хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

«Коли мовчать гармати»

  • 04.12.11, 14:37

Військовослужбовці 114-ї бригади тактичної авіації відкрили власну творчу виставку

   Напередодні святкування 20-ї річниці Збройних Сил України особовий склад 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації зворухобив мистецький світ Прикарпаття. Справа в тому, що в перше за всі роки незалежності нашої держави військовослужбовці та члени їх сімей виставили на показ громаді предмети власної творчості. Близько двох сотень  малюнків, виробів з бісеру, картин з тіста та шкіри і навіть ляльок зроблених з звичайного капрону. Всі ці твори робились не на замовлення, чи за наказом. Їх створювали військовослужбовці частини у вільний час, вкладаючи в них власну душу і натхнення. Разом вони створюють унікальне зібрання, яке можна тепер побачити в залах Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею. Потрібно наголосити, що керівництво цієї установи  відразу пішло на зустріч ініціативі військовослужбовців, і виділило для експозиції майже третину одного з експозиційних поверхів.

-         Ідея цієї виставки виникла у нас давно, - розповіла одна з організаторів виставки голова ради сімей військовослужбовців солдат військової служби за контрактом Ганна Савик. – Коли розпочалась робота по збору експонатів, то м зіткнулись з тим, що робіт дуже багато. І це приємно всіх нас втішило. Адже незважаючи на досить складну і відповідальну службу, в нашій бригаді є чимало надзвичайно обдарованих людей. І більшість з низ вперше виносить власні твори на розсуд громади.

Один з таких військових митців є старший лейтенант Олег Юнгер. Його картини маслом фактично відкривають виставку. За словами офіцера живописом він захоплювався з дитинства, однак лише нещодавно взяв пензля до по справжньому. Поштовхом для цього стало бажання передати іншим людям власне бачення навколишнього світу, його неповторну красу.  Також своєрідним відкриттям став і талант працівника Збройних Сил Наталії Красій. Її картини виготовлені зі шкіри викликали чималий інтерес у всіх, хто завітав на відкриття виставки. Також під час перегляду експозиції можна побачити чимало робіт дітей військовослужбовців. Наймолодшому з них Андрію Попадюку лише 9-ть років. Але він вже мріє стати як і його батько захисником України.

  Загалом виставка триватиме три тижні. Весь цей час вхід для військовослужбовців до залів музею буде безкоштовним. Ішим же відвідувачам квиток коштуватиме 5-ть гривень.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

2

Коментарі

14.12.11, 14:51

Молодці! Творчі люди завжди викликають захват і повагу

    24.12.11, 16:42Відповідь на 1 від Рися13

    дякую!!!

      Гість: Ks_kor

      35.12.11, 09:54

        45.12.11, 18:42Відповідь на 3 від Гість: Ks_kor