хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

День студента, чим більше, тим краще?

А Ви ніколи  не замислювалися про те, що Україна разомз Росією - займають мало не лідируючі позиції за кількістю свят на рік?
Кожен місяць знайдеться хоча б один привід відсвяткувати, а то і декілька!Навіть у не дуже святковому листопаді є багато визначний свят: Хеллоуін (1листопада), міжнародний день чоловіків (3 листопада), день студентів (17листопада),  день народження Діда Мороза (18 листопада), всесвітній деньтуалета (19 листопада).

Мабуть жоден, навіть молодий організм не витримає стільки відпочивати!)
І якщо з Хеллоіном ще більш-менш зрозуміло - його святкують в ніч з 31 жовтняна 1 листопада,а день народження Діда Мороза, це просто вигадана дата.
То чому у нас два дня студента? Міжнародний День студентів 17 листопада та«Татьянів день» - теж у загальному плані, міжнародний день студентів?
Навіщо нам 2 дня студента - багато хто навіть не замислюються. Просто святкують і все!
Знайомі випускники Київського університету туризму, економіки і права
досі в ці дні (досі ще 2 рази на рік) збираються всією колишньою групою ізгадують щасливе студентство.
Отже, після ретельного вивчення питання в Інтернеті,  з'ясувалося,  що день студента офіційно святкується в Україні двічі:
Перший - 17 листопада. Відзначати його почали ще в 1941 році в Лондоні, післячого він був визнаний Міжнародним днем студента на рівні ООН.
А почалося все ще в 1939 після штурму нацистами Університету Праги та масовоїстудентської демонстрації. Ось така не дуже весела подія з часом перетворилосяна веселе свято, яке шумно і весело святкують студенти всього світу. В Українійого офіційно визнали не так давно - у 1999 році, чому українські студенти безсумнівно раді!
Другий - 25 січня, також відомий як Тетянин день. Його відзначають в Україні,Росії, Білорусії та Казахстані після того, як імператриця Єлизавета Петрівнасвоїм указом відкрила Московський університет в 1755 році. «Тетянин день» став святкуватися спочатку як день народження Університету, а пізніше і як свято всіх студентів.
Дуже зручно виходить: перший день студента святкується перед сесією, а другий -після.
Для когось цей день просто черговий привід загуляти, а для когось нагодазгадати про своїх одногрупників. Ми в нашій групі ще в студентські рокидомовилися, що кожен рік будемо збиратися в День студента. І хоч кожен рік (аточніше два рази на рік) під стінами КУТЕП нас збирається все менше і менше,але поки традиція жива. Як би там не було - це чудовий привід зібратися здрузями по ВНЗ в неформальній обстановці, поспілкуватися і повеселитися. Багатолюдей в зрілому віці зізнаються, що на студентство припали кращі роки їхмолодості. Тому дуже важливо їх не упустити! Щоб потім було про що згадати крімлекцій і виснажливих сесій в стінах рідного вузу! І як на мене, то краще бскасували 1 травня, а День студента зробили вихідним. Хоча у справжньогостудента кожен день Свято! З наступаючим Днем студента!



1

Коментарі