хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

  • 05.05.11, 12:55
Друга світова війна залишила глибокий кривавий слід

і на Прикарпатті.  Цю землю від фашистської навали 66 років тому визволяли і частини Радянської армії, і партизанське з’єднання Сидора Ковпака, і загони УПА. Пам’ять про ті буремні роки живе у серцях прикарпатців, як живе й щира, безмірна вдячність сучасників до тих, хто полив цю землю кров’ю, захищаючи людське право жити мирно і вільно. А свідченням тому – численні памятники й монументи, які можна бачити у кожному найвіддаленішому селі й селищі на Івано-Франківщині.

 У селі Тишківці Городенківського району стоїть величчний пам’ятник генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу (Тарасові Чупринці), а поруч, метрів за сто, – меморіальний комплекс радянським воїнам-визволителям села і тим, хто загинув тут, встановлюючи радянську владу. Коментарі, як кажуть, зайві.

При вїзді у село Незвисько Городенківського району стоїть фронтова гармата – як символ памяті про радянських визволителів. А у селищі Чернелиця того ж району – меморіальний хрест та стіна з прізвищами тих, хто загинув у Другій світовій війні, захищаючи майбутнє цього краю.

У центрі села Гарасимів Тлумацького району – чудовий памятний комплекс радянським воїнам, який стоїть поруч з такою ж прекрасною  композицією, присвяченою січовим стрільцям і повстанцям. Обидва – доглянуті і шановані місцевими мешканцями.

А у Хотимирі Тлумацького району, в самому центрі села, напроти величної церкви, височіє постать радянського солдата з нетлінним написом «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Таких прикладів щирої вдячності і пам’яті на Івано-Франківщині – сотні. Місцевий люд знає і шанує свою історію не лише на словах.

Фото Тараса Греня

1

Коментарі

анонім

15.05.11, 13:15

гарна стаття..

    25.05.11, 13:23Відповідь на 1 від анонім

    дякую ))))

      Гість: скоро удалюсь

      35.05.11, 13:48

      почносят все вандалы, скоро, только власть поменяетсо и всё

        45.05.11, 13:50Відповідь на 3 від Гість: скоро удалюсь

        да не посносят.... если до сих не посносили )))))

          56.05.11, 21:39

          для меня - не "вторая мировая". для меня - "Великая Отечественная". не могу слышать "вторая мировая". не могу - и все тут...

            66.05.11, 21:45

            а еще странно, что это уцелело до сих пор и не загажено - да еще на Западной... слава богу, люди там еще есть и не все сошли с ума...

              76.05.11, 22:44Відповідь на 6 від Delta357

              знаешь.... два дня я обьясняю и москалям и восточникам что на западе люде культурнее и воспитанее, что тут не тебя не убьют за язык или вероисповидание да поклоняяйся ты хоть сталину хоть чёрту... человеком будь! понимаешь!!!!! а за укр язык неделю тому на луганщине меня чуть не убили... "бендеровец"..... хотя лично я ничего им плохого не сделал просто говорл на укр и номера на машине львовские... ну не окупанты... кацапы...