хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Львівська «Книжкова сотня» на маріупольській передовій

  • 02.10.15, 15:19

Львівська «Книжкова сотня» на маріупольській передовій

 

  Близько сотні різноманітних книжок та журналів передали бійцям, що обороняють Маріуполь та підступи до цього міста волонтери львівської волонтерської  організації «Книжкова сотня». Більша частина літератури відразу пішла на передові лінії оборони.

-         Я приємно здивований, тим, що мешканці славетного міста лева переймаються не лише тим, щоб у «АТОшників» були продукти одяг і таке інше, але й передали нам ще і книжки, - наголосив командир одного з підрозділів Збройних Сил України, що знаходиться неподалік населеного пункту Новотроїцьке з позивним Раптор. – Тепер у нас є розвага в хвилини відпочинку та досуга.

-         Я теж хочу приєднатись до слів командира, - заначив боєць з позивним Злий. – Справа в тому, що зараз до військ прийшли мобілізовані люди. Це не молоді пацани. Більшість бійців мають хороший життєвий досвід, та високу освіту. Отже люблять гарну та цікаву книгу. А на передовій самі розумієте – бібліотек немає. Та й не жалують нас скажімо так якимось розважальними речами, як-то кросворди чи журнали. Тому ми дякуємо нашим волонтерам.

 Особливо вразив хлопців той факт, що більшість книжок мають підписи авторів. А цілий ряд літератури для них переслала та підписала особисто дружина Президента України Марина Порошенко. Тепер ці книжки реліквія на передових позиціях.

-         Я дуже люблю читати , - поділився військовий медик Олександр. – І розумію цінність книги взагалі, і що означає підпис автора.  Мені приємно, що про нас дбають і думають люди всіх верств населення нашої України.

 Окремий подарунок волонтери скерували керівнику сектора генерал-лейтенанту Анатолію Сиротенку. Вони підібрали і підписали цьому військовому керівникові книгу про героїчний вчинок героїв Крут. Виявилось, що вони не просто вгадали, а попали, як то кажуть в «десятку». Справа в тому, що Анатолій  Миколайович переймається відновленням історичної правди, та є одним з тих офіцерів, що приймали активну участь у створенні історико-архітектурного меморіалу на честь загиблих героїв.

-         Ми знали, що на відміну від розхожих думок про наше вище військове керівництво, генерал лейтенант Анатолій Сиротенко це людина інтелектуал, - розповіла член книжкової сотні Людмила Біда. – Тому вирішили передати книжки не лише бійцям бліндажі, але й такому досвідченому керівнику.

Активісти книжкової сотні пообіцяли, що і надалі надсилатимуть книги на передові позиції наших військ. А ще вони налагоджують контакти з бібліотеками міста Маріуполь стосовно обміну українською та патріотичною літературою.

Тарас Грень. 

2

Коментарі

12.10.15, 17:49

    Гість: сонный

    23.10.15, 11:02