Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

У казці "Пеппі Довгапанчоха" знайшли елементи расизму

  • 19.11.11, 00:39

 

© Блог Олександра Білецького

У казці "Пеппі Довгапанчоха" знайшли елементи расизму

12:57 10.11.2011


У знаменитій дитячій книжці шведської письменниці Астрід Ліндгрен "Пеппі Довгапанчоха" знайшли ознаки расизму, повідомляє Gazeta.ru. Про те, що повість сповнена "колоніальних расистських стереотипів", заявила теолог Еске Вольрад з німецької асоціації жінок-евангелісток.  "Річ не в тому, що сама фігура Пеппі Довгапанчоха - расистська, а в тому, що всі три книжки з трилогії сповнені колоніальних расистських стереотипів", - вважає Вольрад. Вона розповіла, що з цих міркувань видавці вже змінили в одній з книг батька героїні - замість "негритянського короля" з’явився "південно-морський король". Але Вольрад переконана, що залишається ще багато проблемних фрагментів.  "У книзі чорні дітлахи кидаються один в одного піском на очах у білих хлоп’ят. Коли я читала книжку своєму племіннику - а він чорношкірий - я просто викинула цей епізод", - сказала Вольрад.  При цьому вона зазначила, що не може ні в чому дорікнути книзі загалом. Навпаки, за її словами, там є дуже багато позитивних речей: наприклад, сильний жіночий характер, відповідальність дітей за свої вчинки, протест проти жорстокості щодо тварин тощо.  Нагадаємо, раніше в США піддали цензурі знамениті романи Марка Твена "Пригоди Гекльберрі Фінна" і "Пригоди Тома Соєра". У новому виданні книжки видалили всі "неполіткоректні" вислови, зокрема слово "негр", а також слово "раб" стосовно чорношкірого. До цього твори Твена вилучили з програм десятків шкіл США через використання слова "негр". 

12

Коментарі

Гість: Дженджуриста

119.11.11, 00:56

Підхід цікавий, Ваш сайт - також, тобто сторінка.юа. Власне, якби її племінник був білошкірий вони би ще до чогось причепилися і т.д. Ну, то не читайте твори давніх авторів... Що сучасних мало? Пародія. Жиди бувають і чорношкірими, окрема раса, і нічо... Вважають себе "правильними", а Ліндгрен - не дуже. А Ви, особисто Ви, знаєте, хто я? Просто цікаво. Знаєте, мені справді нецікаво читати анонімні блоги і мати анонімних друзів. Не можу пояснити.

    219.11.11, 01:44Відповідь на 1 від Гість: Дженджуриста

    А звыдки я маю знати хто Ви?

      Гість: Дженджуриста

      319.11.11, 01:47Відповідь на 2 від Остап 88

      А навіщо Вам тоді взагалі бути, якщо не цікавлять ті, кому Ви тут щось пишете? Навіщо це Вам? У Вас шо, депресія, чи що?

        419.11.11, 01:53Відповідь на 3 від Гість: Дженджуриста

        Я не ясновидящий і не бачу душу людини.Я пишу ті речі,з якими я згідний.

          Гість: Дженджуриста

          519.11.11, 01:59Відповідь на 4 від Остап 88

          Неправильна відповідь. Не по темі. З логікою у мене все добре, хоча я і не чоловік. Навіщо Вам тут бути і спілкуватися, якщо вони Вас не цікавлять? Судячи з відповіді, у Вас депресія. Негайно щось робіть з цим у реалі. Прийдіть до свого якого там громадського дядька-чорномора, і відверто скажіть, що депресія заїдає людей, і Вас заїла. А я на відстані також не лікую, пардон.

            619.11.11, 02:02Відповідь на 5 від Гість: Дженджуриста

            У мене немає депресії,чого і вам бажаю,надобраніч.

              Гість: Дженджуриста

              719.11.11, 02:06Відповідь на 6 від Остап 88

              Добраніч. Я працюю... І буває, що час зникає. Нормальні люди, роблять нормальні сайти, а депресивники - ходять у соцмережі. Це вже звірено-перевірено. Краще б нормальний сайт робили, а не копіпастили тут. Я навіть не знаю, звідки Ви і скільки Вам літ. Тому не хвилюйтеся, не Ви один такий.

                819.11.11, 07:32

                СЛАВА ІСУСУ Христу http://blog.i.ua/user/4400999/ Щасливо можна жить без ПЕПІ але не без того що нам нйасвятіше на цій планеті ... ! СЛАВА Украіні

                  анонім

                  919.11.11, 12:11

                  Дебілка - суфражистка - космополітка ?

                    1019.11.11, 18:48

                    А може,взагалі,заборонити існування чорного кольору??? Нема такого і все!!! А заодно і голубого.Ото буде рівність!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна