хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Львівський «евакобус» в зоні АТО

  • 25.02.15, 20:09

   Сумна практика медичного забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в зоні проведення АТО показала, що найбільше втрат ми несемо, через те, що дуже часто не можемо забезпечити якісне і своєчасне транспортування поранених солдат спочатку в польові госпіталі, а потім і в інші, більш потужні тилові медичні заклади. Найпоширенішим залишається санітарний автомобіль УАЗ – 452, який позаочі називають «таблетка». Його виробництво розпочато ще в 50-х роках минулого сторіччя. Само собою перевезти важкопораненого солдата з передової до польового шпиталю , цією машиною ще можна. А от транспортування поранених, навіть вже стабілізованих в медичних закладах, на відстань 200-300 кілометрів це вже випробовування як для медиків, так і для хворих. А якщо додати до того, ще й якість наших доріг, то поїздка перетворюється на тортури.

  Власне тому львівський інженер Михайло Палюх розробив і втілив в життя ідею створення медичного «евакобуса». Він взяв за основу стандартний львівський автобус ЛАЗ «Лайнер 9». З самого початку з автобусу було викинуто всі стандартні крісла. Їх частково замінили лавки - трансформери вздовж салону. За потреби  їх можна підняти, щоб збільшити прохід, або навпаки опустити, утворивши таким чином додаткові місця для сидіння, або ліжка.

   Крім цього, конструктор значно посилив каркас автобусу. І на додаткових ребрах жорсткості розмістив кронштейни для польових нош. До речі кронштейни теж зроблю комбінованими і мобільними. Тобто за потреби, зайві кронштейни ховаються під стелю і не заважають роботі лікарів. Саме розташування нош продумано так, що вони трішки нахилені до вікон. Це унеможливлює скачування хворого з них. Також передбачені спеціальні полички-кріплення для медичного обладнання та медикаментів. А в самій машині встановлено посилювач току, який зі звичайної автомобільної напруги робить 220 вольт. Тобто це дає можливість включати будь-яку реанімаційну апаратуру.  М’які ресори та ходова лайнера дозволяють транспортувати поранених швидко і без зайвих поштовхів.

  Зараз цей «евакобус» так би мовити знаходиться на озброєнні та успішно працює у 66-му Львівському передовому шпиталі.

  • Цей автобус може прийняти за раз 29 важкопоранених, або лежачих бійців, - розповів начальник госпіталю підполковник медичної служби Петро Гренько. – Він є дуже добрим підспірям коли нам потрібно евакуювати хлопців звідси скажімо в Харків, Дніпропетровськ, або навіть у Львів. Ми дуже дякуємо конструктору за його роботу і допомогу. Але я думаю, що найбільше йому вдячні матері і рідні наших поранених, яких ми можемо швидко і без ускладнень перевозити до потужних медичних закладів.

    Передова інформаційна група Тарас Грень.

9

Коментарі

125.02.15, 20:25

Хоч там хрест і намальований, кацапи все одно розстріляють, якщо трапиться така можливість

    225.02.15, 20:43

    И я подумала. что - слишком крупная мишень. Разве что вывозить раненных из полевого госпиталя, а не с зоны боевых действий

      Гість: Вечный бан

      325.02.15, 21:25Відповідь на 1 від Дождь!

      Хоч там хрест і намальований, кацапи все одно розстріляють, якщо трапиться така можливістьНе хера было укровоякам больницы и детсады в Донецке обстреливать.

        425.02.15, 21:29Відповідь на 3 від Гість: Вечный бан

        Хоч там хрест і намальований, кацапи все одно розстріляють, якщо трапиться така можливістьНе хера было укровоякам больницы и детсады в Донецке обстреливать.Кацапи вони такі. Обстрілюють дітсадки, волають, що це українці і далі творять, що заманеться.
        Я впевнений, що ти - атеїст і в загробне життя не віриш

          525.02.15, 21:46

          яка ж ми відстала країна.. стільчик з фанерки, сумно.(
          уклін, вам хлопці, до землі. бережіть себе!

            625.02.15, 22:22

            блін...де ж ті швидкі, що Юлька сотнями купувала....ото вже умови, в яких героїв рятують....реально ми як в Африці....

              Гість: Lakastra

              727.02.15, 19:57

              Мысль хорошая.Правильно сделали.Почему никто не додумался в автобусе оборудовать полноценную операционную? не нужно было бы тяжелораненых возить с поля боя по 200-300 км.Нужно было бы довести до перевалочного пункта,который,имея такую операционную, мог бы находиться гораздо ближе к линии фронта. А потом уже,оказав человеку помощь, можно было бы вести дальше.Через некоторое время.