хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Начальник ВМКЦ Західного регіону закликав журналістів

  • 08.11.17, 12:31

Начальник ВМКЦ Західного регіону закликав журналістів не розповсюджувати неперевірені факти стосовно поранених та хворих військовослужбовців

Минулого тижня до військово-медичного клінічного центру Західного регіону вперше прибув спеціалізований медичний літак з військового лікувального закладу міста Одеса. Ним до Львова було доставлені військовослужбовці, які потребують складного і тривалого лікування.

До нас, з метою отримання високоспеціалізованої медичної допомоги, та спеціалізованої реабілітаційно-відновленої терапії, періодично прибувають пацієнти з госпіталів другого та третього рівня, - розповів начальник ВМКЦ Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда. – Загалом до нас прибуло 11 чоловік, двоє з яких мають складні ураження спинного мозку. Їх стан середньої важкості і задовільний. Пацієнти, які мають ушкодження спинного мозку знаходяться у відділенні інтенсивної терапії та реанімації клініки неврології, їх стан середньої важкості.

За словами керівника військового медичного закладу, на даний момент хворі потребують медичного догляду та високоспеціалізованої допомоги фахівців, які мають відповідний досвід та навички. Окремо полковник медичної служби Іван Гайда зупинився на коментарі стосовно негативного резонансу, який викликали заяви певних волонтерів стосовно прибуття в госпіталь цих поранених.

— Шановне журналістське товариство, за допомогою всіх вас звертаюсь до представників засобів масової інформації та взагалі до всіх волонтерів, — зазначив він. — Перш, ніж давати якійсь коментар в медіа простір, цей коментар має бути перевіреним. Адже деколи, зважаючи на обставини, слово інформація може бути зброєю. І може як підняти та покращити, так і знищити всі надбання. Нагадую, що будь-яка інформація стосовно пацієнта є персональною. Її розголошення має погоджуватись з самою людиною. Або, якщо людина не дієздатна, то з її близькими родичами. Коментар стосовно стану хворого може дати тільки високо підготовлений фахівець-медик. Тому я прошу всіх не порушувати Закони України. Ми, як фахівці медичної служби, не порушуємо законів. Тому дуже прикро спостерігати їх нехтуванням іншими особами. На даний момент Військовою прокуратурою Південного регіону порушено кримінальне провадження стосовно публікацій у медіа-просторі. Отже судом буде визначено винуватих, та призначено покарання.  

Загалом станом на сьогодні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону перебуває 38 поранених військовослужбовців. Всі вони отримують всебічне забезпечення та медичну допомогу.

 

Полковник Тарас ГРЕНЬ, Львів.

1

Коментарі

18.11.17, 19:18

якщо бути до кінця чесними, то правди ми і не знаємо - які справжні втрати на фронті, скільки загинуло під Іловайськом, Дебальцевим...про небойові втрати вже не кажу...друга справа, що в такий період суспільство не має знати всього, бо це військова таємниця..