хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Легендарна «двадцятка»

  • 22.04.18, 11:43

Легендарна «двадцятка»

Свій четвертий «день народження» воїни 20 окремого мотопіхотного батальйону святкують на передових позиціях оборони України

20 окремий мотопіхотний батальйон створювався у важкий для України час. Чотири роки тому, як і сьогодні по всій нашій Батьківщині квітли яблуневі та вишневі сади, розпускались тюльпани, земля оживала після зимового сну. Та настрій у українців був не радісним. Адже на сході нашої держави розпочалась повномасштабна, хоч і прихована агресія російських окупаційних військ. Потрібно було захищати рідну неньку від ворожої навали. Саме тоді на допомогу Збройним Силам України почали створюватись батальйони територіальної оборони. Одним з таких і став 20 батальйон територіальної оборони «Дніпро». За свої чотири бойові роки цей підрозділ пройшов суворий гарт війни. Маріуполь, Піски, Карлівка, Червоний Партизан, Желанне, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка… Бійці батальйону завжди були на найважчих та найважливіших ділянках фронту. Керівництво антитерористичної операції знало, що доручивши справу «Дніпровцям» може бути спокійним за результат. Ворог буде переможений, і поставлене завдання виконано. А чого було варто знищення російської диверсійної групи до складу якої входи російські кадрові військові зокрема Віктор Агєєв, захоплений в полон саме бійцями «двадцятки».

-                    Бойовий шлях батальйону вкритий звитягою, подвигом і мужністю, - зазначив у вітальному слові командир бригади Владислав Клочков. -  Ми всі цінуємо кожного бійця цього славетного підрозділу. Я, як командир бригади пишаюсь тим, що в мене є такий бойовий батальйон.

Привітати бійців приїхали також і численні гості та волонтери, які протягом всього часу існування підрозділу підтримували наших хлопців.

-                    Чотири роки… здається, що це маленький термін для життя військової частини, - сказала Галина Гончаренко. – Але за цей час на вашу долю випало стільки випробовувань! Ви звільняли села і міста. Ви тримали оборону там, де здавалось що ситуація безнадійна. Ви наші герої! Всі ви!

Те, що батальйон є однією родиною для всіх своїх воїнів свідчить той факт, що чимала кількість бійців залишилась в його лавах, або повернулась сюди назад після звільнення у запас. Не забувають ту і про своїх поранених та загиблих побратимів. Разом з ветеранами підрозділу вони завжди у строю. От і цього разу нагороди за своїх синів, що віддали життя за Україну отримали їх матері Лисенко Тамара Олексіївна та Решетняк Тетяна Олексіївна.

-                    Наш батальйон хоч і має пекельне бойове минуле, але у майбутнє дивиться дуже впевнено, - зазначив командир батальйону підполковник Вадим Римаренко. – Ми знаємо, що звільнимо нашу державу від загарбників, відбудуємо свої міста і села.

Підтримують свого командира і бійці батальйону. За їх словами вони готові в будь-який момент перейти з адекватної оборони до активного наступу. І в жодного з них немає сумнівів в перемозі.

Завершились урочистості нагородженням кращих військовослужбовців. Та оскільки цей підрозділ складається саме з таких, то нагороди отримали усі. Щоправда, багатьом бійцям вони були вручені безпосередньо на передових позиціях, саме там де вони зараз несуть свою службу, і захищають Україну від російської терористичної навали.

Тарас Грень.

3

Коментарі

Гість: petit caporal

122.04.18, 11:58

    222.04.18, 12:12

    Все седые, почтенные люди, а где же молодежь?

      Гість: сонный

      323.04.18, 16:59