности;
  • 1 шт. – яйцо;
  • 0,5 ч. л. – сода;
  • 50 гр. – слив. масло;
  • по вкусу посолить.

Процесс приготовления:

  • Берем кастрюлю.
  • Смешиваем в ней молоко и творог.
  • Все время нужно помешивать.

  • Когда молоко закипит, уменьшаем огонь и продолжаем варить на медленном помешивая.
  • Когда увидите, что молоко отбежало, опрокидываем творожную смесь в сито с марлей.
  • Когда сыворотка стечет, то в густую часть добавляем соду, масло и яйцо и ставим на маленький огонь.

  • Все время мешаем и варим около 5 минут.
  • Выключаем газ и перекладываем творог в заранее приготовленную для него форму. Советую застелить ее марлей, чтобы потом быстро и легко вынуть готовый сыр.
  • Помещаем форму в холодильник на ночь.
  • Утром можете кушать.

Приятного аппетита!


8

Коментарі

124.05.18, 14:59

    224.05.18, 17:46

    Ольчик, спасибище!

      324.05.18, 18:17Відповідь на 2 від Золото 750*

      Ольчик, спасибище!Та нема за що. Смачного!

        Гість: lyo Dnepr

        424.05.18, 18:22

        5 минут варим?

          524.05.18, 21:06

          завалялась дома совдепівська ще пластикова така типу хлібничка.
          Вона хрест - навхрест як решіточка така і видовжена як таріль для риби.
          Ото я її марлею вистилаю і в ній формую головку сиру.
          А як витягну - марлю зняв і ляпота.
          (вперше видаю секркт "фірми".

            624.05.18, 23:17

            ух ты. спасибо . сохранила рецепт. обязательно сделаю.

              725.05.18, 00:56

                825.05.18, 05:48

                  925.05.18, 12:45Відповідь на 3 від ab absurdo

                  Такий сир готую дома. можна без готового , м'якого ... тоді треба більше молока і щось для закисання. Сметана, або вершки перетворені на сметану методом закисання... а ще простіш - ( не треба сміятись !) ... у молоко додати звичайний оцет. Закисання швидке... на якості не позначилося. ( був есперимент )
                  А от друзі, " специ " по сирам, заперечують : Справжній твердий сир готується без крашанок.І тут же додають Звичайно,за день -два -три його не приготуєш - найменше - місяця два -три і умови повинні бути витримані : вологість , температура і НАВІТЬ - протягів не повинно бути !
                  Хоча то ... ну... не для домашніх приготувань
                  Дякую за розсилку смачних рецептів...( піду вип'ю кави з сиром... цей раз перебрав з ПРОВІАНСЬКИМИ травами та ( був "на зиму" морожений ) фенхелем ...

                    1025.05.18, 15:34Відповідь на 9 від Буба1

                    Смачного

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна