хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

«Ми відкриті для спілкування із Збройними силами

  • 26.02.12, 17:40

Михайло Вишиванюк,

голова Івано-Франківської облдержадміністрації:-         Свого часу Івано-Франківська область, як прикордонна, була чи не найбільш мілітаризованою в Україні. Та за роки незалежності на її території майже не залишилось військових частин. Яке ваше ставлення до цього?

-         Після того, як був звільнений з посади Міністра оборони України генерал Кузьмук, у Збройних Силах почався повний розвал. Це моя оцінка. Пригадую, ще коли він приїздив сюди, ми з ним обговорювали питання дієздатності і оборони: адже наша стратегія була і залишається оборонною - ми ні на кого не нападаємо і не збираємось це робити. Як приклад, наведу історію бригади, що стояла в Надвірній. На превеликий жаль, її розформували. Так от, коли вперше постало питання про її знищення, я попросив Міністра оборони Олександра Кузьмука особисто приїхати і подивитись. Абсолютно боєздатна, укомплектована сучасною технікою частина, яка ще багато років могла стояти на сторожі нашої Батьківщини… І яка була вкрай необхідна на території Західної України, бо це частина оборони всієї держави. Коли Міністр оборони особисто побачив боєздатність наших воїнів, то він був просто обурений тим, що хтось з його генералів призначив цю частину на «списання», як непотрібну. І що важливо: частина мала всі умови для власної підготовки та життя, відмінні казарми, продумані комунікації тощо. Це була взірцева військова частина! І от після візиту Кузьмука було призупинено руйнацію. Але тільки його не стало на посаді,  чую, що частини в Надвірній не стало.  Переконаний, що це був злочин проти держави, проти Збройних Сил України. От такий у мене сумний коментар.

-         Зараз у різних колах - як військових, так і цивільних - ходять чутки про знищення 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації. Яка ваша думка стосовно цього?

-         Я думаю, що в цьому випадку наша контррозвідка і СБУ має активно зайнятись нашим Генеральним Штабом. Адже потрібно вияснити, хто там займається подібною діяльністю, і до чого це може привести. Якщо після того, що в нас все знищили, ще забрати цю авіаційну бригаду… То тоді… Тоді ворогу можна просто пішки йти по Західній Україні аж до Хмельниччини і Житомира! Йти абсолютно спокійно, не отримуючи опору. Дорога відкрита! Офіційно заявляю – я проти такого! Великою мірою це «заслуга» Міністра оборони України Гриценка, адже все це валилось і ліквідовувалось при ньому.

-         Кожного року Прикарпаття виділяє чималі кошти на спонсорську допомогу Збройним Силам України…

-         На жаль, ми не є лідерами в цьому питанні. Є області більші і могутніші за нашу, і відповідно вони допомагають більше. Але можу сказати, що всі звернення командирів частин ми беремо до уваги і намагаємося допомогти в тій чи іншій мірі. В нас є договори про співпрацю. За державними та комерційними організаціями офіційно закріплена ціла низка військових частин. І можу сказати, що керівники з великим бажанням відгукуються на прохання військовослужбовців. Ми готові завжди сприяти всім проханням командирів частин знайти спільну мову з владою і підприємцями. В минулому році розмір нашої шефської допомоги, який надійшов до Збройних Сил України, склав понад 494 тисячі гривень, в цьому році будемо допомагати. Адже всі ми добре розуміємо, що Збройні сили - це важлива складова нашої держави.

-         У цьому році на території України буде проводитись футбольний чемпіонат «Євро-2012». 114-та Івано-Франківська бригада тактичної авіації оберігатиме небо над місцями проведення чемпіонатів. Як співпрацюватиме в цей час обласна влада з військовими?

-         При зустрічі з командиром цієї бригади сказав йому, що двері обласної адміністрації для нього відкриті в будь-який час. І якщо виникне якась проблема, чи потрібна якась життєва допомога, то ми готові відгукнутись і зробити все, що в наших силах. Питань немає! Ми ніколи не казали нашим військовим слово «ні», або «не маємо», або «не можемо»…

-         Прикарпаття дуже привабливий регіон в інвестиційному розумінні. А тим більше – вивільнилося чимало території, яка належала донедавна військовим.  Що потрібно зробити, аби ця територія працювала і приносила віддачу, як на неї завести інвестиції?

-         Для того, щоб прийшли інвестиції, потрібна стабільна суспільно-політична ситуація. Одного разу в Іспанії  мав зустріч з колом бізнесменів з арабського світу. Перша моя зустріч з живим арабським шейхом, арабським мільярдером сталася у 98-му році. І перше питання, яке він поставив переді мною, було: «Скажіть, будь ласка, яка зараз у вас ситуація між греко-католиками та православними?»… Ось так. І я був просто вражений, що він на іншому кінці світу знав про те протистояння, що було в нас на той період. А якщо ситуація неспокійна, то само собою: хто захоче вкладати в нас гроші? Другий приклад, який я наводжу при таких питаннях, - це Китай. Не дивлячись на те, що там комуністична влада, що там розстрілюють майже десять тисяч людей у рік, ніхто з того великого «демократичного» світу ні слова не пікає про якісь порушення прав громадян, відсутність демократії, свободи слова. А навпаки -вкладають в економіку цієї країни кошти десятками мільярдів доларів США щороку. Парадокс? І ніхто не кричить про утиск демократичних сил, жорстоке судочинство. Навіть не дивляться на те, що це комуністичний режим! Запитаєте, чому? Відповідь проста. Весь світ знає, що в Китаї стабільна влада. І ця влада буде там ще не одне десятиліття. І «до лампочки» світу, чи демократія в Китаї, чи її там нема. Важлива лише політична стабільність. От і вкладають капіталісти десятки мільярдів, через що і є «китайське диво». І це диво зобов’язане лише, і я на цьому наголошую, лише політичній стабільності у країні. Мені прикро, коли нам починають розповідати про демократію замість того, щоб працювати. В Німеччині перед новим роком громадяни вийшли блокувати залізницю. За одну ніч було арештовано три тисячі осіб! Вдумайтесь: три тисячі! Армія! І тихо, ша… Ніхто не кричить, що порушено права людини. Коли у Франції засудили президента Жака Ширака, теж тихо, ша… В Румунії прем’єр-міністр дістав два роки за зловживання бюджетними коштами, теж все тихо. Бо там судять демократично, а у нас нанесення збитків державі і засудження за це розцінюється як порушення свободи. Те, що ми зараз мусимо переплачувати Росії щомісячно майже 500 мільйонів доларів за газ, на це не зважається. Але разом з тим, незважаючи ні нащо, наша область розвивається і буде розвиватись стабільно.

-         Дуже багато прикарпатців служить у військово-морських силах Збройних Сил України…

-         І правильно! Я вважаю це правильним! Добре, що вони туди йдуть і йдуть, наскільки я знаю, навіть за власним переконанням, підписуючи контракт на службу. Був колись корабель з гордим ім’ям «Коломия», але його списали, на превеликий жаль. Івано-Франківська область єдина в Україні, яка не має свого бойового судна-побратима по назві. Даю офіційну заяву, можете розцінювати це як офіційне звернення до керівництва військово-морських сил України. Івано-Франківська область готова взяти на повну шефську допомогу бойовий корабель, якому буде дана назва, скажімо, «Прикарпаття». А зараз ми плануємо зробити окрему програму на обласному телебаченні про наших прикарпатців -  військових моряків. Тож ми відкриті для спілкування із Збройними силами, і готові їх  всіляко підтримувати.

 

 

Інтерв’ю підготував підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

0

Коментарі

126.02.12, 18:08

cit]Інтерв’ю підготував підполковник...Вот такой хренью занимаются подполковники в Украине.
---
Прикольно вааще, интервьюируемый пацанчег на всю страну сообщает, что он "Переконаний, що це був злочин проти держави, проти Збройних Сил України", но заявления в Прокуратуру не несёт., а обвиняет в СМИ каких-то политических деятелей в чём-то там, вмешивая Армию Украины в политику.

    226.02.12, 19:14Відповідь на 1 від Gre Gory

    а чим вас не влаштовує хрень якою я займаюсь?

      327.02.12, 08:14Відповідь на 2 від Тараскин

      а чим вас не влаштовує хрень якою я займаюсь?Порядні люди цим (лизати дупу владі) займаються за власні гроші, а не за мої (платників податків) і, до того ж, не вимагають, щоб їх поздоровляли з святами окупантів.

        427.02.12, 11:02Відповідь на 3 від Gre Gory

        Хм.. у мене до вас, такого відвертого і порядного кілька питань-
        1-ше, чому ви вважаєте, що я лижу дупу?
        2-ге, чому ви переконливо кажете, що я вас змушую, точніше вимагаю від вас вітати мене з "окупантськими святами" ?
        3-те, чому ви чекаєте, тільки багна і болота від журналістів?
        Мені просто цікавий ваш світогляд.. світогляд людини, яка думає, що принижуючи іншого вона стає розумнішою...