хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Що потрібно ЗСУ?

  • 04.04.16, 01:18

Що потрібно ЗСУ?

Зараз навколо цього питання точиться чимало, як політичних маніпуляцій, так і відвертих спекуляцій думкою людей. Головна платформа для розведення демагогії і популізму — бараняче переконання національного електорату в тому, що він (саме він) розбирається достеменно у всьому, від футболу до макроекономічних питань розвитку держави. Неодноразово можна почути заклики, що нам потрібна НАТівська летальна зброя. Не хочу ображати тих, хто притримується такої думки. Але. Потрібно розуміти, що з закупівлею скажімо ланки кулеметів, чи гранатометів, чи ракет, або літаків потрібно закуповувати для них не лише боєприпаси, алей встановлювати цілі конвеєри з обслуговування та ремонту власне цієї зброї. Я вже мовчу про підготовку фахівців інженерів та механіків. Також є ще один аспект ведення військових дій. Скажімо командир знає наскільки далеко в нього стріляє зброя в підрозділі, або як довго може рухатись колона укомплектована українською технікою. А отримавши до свого підпорядкування іншу техніку доведеться повністю змінювати та перенавчати всю командирську ланку. Розробляти нову стратегію використання підрозділів, і взаємодії їх між собою. Так потрібна нам чужа зброя?

До речі, українці самі ще ті зброярі. Якось ми швидко забули і перестали зауважувати, що в Україні виготовляють ракети, танки. Ми можемо будувати власні кораблі та літаки. Створювати БТРи та стрілецьку зброю. Навіть російський оборонпром офіційно визнав, що без України він схожий на велосипед без сідла — нібито можна їхати, але недалеко і не комфортно. Та є речі, які нам потрібні. І немає часу чекати на їх розробку. Це стосується зокрема систем зв'язку та радіоелектронної боротьби. Та крім цього потрібно звертати увагу і на підготовку воїнів.

От наприклад, під час свого крайнього відрядження до Міжнародного центру миротворчості та безпеки я зауважив в руках одного з американських інструкторів порівняно невелику коробку. Він йшов за підрозділом наших військ і... керував всіма мішенями, що знаходились а полі бою. Виявилось, що це електронний пристрій, якій дозволяє накривати мішене поле до 300 цілей! Причому всі мішені разом з двигунами порівняно невеликі, і їх з легкістю можна переставляти відповідно до завдань чи бажання інструктора. Так само інструктор вирішує коли і які цілі піднімати. Все керування відбувається дистанційно. Одночасно оператор може керувати близько трьома десятками мішеней на відстані до трьох кілометрів. Важить пульт керування приблизно два кілограми і живиться від акумуляторів, що підзаряджаються від електромережі. Ось такий от пристрій міг би підняти підготовку солдат на якісно вищий рівень. Адже радянські неповороткі стаціонарні мішені поля вже відійшли у минуле. Вони не відповідають ні потребам війська ні сучасним викликам, що стоять перед нашою державою.

Отже, коли наступного разу вам спробують нав'язати думку на кшталт “що потрібно ЗСУ”, можливо є сенс залишити вирішувати цю проблему власне фахівцям Збройних Сил України...

підполковник Тарас Грень.

5

Коментарі

Гість: Dardanello

14.04.16, 02:06

атомна бомба

    анонім

    24.04.16, 06:47

    У Порошенка попроси може даст

      Гість: Ljovchik

      34.04.16, 07:33

      первое, что нужно всу - бросить пить...

        44.04.16, 08:34

        Дивись скіко троляк -ватників зібралось відразу ,і всі комуняками марять

          Гість: Inclusus

          54.04.16, 08:44Відповідь на 4 від Brodjga1

          Дивись скіко троляк -ватників зібралось відразу ,і всі комуняками марятьПідполковнику пора на свої замітки кулемет ставити- українофоби до кього постійно злітаються як мухи на мед

            Гість: Inclusus

            64.04.16, 09:05

            Тролляляку-на гіллякеу!

              Гість: Inclusus

              74.04.16, 10:40

              Тролляляку-на гіллякеу!Не актуально!Меняйте пластинку..спадни

                Гість: Inclusus

                84.04.16, 12:49

                Тролляляку-на гіллякеу!Не актуально!Меняйте пластинку..спадниШо?капшо

                  910.04.16, 16:39