хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

«Кращий талісман – підтримка товариша…»

  • 30.10.16, 10:12

«Кращий талісман – підтримка товариша…»

Робочий день хлопців, що сідають за кермо автомобілів,  з біло-синіми позначками «НМ» починається набагато раніше ніж у всіх інших військовослужбовців Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. А закінчується набагато пізніше ніж зазвичай прийнято. Бо їх «коні» хоч і залізні, та потребують ретельного догляду. В СЦКК жартома кажуть, що коли є люди без яких, як без рук, то без всіх автомобілістів тут як без ніг. Бо саме завдяки цим хлопцям є можливість оперативно потрапити на місця обстрілів, зафіксувати та передати правдиві данні про порушення представниками ОРДЛО режиму припинення вогню.

-         В свою команду ми беремо лише кращих, - розповідає офіцер з питань технічного забезпечення СЦКК полковник Сергій Пеккоєв. – Бо служба в нас і цікава і складна одночасно. Крім знання своєї справи, потрібно мати ще ї залізну витримку.

До речі, велетенські позначки на машинах «НМ» не рятують від ворожих обстрілів. Навіть за умови, що збройні формування ОРДЛО нібито знають, про функції людей, які пересуваються таким транспортом, і не мали б відкривати по ним вогонь. Та на практиці виходить інакше. Наприклад  20 вересня цього року спостерігачі СЦКК  висунулись на місце фіксації обстрілу неподалік населеного пункту Світлодарськ. За наявною інформацією, протягом доби зі сторони незаконних збройних формувань ОРЛО (в напрямку Калинівка – Луганське) було випущено близько 100 мін калібру 82 та 120 мм.  Після прибуття на місце розпочався обстріл з боку бойовиків. По наших воїнах вони цілили з зенітної установки та великокаліберного кулемета. В результаті УАЗик на якому приїхали спостерігачі, був прошитий кулями наскрізь. Від поранень хлопці врятувались чудом.  

Та разом з тим, ніхто з автомобілістів не вважає себе героями. За їх словами, вони просто сумлінно виконують свою роботу. Скажімо прапорщик Анатолій Скопич. В збройних силах він вже 23 роки. Техніка йому подобалась з дитинства, а от після строкової служби він вирішив залишитись в строю. З першого дня проведення антитерористичної операції Анатолій Іванович просився відправити його на схід України. І навіть свого сина він вітав з днем народження пізно ввечері. По скайпу. Коли випав вільний час.

-         Автомобілісти, то така собі маленька родина в велетенській військовій сім’ї, - з усмішкою розповідає прапорщик Анатолій Скопич. – Тут завжди можна розраховувати на підтримку та взаємодопомогу. Особисто я не забобонний. Я не вірю в прикмети, а найкращим талісманом вважаю підтримку  товариша.

Своє професійне свято автомобілісти Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін знову проведуть за кермом автомобілів. Адже незважаючи на неділю, з самого ранку бойовики продовжили обстріли позиції українських захисників Батьківщини. А це означає, що спостерігачам знову потрібно на виїзд. Знову «намотувати» на спідометр небезпечні АТОшні кілометри, щоб Україна та світ знали правду, про те, що твориться на Донбасі.

Тарас Грень.

 

 

9

Коментарі

130.10.16, 10:35

    Гість: сонный

    230.10.16, 11:45

      330.10.16, 11:50

        430.10.16, 12:05

          530.10.16, 12:44


          Слава Героям!