хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

[Аналитика] Тижневий огляд валютного ринку (25.10-29.10)

На минулому тижні гривня по відношенню до долара залишалась стабільною. Якщо на початку тижня курс національної валюти по відношенню до долара складав 7.9633, то наприкінці тижня він досяг позначки 7.9672. Офіційний курс був ненабагато знижений з позначки 7.9118 гривень за один долар США до 7.9116. На минулому тижні центральний банк двічі виходив на міжбанківський ринок з валютними інтервенціями.

 Офіційний курс єдиної валюти за тиждень скоротився з 11.0243 гривень за один євро до 10.9631. Що ж стосується готівкового курсу, то він помітно подешевшав. Так, якщо в понеділок він складав 11.1213, то наприкінці тижня – 11.0135.

Минулий тиждень був тижнем звинувачень. Національний банк України (HБУ) звинуватив комерційні банки у спробах дестабілізації валютного ринку й нагадав керівникам банків про персональні відповідальність за реалістичність заявок на купівлю валюти. Прем’єр-міністр Микола Азаров звинуватив Юлію Тимошенко у провокуванні підриву курсу гривні. Він відзначив, що останні заяви Тимошенко про значну неконтрольовану емісію гривні є абсолютно необґрунтованими та підривають довіру до національної економіки. Нагадаємо, що раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко звинуватила уряд у безконтрольній емісії гривні. Сам НБУ вважає, що Тимошенко переплутала емісію грошей з грошовою масою. Крім того, за оцінками регулятора, випуск грошей до обігу знаходиться під контролем Нацбанку, про що свідчить менш високий показник інфляції в поточному році у порівнянні з попереднім. Національний банк вважає оптимальним перехід до режиму гнучкого валютного курсу з одночасним недопущенням різких коливань. У зв’язку з переходом до режиму гнучкого валютного курсу, Врада НБУ більше не визначає цільовий рівень обмінного курсу гривні на майбутні періоди, як це було раніше. У той же час, Нацбанк  вважає за важливе збереження прогнозованої динаміки курсу гривні. Все це звучить непогано, але якось дуже взагалі. На думку експертів, НБУ і Кабмін не мають узгодженої політики відносно стабільності курсу вітчизняної валюти. Останнім часом інфляційні процеси стримувались шляхом ревальвації валюти, завдяки чому певною мірою вдається уповільнити зростання цін. Що ж стосується перспектив валют на цьому тижні, то можна сказати, що долар протестує позначку 7.98.Євро має можливість протестувати нещодавні максимуми в районі 11.2000.

 Пiдготовлено: Куренна Оксана, аналітичний відділ TeleTRADE, м. Київ

0

Коментарі