хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Українські морські піхотинці пишуть нову бойову історію українсь

  • 02.05.18, 21:20

Українські морські піхотинці пишуть нову бойову історію українського війська, та створюють власні, притаманні лише їм бойові традиції

Командир окремої бригади морської піхоти полковник Андрій Гнатов.

-                    Товаришу полковнику, незабаром у підпорядкованій вам бригаді відбудеться ритуал притаманний лише морським піхотинцям – складання Клятви морського піхотинця. Будь-ласка розкажіть нашим читачам, що це за подія?

-                    Клятва морського піхотинця -  це одна з найдавніших та найважливіших традицій для кожного з нас. Загалом, традиції української морської піхоти виникли з самого початку заснування Збройних Сил України. Проходження смуги перешкод, це суворе випробовування на фізичну витривалість та командний дух. Моральна підготовка до клятви -  місяці наполегливої ратної праці на передових рубежах оборони України, отримання реальної поваги та авторитету у своєму колективі, любов до Батьківщини та воля до отримання перемоги. Все  це дуже важливі етапи в житті кожного морського піхотинця, а перед усім молодого воїна. Того, який вирішив пов’язати своє життя саме з нашим військовим братерством. Того, який розуміє яку відповідальність, а разом з тим фізичні і моральні навантаження бере на себе. Того, який не чекає визнання своїх заслуг кимось зі сторони, але з гордістю носить кожну отриману в бою відзнаку.  

-                    В чому важливість цієї клятви для морпіхів?

-                    Ну по перше вона дає кожному з нас право гордо, за будь-яких обставин, носити берет морського піхотинця. Адже це не просто елемент військової форми одягу. Це своєрідний символ особистої доблесті і звитяги. Недарма, кажуть, що той хто отримав цей берет носить його з гордістю, а той хто не зміг його отримати дивиться на нього з заздрістю. І навіть не побоюсь такого слова з певною благоговійністю. Наявність берета є те, що людина пройшла певні випробування, зарекомендувала себе воїном, продемонструвала безстрашність в умовах ведення проти нас гібридної війни. Тобто саме це є тим сплавом патріота та воїна-захисника в чистому вигляді.

-                    Проте, незабаром буде змінено зовнішній вигляд одностроїв Морських піхотинців. Змін зазнає і берет. Як ви можете прокоментувати це?

-                    На сьогоднішній день у Військово-Морських силах Збройних Сил України тривають реорганізаційні процеси в рамках виконання рішення керівництва нашої держави про новий сучасний вигляд та якість наших Збройних Сил. Відповідно до цього відбуваються певні зміни форми одягу, беретних знаків, знаків розрізнення, головних уборів тощо. Не винятком є і морські піхотинці. Цього року, після проходження випробування, морські піхотинці отримають берети та знаки вже нового сучасного зразку. Хочу наголосити на тому, що зі зміною кольору берету, та символу морської піхоти не змінюється філософія та сутність самого морпіха. Мова йде не про колір чи вигляд берету. Мова йде про виховання, про волю, про дух морського піхотинця. Це найважливіше, що тільки є для кожного, хто присвятив своє життя служінню в морській піхоті. Сьогодні всі ми відбудовуємо Збройні Сили України. Дещо реформуємо. Але деякі речі створюємо практично з нуля. Вже зараз є дуже багато традицій та започаткувань, які лишень з’являються. Це стосується зокрема вручення Бойових Прапорів військовим частинам, як відзнаки військової доблесті під час ведення бойових дій. Надання бригадам та поляками почесних найменувань не за якимись радянськими зразками, а відповідно до української новітньої історії, та вимог сучасності. Це до речі стосується і отримання Штандартів командувачів, і повна зміна зовнішнього вигляду та назв державних нагород, відомчих відзнак. Не виняток і військовий однострої. І важливо щоб такі своєрідні психологічні «якорі», та схожість стандартів, які якраз і використовуються країною окупантом для збільшення та виправдання своєї агресії викорінити в нашому суспільстві.

-                     Морська піхота сьогодні пише свою унікальну бойову історію. Історію на якій будуть виховуватись всі прийдешні покоління воїнів та громадян нашої держави. Вже тепер започатковано та втілено в життя багато ініціатив скерованих, як на військові традиції братерства та виховання поваги і гордості за свою військову справу, так і соціальних. Це означає те, що Українська Морська піхота розвивається, вдосконалюється, та рухається вперед разом зі всім прогресивним суспільством України. Незмінним, повторюсь лише залишиться наш дух та філософія захисника рідної держави.

-                    Дякую за відповіді.

Тарас Грень.

5

Коментарі

12.05.18, 22:23

Морська піхота сьогодні пише свою унікальну бойову історію. Колись діти її вивчатимуть.

    Гість: _ _vs_ _ __

    22.05.18, 22:47Відповідь на 1 від Тарас Музичук

    Морська піхота сьогодні пише свою унікальну бойову історію. Колись діти її вивчатимуть. а зачем дети , а ты ) что скажешь?!

      Гість: _ _vs_ _ __

      32.05.18, 22:49

      Командир окремої бригади морської піхоти полковник Андрій Гнатов.
      ============================================= ========
      это замечательно
      фото - сессия
      )))

        Гість: сонный

        43.05.18, 18:28