хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

У Ценжеві працювала комісія Адміністрації Президента

  • 22.11.10, 10:58

Комісія Адміністрації Президента України на чолі з Олексієм Софроновим відвідала колишню базу зберігання компонентів ракетного палива в селищі Ценжів, що поблизу Івано-Франківська. Головними питаннями, які ставились на розгляд комісії, були: хід рекультивації земель, утилізація технічних засобів колишньої групи ракетного палива гептил, вирішення побутових проблем мешканців жилого містечка.  

   Нагадаємо, що цей військовий об’єкт зберігання меланжу було сформовано в 1961 році. За часів незалежності України тут у 40 резервуарах зберігалося близько 2,2 тисячі тонн меланжу. Його було повністю вивезено 24 червня цього року, у рамках реалізації спільного проекту ОБСЄ - Україна стосовно утилізації запасів меланжу. Після цього більшість резервуарів було утилізовано, а кращі з них після проведення відповідних експертиз та підготовчих робіт, були скеровані до інших складів зберігання меланжу.

На даний час на території частини залишилось житлове містечко, що складається з семи будівель, клубу, котельні та водонапірної вежі. В цьому містечку залишаються проживати 40 сімей військовослужбовців, а це 114 мешканців, 22 з яких – діти. Для їх відселення та рішення їхніх житлових потреб потрібно від 4,5 до 5,5 мільйонів гривень. Крім того потрібно близько трьох мільйонів гривень на рекультивацію земель безпосередньо самих складів, а це приблизно 71 гектар.

  Представники комісії наголосили, що стан справ з розформуванням цієї частини і хід передачі території, яку вона займала у власність місцевим органам самоврядування знаходиться під постійним контролем вищого керівництва держави.

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

2

Коментарі

122.11.10, 22:54

Будемо сподіватися, що складеться на краще.

    223.11.10, 09:53Відповідь на 1 від N 47-ий

    є таке прислів’я - обіцяв пан кожуха... та гріє його слово