хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Офіцер нової армії України

  • 17.08.17, 11:44

Офіцер нової армії України

 

         Зі своїм аналітичним складом розуму вона могла б з легкістю найти роботу бізнес-керівника в будь-якій з потужних компаній. Отримувати пристойну зарплатню працюючи регламентований робочий день і не мати звичайних «армійських приколів». Та з незважаючи на це, підполковник Ольга Сальнікова таки обрала шлях військового. На сьогоднішній день перелік всіх її наукових звань та досягнень займе не один газетний рядок. Завдяки працелюбності вона стала самим молодим і єдиним доктором наук з державного управління у Збройних Силах України.

         Стати військовою вирішила ще в школі. Ключовою точкою опори в реалізації задуманого напевно став її характер. Оля завжди сміливо йшла проти сталих думок, особливо коли вважала їх не правильними. Але це не був опір ради опору. Вона завжди намагалась довести свою правоту вибудовуючи логічні ланцюги основані на конкретних фактах. Мріючи про військову дипломатію вона поступила до тоді ще Військового інституту Національного університету «Львівська політехніка» імені гетьмана Петра Сагайдачного на спеціальність “Міжнародні відносини”. Та закінчити навчання у Львові, молодому спеціалісту не вдалось. Через певні реформи освіти її було переведено до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка у місті Київ. Роки навчань у «західній столиці України» вона згадує з теплотою і повагою. Саме тоді в неї було річне стажування у Грецькій республіці у місті Афіни, де вона набула унікального досвіду проходження військової служби у країні-члені НАТО та, відповідно, підвищила знання декількох іноземних мов.

         Ольгу Федорівну часто питають, чи важко жінці досягти в армії високих посад і звань. Як правило, вона усміхається у відповідь, і каже,що головне мати високу працелюбність. Її порада всім, хто ставить перед собою амбітні цілі, особливо в Збройних Силах, запастись великим терпінням і віддавати максимум часу та сил обраній професії. Сьогодні підполковник Ольга Сальнікова вже може пишатись проробленою роботою. Адже її пропозиції та ідеї офіційно прийняті та працюють у регламенті Верховної Ради України та Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Деякі її «ноу-хау» взяті на озброєння у Державному Концерні «Укроборонпром» та у Департаменті воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України. Особливо вона пишається тим, що низка її ідей була включена до Концепції Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року. На основі цієї концепції було створено стратегію розвитку «національної оборонки».       

         Зараз Ольга Федорівна перебуває у зоні проведення антитерористичної операції  в групі цивільно-військового співробітництва. Одним з аспектів її роботи в районі проведення АТО є відстоювання позиції та соціальних гарантій учасників антитерористичної операції у Донецькій облдержадміністрації. Останнім питанням було розподіл виплат з нагоди 26-ї річниці проголошення незалежності України серед інвалідів АТО та родинам, які втратили близьких через російську агресію. Завдяки принципіальній позиції підполковника Ольги Сальнікової, а головне чітко викладених аргументів, розмір виплат вдалось унормувати та збільшити. Також однією зі складових її діяльності є супроводження іноземних делегації у зоні АТО. Хоча, ті, хто давно служить поруч з Ольгою Федорівною навряд чи здивувались. Справа в тому, що вона науково-педагогічний працівник Національного Університету оборони України імені Івана Черняхівського, і на її думку, військовий педагог перш за все повинен бути прекрасним комунікатором. Вміти знаходити спільну мову як з колегами, так і з опонентами. До речі, за результатами анонімного тестування, яке відбулось за дорученням Начальника Генерального штабу Збройних Сил України, підполковник Ольга Сальнікова ввійшла до числа кращих викладачів закладу.

         У своєму майбутньому Ольга Федорівна планує стати держаним діячем. Причому власне діячем, а не політиком. На її переконання принципи управління армією та державою дуже схожі. Хоча цілком можливо, що її серце назавжди буде належати Збройним Силам України.

Тарас Грень.

 

4

Коментарі

119.08.17, 15:50

Чудово!