хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

На Прикарпатті святкували 9-те травня

  • 09.05.11, 14:03

   Урочистий мітинг-реквієм з нагоди святкування 66-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні в Івано-Франківську розпочався з спільної молитви та виконання Державного Гімну на центральному меморіалі пам'яті. Привітати ветеранів прийшли голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, обласний військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких, інші перші посадові особи області. В своїх промовах до присутніх вони висловили щиру вдячність тим, хто не шкодуючи власного життя врятував Україну від німецько-фашистської навали.

Після цього в урочистому строю пройшли  військовослужбовці частин гарнізону. На завершення святкування всіх присутніх запросили до приміщення Івано-Франківського обласного українського музично-драматичного театру імені Івана-Франка. Саме там творчі колективи Прикарпаття дали для ветеранів урочистий театралізований концерт пам'яті, який завершився святковим обідом в холі театру та традиційними «фронтовими ста грамами». А до тих, хто за станом здоров’я  вже не зміг прийти на свято, в гості поїхали спеціально скеровані військовослужбовці. Вони подарували ветеранам символічні подарунки та набори необхідних для них ліків та продуктів.

  На жаль, цього разу урочистості з нагоди Дня Перемоги в Івано-Франківську були дещо зіпсуті мітингом представників партії «Свобода», які вимагали припинити святкування комуністичних свят в Україні. Проте, завдяки чітким діям міліції особливих інцидентів не відбулось.

Справді теплим і домашнім вдалось святкування 66-ї річниці Перемоги у 114-ій бригаді тактичної авіації та 197-ій авіаційній базі. Ще 8-го травня військовослужбовці запросили до себе в гості тих небагатьох ветеранів частини, що залишились в живих. Для них були і подарунки, і святковий концерт знаних артистів з Народного дому №1, і теплота та щирість сердець військовослужбовців сучасного покоління.

  Також 9-го травня в селі Пістинь Косівського району відбулось перезаховання пятьох військовослужбовців, які загинули під час боїв за Прикарпаття. За словами косівсько-верховинського об’єднаного  районного військового комісара майора Сергія Луцика, один з цих солдатів – невідомий радянський воїн, інші чотири – угорці. І хоча під час війни вони воювали по різні боки окопів, та за ними всіма однаково місцеві мешканці справили панахиду і запалили свічки.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

2

Коментарі

Гість: Shabash

19.05.11, 14:35

свободовцы в этом случае не правы

    Гість: HomoHomini

    29.05.11, 14:56

    А чому пабеділі тільки німців ? А поляків ? А сербів ? А чехів ? А чувашей ? А мордву ? А чеченців ? А скільки ще народів Сибіру винищили ?

      39.05.11, 23:54

      очень уважаю эту дату.