хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Врятуйте військову бібліотеку!

  • 17.02.11, 22:53

Більш ніж 200 томів книжок на історичну та художню тематику, а також пластової літератури передали військовій бібліотеці 197-ї авіаційної бази активісти Івано-Франківського осередку «Пласт».

  - Коли ми почули про прохання офіцерів Західного регіонального медіа-центру допомогти врятувати військову бібліотеку, то вирішили відгукнутися, - розповів голова Івано-Франківського осередку «Пласту» Станіслав Провальний. –  Адже власне з цією частиною нас єднають давні дружні стосунки.  Частина з переданих нами книжок – це книги з власного пластового бібліотечного фонду, частину нам надала з особистої бібліотеки відома прикарпатська меценатка пані Марта Малкош, а частину зібрали ветерани першої національної Української дивізії.

   Ці книги були зібрані активістами «Пласту» всього за два тижні.

  - Я дуже вдячна пластунам  за їхню допомогу у поповненні нашого фонду, - наголосила бібліотекар Віра Соловей. – Наші читачі – це офіцери та солдати трьох авіаційних частин гарнізону, а також діти та члени сімей військовослужбовців, що проживають у військових гуртожитках на території частини. Тож для них кожна нова книга, яка зявляється у нашій бібліотеці, є цікавою.

   Загалом стан справ з книжковим фондом цієї бібліотеки, на жаль, можна назвати катастрофічним. Адже він складається з девяти тисяч книжок, отриманих в основному ще в радянські часи. Лише 600 книжок українською мовою. В основному це книжки історичного спрямування. З художньої літератури українською мовою в бібліотеці був лише один том творів Франка! Не можна сказати, що командування частини не звертало на це увагу. Але попри всі звернення командирів у різні інстанції відповідь була приблизно одна: недостатньо фінансування, в державі криза. Не можна винити в тому, що в бібліотеці обмаль книг, і бібліотекаря.

Здавалось би, на допомогу бібліотеці могли б прийти шефи військової частини. Офіційно ними визнано Івано-Франківський міськвиконком. Але коли військові звернулись до міськвиконкому з проханням допомогти виділити книги, то у відповідь почули: «Нічим допомогти не можемо. Спробуйте самі походити по видавництвах. Може, хтось щось і дасть…». Так само малообіцяючою була і відповідь чиновників обласної державної адміністрації. Тож усі гарні слова про шефство та допомогу в розвитку та житті військових частин – це лише парадово-паперова метушня. Від якої книжок у бібліотеці не додається.

  - Ми дуже гостро потребуємо сьогодні книжок власне художнього спрямування, причому як дитячої, так і дорослої літератури, - продовжує бібліотекар Віра Соловей. – І будемо раді та дуже вдячні будь-якій допомозі і будь-яким книжкам. До речі, хочу розвіяти міф про те, що солдати і офіцери байдужі до читання. Це далеко не так. До мене часто звертаються по ту чи іншу книгу, але, на жаль часто-густо мені доводиться відповідати відмовою.

   Бібліотекар військової частини звертається до всіх небайдужих: якщо хто має україномовні книжки, якими може поділитись, звертайтесь у військову частину за адресою: м.Івано-Франківськ, вулиця Чорновола, 21, 197-а авіаційна база.  

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

5

Коментарі

117.02.11, 23:04

Библиотека есть и нормально функционирует. Здесь не о спасении, а по пополнении фондов идет речь. А то сейчас свидомые не дай бог подумают, что в Ивано-Франковске закрывают украиномовну библиотеку...

    217.02.11, 23:08Відповідь на 1 від CKB

    так понимешь в чом прикол то... власти отказались поомочь... а простые пластуны книжек нашли и ветернаы змагань книжек дали.... просто стране начхать на проблемы библиотек...

      317.02.11, 23:09Відповідь на 2 від Тараскин

      так понимешь в чом прикол то... власти отказались поомочь... а простые пластуны книжек нашли и ветернаы змагань книжек дали.... просто стране начхать на проблемы библиотек...Да надо кинуть клич в городе - принесут. Я вот не далее как вчера пересматривал книги. Две сумки набрал таких, которые уже никогда читать не буду.

        417.02.11, 23:13Відповідь на 3 від CKB

        жалко что ты в киеве... а не во львове или станиславове .... )))

          517.02.11, 23:14Відповідь на 4 від Тараскин

          жалко что ты в киеве... а не во львове или станиславове .... )))Нет уж... лучше вы к нам

            617.02.11, 23:19Відповідь на 5 від CKB

            скоро приедем

              717.02.11, 23:35Відповідь на 2 від Тараскин

              просто стране начхать на проблемы библиотек...стране на многие проблемы начхать. тут вертолёт никак не полетит...не говоря уже о....
              но вопросы надо ставить! спасибо

                818.02.11, 08:44Відповідь на 7 від zvukar

                да вертолет это просто национальная катастрфа))))) бедолага янек.... гарна цяця а играть низя.....

                  918.02.11, 10:21

                  традиційно існуючий стереотип - "цирк - зрелище для солдат и домохазяек", відповідно - солдати не читають - ось вам і результат.... а про високоосвічених військових армії УНР, УСС і УГА , гімназистів-крутянців чомусь забули?

                    1018.02.11, 17:10Відповідь на 9 від Рися13

                    рися! що сьогодні було в білій хаті )))))) на твоєму поверсі в кінці коридору )))))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна