хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

За стандартами АТО

  • 27.10.15, 10:42

За стандартами АТО

Проходять польові вишколи та навчання в Національній академії сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Нав’язана нашій державі гібридна війна внесла свої корективи не лише в життя звичайних українців. Змінились і стандарти та підходи до навчання і вишкілу майбутніх офіцерів. Чимало викладачів військової академії пройшли гарт війни на сході нашої держави. Власне там, на практиці бойових дій вони побачили всі недоліки у підготовці майбутніх офіцерів, що існували в військовій системі виховання та навчання.

-         В АТО я був протягом двох місяців, - розповів старший викладач кафедри ракетних військ і артилерії майор Максим Бахмат. – Виконував обов’язки старшого офіцера реактивної батареї однієї з механізованих бригад, що стояла на передових рубежах нашої оборони. За досвідом бойових дій, в навчальний процес було інтегровано низку теоретичних і практичних вправ, які раніше або не застосовувались, або просто були незаслужено забуті. Якщо переходити на конкретику то от наприклад, раніше ми не навчали наших курсантів стрільби з міномету «Васильок» напівпрямим наведенням. Адже відповідно до попередніх стратегічних бачень війни це було недоцільно. Але, АТО показало, що цей міномет широко використовується власне так. І знищення ворожої живої сили та бойової техніки частіше за все відбувається саме з застосуванням такої тактики.

  Так само втілюються в життя передові бойові практичні знання і на інших кафедрах. Багато нового як з організації, так і з знищення мінно-вибухових загорож втілюється в життя під час підготовки саперів. Не таємниця, що після російської агресії в землі Донбасу залишилось чимало «вибухових вітань» від наших колишніх братів зі сходу. Ліквідовувати та розміновувати які народ України буде ще десятки років. Тому майбутніх командирів саперних підрозділів зараз навчають фахівці, що пройшли гарт Дебальцево та інших складних напрямів АТО. Власне ці фахівці неодноразово стикались з тим, що кремлівські найманці піднаглядні регулярним військам Росії, застосовували заборонені міжнародними конвенціями міни. Часто, нашим саперам доводилось стикатись з сучасними російськими мінами, пошук і ліквідація яких ускладнювалась тим, що росіяни в їх виробництві застосовували речовини на які не реагує більша кількість міношукачів. Однак наші фахівці, знайшли методи ефективної боротьби і проти цих «пекельних російських машинок».

  Так само посилено, і з урахуванням досвіду антитерористичної операції ведеться і підготовка військових інженерних підрозділів. До речі, потрібно зауважити, що завдяки знищенню Збройних Сил України, яке під маскою реформ проводили псевдо патріоти в генеральських та полковничих мундирах було розформоване єдине (!) на території нашої держави військове інженерне училище. Частково врятувати навчальну базу та фахівців вдалось перевівши їх до Національній академії сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного. Власне тут на базі полігону навчального закладу створено ціле навчальне містечко, де майбутні командири інженерних підрозділів вчяться з підручних засобів за допомогою складної інженерної техніки створювати переправи, та інженерні загородження, долати та нищити перешкоди, що створює перед нашими військами східний ворог.

-         Всі практичні заняття проводяться відповідно до курсу теоретичної підготовки, - розповів полковник Михайло Івасюк. – А потім вже допускаємо їх на техніку. До речі весь навчальний курс було скореговано відповідно до викликів, що поставила перед інженерними підрозділами гібридна війна. Зокрема, більше уваги приділяється організації та подоланню протитанкових інженерних загороджень, організації укриття  для наших підрозділів, тощо.

До речі, навіть в радянському союзі підготовка фахівців-інженерів вважалась однією з найскладніших. Тому цих військових спеціалістів цінували особливо.

  До речі і чимало курсантів Національній академії сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного, ще до поступлення пройшли вишкіл антитерористичної операції. За словами викладачів, вони не лише вигідно вирізняються серед своїх однокурсників мотивацією до отримання і засвоєння військових знань, але й є помічниками викладачів. Адже хлопці, що побували під ворожим вогнем, після додаткових занять з фахівцями кафедри, допомагають офіцерам викладати навчальний матеріал. І разом з тим, вже з власного досвіду пояснюють своїм товаришам, навіщо це потрібно. Нерідко це навіть прості елементарні речі, такі як правильно організувати свій побут  польових умовах. Як вдягнутись щоб не замерзнути, або не промокнути. Отже незабаром ми отримаємо нову генерацію військових командирів підготовлених за стандартами АТО.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

13

Коментарі

127.10.15, 10:48

молодцы ребята так держать!
мужчины с большой буквы!

    227.10.15, 10:52

      Гість: сонный

      327.10.15, 10:55

        427.10.15, 11:36

        Успіхів!

          Гість: Arhata

          527.10.15, 14:49

          Как посмотришь, как у нас на картинках все заебись, аж на войну прям хочется. А как послушаешь ребят, как оно на самом деле, так сразу думаешь, что дет , кто-то врет. Это как предвыборная программа и реальное положение дел..

            Гість: Arhata

            627.10.15, 15:31

            провокатор ?Хератор. Просто сопоставляю слова и дело.

              Гість: Arhata

              727.10.15, 17:06

              провокатор ?Хератор. Просто сопоставляю слова и дело.а може просто фсбешний троль ?ага, прям из кремля пишу.

                Гість: Arhata

                827.10.15, 18:01

                провокатор ?Хератор. Просто сопоставляю слова и дело.а може просто фсбешний троль ?ага, прям из кремля пишу.а хто завербував ?Окурок лично собеседование проводил.

                  Гість: Arhata

                  927.10.15, 19:12

                  паша судоплатов привіт передае, запитуе чи на лубянці такі ж гарні пайки видають, як і раніше ?Норм, тико чай раньише був хорошый, а щаз хз шо и сгущонка не Белоруська.

                    Гість: Arhata

                    1027.10.15, 19:27

                    паша судоплатов привіт передае, запитуе чи на лубянці такі ж гарні пайки видають, як і раніше ?Норм, тико чай раньише був хорошый, а щаз хз шо и сгущонка не Белоруська.а норми горілки не зменшили ?Не, этого добра еще и увеличили. Все нимагу, извини, вова вызывает.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна