хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Їхній другий день народження

  • 15.02.12, 19:56

В Івано-Франківську відзначили день виведення радянських військ з республіки Афганістан

 

 Лише за один рік, з 15 лютого 2011-го по 15 лютого 2012-го, Івано-Франківська обласна організація спілки ветеранів Афганістану поховала 37 своїх членів. Більшість з тих, хто спочив у бозі, – люди віком від сорока до п’ятдесяти років. Але кожен з них мав або фізичну, або моральну травму, залишену тією війною. І така сумна статистика повторюється в «афганців» щороку. Адже, як зазначив голова Івано-Франківської обласної організації УСВА Юрій Купчій, розмови стосовно медичного забезпечення афганців так і залишаються на рівні розмов.

Але попри все, на своє щорічне урочисте зібрання з нагоди виведення військ з Афганістану, до Івано-Франківського парку воїнів-інтернаціоналістів прийшло-таки кілька сотень людей. Це ті, хто служив чи втратив своїх близьких в афганській війні. На відміну від попередніх років привітати їх прийшли перші особи Прикарпаття.

 – Шановні родини загиблих воїнів-афганців, шановні солдати, офіцери та генерали, – звернувся до присутніх голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. – Дозвольте привітати всіх тих, хто залишився живий, із святом – святом другого дня народження. Адже всі ви вийшли з пекла. Пекла, в яке вас послала та Батьківщина, яка була в нас на той час. Але всі ви, без винятку, виконали свій священний обов’язок солдата, не зрадили своїй присязі. За що вам сьогодні честь і слава. Вклоняюсь всім вам за вашу мужність і ваш героїзм, який ви проявили в ті роки.

   Присутніх воїнів-афганців привітали голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, інші поважні гості. Молебень за загиблими та освячення пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам провели священнослужителі найбільших християнських конфесій. До підніжжя пам’ятника присутні поклали квіти та вінки, запалили скорботні свічні на згадку про тих, хто навіки залишився юним. Хвилиною мовчання та військовим салютом вшанували всіх загиблих інтернаціоналістів, і під час загального мовчання диктор прочитав імена 80-ти полеглих прикарпатців. Завершились урочистості традиційними фронтовими «сто грам» та кашею, яку за сприяння міської влади приготували всім присутнім бійці МНС.  

Загалом урочисті заходи з вшанування воїнів-інтернаціоналістів пройшли в усіх військових частинах та установах, що дислоковані на Прикарпатті.

       Сьогоднішній робочий день ми розпочали з загального шикування частини, - розповів заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації підполковник Олександр Кухарук. – Всіх афганців було заохочено владою командира частини перед загальним строєм.

Крім цього, ветерани Афганістану зустрілись з вихованцями військової кафедри Івано-Франківського Національного університету нафти і газу.

 

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

2

Коментарі

Гість: lemka

115.02.12, 20:29


..дякую, уже читала сьогодні.

    215.02.12, 20:30Відповідь на 1 від Гість: lemka

    а де? я ще нікому не писав....

      Гість: lemka

      315.02.12, 20:31Відповідь на 2 від Тараскин

      а де? я ще нікому не писав....
      А на головній...

        415.02.12, 20:35Відповідь на 3 від Гість: lemka

        так тож кияни... а я з Прикарпаття))))))

          Гість: lemka

          515.02.12, 20:41Відповідь на 4 від Тараскин

          так тож кияни... а я з Прикарпаття))))))
          От, чудо! Та ти також потрапляєш до ЛЕНТИ ЗАМІТОК, вона і називається ГОЛОВНА....... І взагалі у мене відстежує активність друзів. Я не любитель, але останнім часом увімкнула свою, щоби менше було непорозумінь, щоби людина могла оцінити мій світогляд, і не шокувалася, бо тут деякі дізнаються, що читаєш і плюсуєш усе, то відразу видаляються з друзів. Тому заходиш у налаштування і ставиш галочку ВІДСЛІДКОВУВАТИ АКТИВНІСТЬ ДРУЗІВ ЗА МІСЯЦЬ, а ще можна дозволити, щоби ВІДСЛІДКОВУВАЛИ ТВОЮ АКТИВНІСТЬ.

            615.02.12, 20:45Відповідь на 5 від Гість: lemka

            ух ти... а як найти ту ленту заміток... не смійся я правда не тупий.. просто я і так довго "роздупляв" цей сайт... але ще не докінця його "розчехлив"

              Гість: lemka

              715.02.12, 20:51Відповідь на 6 від Тараскин

              Я рідко, коли думаю, що людина тупа, бо за дипломом я викладач літератури/мови... Ось, тут: http://narod.i.ua/user/4739416/Моя сторінка, а знизу пишеться: Головна, відео, приколи, блоги, то ти тиснеш не на "Головну", а на Блоги, і тоді там така пласка таблиця, зручна і

              http://blog.i.ua/

              Приклад. Спробуй на своїй сторінці.

                Гість: Граф_Прошка

                815.02.12, 20:52

                дивно. раніше воювали і потім жили собі та й годі. а зараз якісь психічні проблеми віку вкорочують.

                  915.02.12, 20:58Відповідь на 7 від Гість: lemka

                  ок спробую дякую...

                    1015.02.12, 20:59Відповідь на 8 від Гість: Граф_Прошка

                    а ви знаєте, як пахне на руках кров людини, якій ви щойно перерізали горло?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна