хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Джура – означає товариш

  • 20.04.18, 11:20

Джура – означає товариш

Військовослужбовці оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» активно долучаються до військово-патріотичного виховання молоді Донбасу. Зокрема, завдяки роботі офіцерів військово-цивільного співробітництва на чолі з підполковником  Владиславом Назаровим,  команда учнів Вугледарського міського навчально-виховного комплексу «Мрія», які прийматимуть участь у всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») отримали справжнє військове обмундирування.  

Нагадаємо - всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») це важливий елемент виховання підростаючого покоління. Метою проведення змагань і конкурсів на різних етапах гри «Джура» є перевірка рівня знань, умінь і навичок, набутих учнями в процесі занять за програмами гуртків «Джура» та інших гуртків козацько-лицарського виховання. Самі змагання різноманітні та різнопланові. Тут є і вправи на фізичну підготовку –такі як перетягування линви, долання туристичної смуги перешкод, надання першої медичної допомоги, та евакуація постраждалих. Змагання на вправність наприклад стройовий вишкіл та стрілецькі змагання. Та головне місце займають інтелектуальні конкурси зокрема  «Інтелектуальна гра-вікторина «Відун», творчо-мистецький звіт «Ватра». Одним з обов’язкових конкурсів є також конкурс звітів «Добре діло» (про виконання завдань відповідно ідейним принципам лицарства). Одним словом ця гра вчить українських юнаків бути не лише сильними і мужніми, а ще й уважними і освіченими. Тобто володіти тими рисами характеру, які завжди були притаманні українським козакам.

-           Дух нашого навчального закладу відомий і в місті і в усьому регіоні, - розповіла заступник директора Вугледарського міського навчально-виховного комплексу «Мрія» Людмила Кучерук . – Ми завжди вирізнялись своїм патріотичним вихованням. Тому участь наших учнів в цій грі була закономірна. І от вже два роки поспіль готуватись до змагань нам допомагають військовослужбовці Збройних Сил України. всі ми щиро вдячні за ці однострої, що були подаровані нашому навчальному закладу. Обіцяємо ставитись до них дуже уважно і обережно.

Підбір учнів на змагання було не випадковим. Хлопці та дівчата, які потрапили до «шкільного рою» займаються спортом та є відмінниками з багатьох навчальних дисциплін. Прагнення перемогти вони яскраво висловили  у назві свого «рою» - «Чорні вершники».

-           У нас дуже гарна команда, - розповіла учасниця змагань Софія Шкуратова . – Ми всі дуже дружні і мужні! Переконана, що перемога на всіх рівнях конкурсів буде за нами. Адже ми доклали чимало зусиль щоб підготуватись. Та й наставники в нас були найкращі - військовослужбовці Збройних Сил України.

Загалом співпраця між учнями цього навчального закладу, та військовослужбовцями має багаторічну історію. Так, лише протягом минулого року учні подарували бійцям виготовлений власноруч тенісний стіл. Крім цього, Вугледарські школярі стали організаторами патріотичного флешмобу «дякуємо за службу», який був націлений на підтримку бійців з інших регіонів України, що прийшли захистити їх від російської агресії. Крім цього діти школи постійно малюють малюнки, та пишуть листи для солдат, що знаходяться на передових лініях оборони.

-            Дуже радий тим, що в нас склалась така міцна і тісна співпраця, - наголосив підполковник  Владислав Назаров. – Ми дійсно разом провели дуже багато заходів. Сподіваюсь, що ці військові однострої, які ми передали вам сьогодні,  додадуть не лише зовнішнього лоску вашій команді, але й надихнуть у ваші серця віру в перемогу, прагнення її досягнення. Бо саме в таких одностроях воїни Збройних Сил України сьогодні захищають нашу державу від ворожої навали. І знаючи характер Вугледарців переконаний, що незабаром ми вболіватимемо за вас на всеукраїнському конкурсі.

В свою чергу, учні навчально-виховного комплексу «Мрія» подарували військовослужбовцям коровай хліба, як символ єдності та прагнення миру і достатку.

Тарас Грень.

7

Коментарі

120.04.18, 11:30



    Гість: Nahibator

    220.04.18, 11:52

      320.04.18, 22:53

        Гість: сонный

        421.04.18, 06:46