хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Мільйонні збитки, яких не було

  • 29.11.11, 11:25

«Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» працює прозоро

Нещодавно в мережі інтернет з’явилася публікація щодо втраченої можливості ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» додатково отримати 7 мільйонів гривень внаслідок реалізації деревини за цінами, нижчими від середньорегіональних. Інформація викликала певний резонанс. Адже протягом останніх двох років це військове підприємство викликає чималий інтерес у, так би мовити, не зовсім чистих на руку ділків. Неодноразово воно опинялось у центрі різноманітних економічних конфліктів, і навіть була спроба рейдерської атаки на нього. Тому за матеріалами, опублікованими на одному з інформаційних ресурсів, було організовано ретельну перевірку.

-         Ця інформація є неправдивою та непідтвердженою жодними доказами, - запевнив директор ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» Іван Рибак. -   Оскільки 23 березня 2011 року відповідно до наказу Міністра оборони України звільнено попереднього керівника підприємства, то новою адміністрацією ліспромкомбінату з метою встановлення та надання оцінки фінансово-господарській діяльності та функціонування системи внутрішнього контролю було ініційовано проведення аудиторської перевірки. Це нам було потрібно для підвищення ефективності використання ресурсів, оптимізації оподаткування, розробки заходів щодо поліпшення фінансового стану і результатів діяльності підприємства, оптимізації витрат і тому подібне.

   30 вересня 2011 року Головним КРУ в Івано-Франківській області складено аудиторський звіт за результатами державного фінансового аудиту діяльності ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» за 2008-2010 роки та перший квартал 2011 року. За словами керівника підприємства, інформація, яка міститься в даному аудиторському звіті, призначена виключно для нього та Міністерства оборони України. А оприлюднення або надсилання її іншим органам державної влади можливе лише за рішенням Начальника КРУ в Івано-Франківській області, але аж ніяк не представником Івано-Франківської ОДА. Як це сказано, зокрема, в інтернет-публікації.

         Крім цього, даний аудиторський звіт носить рекомендаційний характер, оскільки в ньому міститься не припис КРУ, який підлягає до виконання, а тільки рекомендації, які можуть бути використані керівником підприємства для врахування при прийнятті рішень щодо  ефективності та продуктивності діяльності ліспромкомбінату. Отже, він не може розцінюватись, як акт КРУ, обов’язковий до виконання.

-         Стосвно цін можу сказати таке, - продовжив директор ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» Іван Рибак. - Структурні підрозділи ліспромкомбінату знаходяться в восьми областях України. Ціни в цих регіонах відрізняються одна від одної. Іноді дуже кардинально. Здійснюючи свою господарську діяльність, ми керуємся чинним законодавством України. Так, зокрема, відповідно до чинного законодавства та згідно із Статутом підприємства ліспромкомбінат самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність та встановлює ціни на продукцію та послуги відповідно до законодавства України. Ціна на продукцію є вираженням узгодженого між продавцем і покупцем грошового або іншого майнового еквівалента, який покупець згоден заплатити за переданий йому товар.

На даний час відповідними правозахисними органами Міністерства оборони України ведеться перевірка того, як інформація, яка є конфіденційною, могла отримати широкий розголос.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України. 

1

Коментарі

129.11.11, 11:42

"була спроба рейдерської атаки на нього" "Тому [...] було організовано ретельну перевірку"

Товарищ подполковник, браво! Это пять!

    229.11.11, 11:48Відповідь на 1 від CKB

    так, ретельну перевірку опублікованого матеріалу а не підприємства... просто є така підозра, що скоро там знову можуть зявитись "директори" призначені якимось нижньодупинськими судами... для "порятунку" від "банкрутства"...

      329.11.11, 11:53Відповідь на 2 від Тараскин

      так, ретельну перевірку опублікованого матеріалу а не підприємства... просто є така підозра, що скоро там знову можуть зявитись "директори" призначені якимось нижньодупинськими судами... для "порятунку" від "банкрутства"...Ну понятно. Просто интересно прозвучало
      И я в очередной раз поражаюсь - если уж на армию начались рейдерские наезды, то страна уже ну безнадежно больна.

        429.11.11, 11:58Відповідь на 3 від CKB

        понимаешь, уж больно кусок то сладкий єтот леспромхоз )))) прикинь леса от закарпатя до подилля.... прикинул? так отож бо и воно )))))

          529.11.11, 12:01Відповідь на 4 від Тараскин

          понимаешь, уж больно кусок то сладкий єтот леспромхоз )))) прикинь леса от закарпатя до подилля.... прикинул? так отож бо и воно )))))Хм... ну сладких кусков в армейском хозяйстве немало. Но в государственном понимании армия - это должно быть святое, если говорить высоким штилем. А тут получается, что ее саму надо защищать от тех кого она призвана защищать. Нет, это болезнь...

            629.11.11, 12:31Відповідь на 5 від CKB

            понимаешь, уж больно кусок то сладкий єтот леспромхоз )))) прикинь леса от закарпатя до подилля.... прикинул? так отож бо и воно )))))Хм... ну сладких кусков в армейском хозяйстве немало. Но в государственном понимании армия - это должно быть святое, если говорить высоким штилем. А тут получается, что ее саму надо защищать от тех кого она призвана защищать. Нет, это болезнь...да уж.....

              729.11.11, 17:43Відповідь на 5 від CKB

              что поделать... бабло часто решает все.....