Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лана

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 40-57 років

Про нетипові способи контрабанди наркотиків

  • 12.11.10, 10:20
Так, у серпні цього року було викрито канал надходження значних партій кокаїну з Південної Америки до Іспанії. Наркотики перевозились у контейнерах морським шляхом з Панами до порту Гамбурга, а в подальшому автотранспортом доставлялись до Барселони.

Кокаїн приховувався від митного контролю всередині циліндру двигуна електричних кранів (лебідок). У кожному з таких циліндрів містилось 0,5 кг наркотичних засобів. Всього у такий спосіб до Європи незаконно ввезено приблизно 350 кг кокаїну.

Інший спосіб приховування виявлено співробітниками аеропорту Цюріха, якими припинено спробу контрабанди 1,4 кг кокаїну у поштових відправленнях з Болівії. Наркотики були ретельно сховані між стінками трьох картонних коробок.

Привертає увагу інформація, отримана від правоохоронних органів Великобританії, де протягом поточного року вилучено чотири великі партії героїну, загальний обсяг яких склав 542 кг.

Наркотики приховувались у текстильних виробах, точніше всередині їх упаковки: у картонних вставках та стінках коробок. В усіх вказаних партіях продукція мала однакові характеристики, які свідчить про походження товарів з Туреччини.

Неабияку винахідливість проявила громадянка Таджикистану під час спроби незаконно перемістити через аеропорт м. Душанбе партію героїну загальною вагою 1,7 кг. Наркотичні засоби перевозились у вигляді абрикосових кісточок. Лише у ході хімічного дослідження вдалося з'ясувати, що їх шкарлупки виготовлені із суміші героїну та невеликої кількості цукру. При цьому, всередині кожної шкарлупки знаходилось справжнє ядро абрикосової кісточки.

Не менш цікавим є спосіб контрабанди наркотиків, який було викрито співробітниками МВС Республіки Білорусь. Героїн загальною вагою біля 28 кг перевозився з Росії у легковому автомобілі під виглядом овочів, а саме у 187 упаковках округлої форми із наклеєним лушпинням цибулі.

Аналіз оперативних даних свідчить, що найбільш ризиковим маршрутом контрабанди тяжких наркотиків (героїну) в Україну, з огляду на її географічне положення, сьогодні залишається турецький напрямок. Особливо це стосується вантажів, переміщуваних за допомогою автотранспортних засобів, зареєстрованих у "наркоризикових" провінціях Туреччини, таких як: Газіантеп (27), Хатай (31), Мерсин (33), Мардин (47), Трабзон (61), Ван (65) та Кіліс (79).

Також під критерії ризику підпадають перевезення, які здійснюються наступними турецькими фірмами: "Bakiler", "Elcik" та "Degersoy".
лист Держмитслужби від 28.10.2010 № 20/06984-ЕП
0

Останні статті

Коментарі

113.11.10, 08:29

мне кажется это лодыри и аматеры так как почти все эти способы может найти пёс